Ћирилица Latinica
02.08.2019.
Kultura

Od sjutra Trg ćirilice i u Baru

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Povodom 40 godina od upokojenja Sv. oca Justina Popovića Njegovo visokopresveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije i Njegovo presveštenstvo umirovljeni Episkop zahumsko-hercegovački g. Atanasije u subotu, 3. avgusta, sa početkom u 21 čas, u porti Crkve Svetog Jovana Vladimira u Baru, govoriće na temu „Šta nam danas poručuje Sveti Ava Justin“.

Ovim predavanjem u Baru počinje Trg od ćirilice koji se ove godine po prvi put, osim u Herceg Novom, održava i u drugim gradovima Crne Gore. Tako će se u porti Crkve Svetog Jovana Vladimira u Baru od 3. avgusta zaključno sa 10. avgustom sa početkom u 21 čas, u okviru Trga od ćirilice, održati više promocija, književnih večeri, predavanja.

Na temu „Nasilje nad Srbima“ u nedjelju, 4. avgusta, govoriće: prof. dr Miloš Ković, prof. dr Ranko Popović, Mirjana Lolić Močević, novinar.

Projekcija dokumentarnog filma „Pakao rata u Ukrajini – Donjecka vratarnica“ Natalije Afanasjevne Batrajeve sa uvodnim obraćenjem autora, biće održana u ponedjeljak, 5. avgusta.

U utorak, 6. avgusta održaće se veče u čast Koste Radovića. Besjedu će proiznijeti dr Siniša Jelušić i Perivoje Popović a poeziju će govoriti: Milica Bakrač, Ranko Mićanović i Slava Vojinović. Veče će voditi Dragan Alorić.

Na Trgu od ćirilice učestvovaće Ruski folklorni ansambl „Pavetje“ iz Voronježa, umjetnički rukovodilac dr Aleksandra Samotjagina, profesor Državnog universiteta u Voronježu. Oni će se predstaviti u srijedu 7. avgusta sa izvornim ruskim narodnim pjesmama i igrama.

Povodom 630 godina Kosovske bitke 8. avgusta, u četvrtak će biti održan koncert Danice Crnogorčević pod nazivom "Kosovsko zavjetno veče".

Književno veče u čast Vlajka Ćulafića održaće se 9. avgusta. Na književnoj večeri besjediće: Njegovo preosveštenstvo Episkop Joanikije, kao i Novica Đurić, Darko Jovović, Perivoje Popović, Dragan Bojović i Ljubisav Bijelić.

Trg od ćirilice u Baru će zatvoriti 10. avgusta Srpsko-rusko foklorno veče. Učestvuju: Kulturno-umjetnička društva iz Bara i pjevački narodni ansambl iz Moskve „Donski kozaci“

Komentari
Trg Latinice
Trg Latinice: 🚜🚜🚜🚜🚜🚜
02.08.2019 17:28
Micko
Micko: Sto mi je ova slika odnekle poznata????.
03.08.2019 00:32
Zeljko Bebek
Zeljko Bebek: Jugoslavijo na noge, Pjevaj nek te cuju, ko ne slusa pjesmu slusace oluju. Bijelo Dugme.
03.08.2019 14:51
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar