Ћирилица Latinica
15.11.2019.
Kultura

Pečurica oduševio, publika nije žalila dlanove

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Pred brojnom publikom, u kojoj je bilo puno mladih Baranki i Barana, u Dvorcu kralja Nikole u Baru održana je promocija knjige “Kometa tuge” mladog pjesnika Danila Pečurice, koji se nedavno predstavio i na Beogradskom Sajmu knjiga. Organizator promocije bilo je Udruženje "Nekazano", koje je ujedno i izdavač ostvarenja mladog stvaraoca.

“U vremenu realitija i drugih sumnjivih vrijednosti, društva obaveza broj jedan svakog udruženja koje se bavi stvaralaštvom trebalo bi da je rad sa mladim stvaraocima. Mi smo krunisali naš skoro trogodišnji rad sa Danilom Pečuricom i rezultat toga je ova divna knjiga.

Danilo je sa osamnaest godina objavio prvu knjigu, učestvovao sa nama na Sajmu knjiga u Beogradu i prodao prve primjerke”, rekao je Labud Lončar, predsjednik udruženja “Nekazano”, a publikanije žalila dlanove aplauzima nagrađujući djelo mlađanog autora.

Grozdana Lučić Lalić je, ispred Udruženja književnika Srbije, pozdravila prisutne i govorila o njenom radu sa Danilom. Uskoro će, kako je najavila, biti potpisan Memorandum o saradnji Udruženja književnika Srbije i Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara.

Stihove iz knjige “Kometa tuge”, pored autora govorili su Grozdana Lučić Lalić, Labud N. Lončar, Vladimir Cerović, Stevan Stijović i Svetozar Đurišić. Poseban ugođaj donijele su mlade pijanistkinje – učenice Muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš“: Ksenija Đalović, Lana Milanović i Nikolina Lukšić, iz klase profesorice Jelene Dobrković.

Komentari
Љутко
Љутко: Браво“Неказано”! Тако се ради са младима! Честитке младом Данилу! “Неказано” - казује!!!
17.11.2019 13:09
Stanica/ Ćaka
Stanica/ Ćaka: Bravo!!! " Nekazano" ! Bravo Labud N. Lončar i svi koji činite da se ODRŽI knjiga, čita i piše (štampa)!!! Bravo za Pečuricu i sve mlade na putu književnosti i umjetnosti! A i za starije, naravno!!!
17.11.2019 13:49
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar