Ћирилица Latinica
27.06.2018.
Kultura

Promocija knjige "Ispod kože" Nerandže Kostić

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Dvorac kralja Nikole je preksinoć bio mjesto okupljanja ljubitelja pisane riječi.

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara napravilo je uz pomoć Kulturnog centra Bar promociju knjige „Ispod kože“ pjesnikinje iz Srbije, Nerandže – Nene Kostić.

Na početku večeri, predsjednik Udruženja“Nekazano“ Labud N. Lončar je pozdravio pjesnikinju, mnogobrojne goste i posebno se zahvalio NVO „Žene Bara kuvaju“ i „Udruženje žena Zete – Gospojine“, kao i predstavnicima udruženja „Vizija“, „Gorske vile“ i „Zenita“, ističući ćinjenicu da „Nekazano“ kao most spaja pjesnike iz čitavog svijeta, kao i Udruženja a sve u cilju populizacije lijepe, pisane riječi.

 Govoreći o izdavaštvu napomenuo je da je „Nekazano“ objavilo sedamnaest knjiga za godinu dana rada i potencirao da je večeras prisutna pjesnikinja Milojka Jovović jedna od autora zastupljenih u prvom Haiku časopisu, kojoj je uručio nekoliko primjeraka istog.

 Predstavnica NVO „Žene Bara kuvaju“ Marija Maja Radović je pozdravila pjesnikinju Kostić, „Nekazano“ i goste i ukratko predstavila društvo „Žene Bara kuvaju“ koje se bave humanitarnim radom kuvajući i pomažući socijalno ugrožene stanovnike Bara a pored toga se bave umjetničkim rukotvorinama koje su izlagale na Barskim manifestacijama, na dočeku kruzera kada uplove u Luku Bar – kao i večeras ukrašavajući salu gdje se održavalo veče sa sjajnim radovima Jasne Brnjade.

 Snežana Vulin, predstavnik NVO „Udruženje žena Zete – Gospojine“ takođe je pozdravila i upoznala pjesnikinju i goste sa „Gospojinama“ i njihovom željom da sačuvaju stare zanate sa područja Zete i ovom prilikom pjesnikinji Kostić i NVO „Žene Bara kuvaju“ na poklon uručila po jedan svoj rad tj. umjetničku sliku. A ispred „Nekazano“ poklon pjesnikinji u znaku dobrodošlice je uručila Nataša Lečić, i to svoj ručni rad.

 Moderator ove večeri bila je sjajna pjesnikinja iz Podgorice Anika Vuletić koja je govorila o pjesnikinji Nerandži Kostić, nabrajajući sve manifestacije na kojima je pjesnikinja učestvovala, kao i osvojene nagrade na tim manifestacijama.

Nerandža Kostić se zahvalila udruženju „Nekazano“ i prisutnim gostima na divnoj večeri i atmosferi, posle čega je Gordana Sarić čitala pjesme iz zbirke „Ispod kože“ autorke Kostić, na opšte zadovoljstvo publike.

 Zatim su se smenjivale pjesnikinje Anika Vuletić i Nerandža Kostić govoreći stihove iz knjige „Ispod kože“.

 Na zadovoljstvo publike Natalija Novaković, pjesnikinja, slikarka i solo izvođač, otpjevala je bez pratnje muzike dvije starogradske pjesme sa juga Srbije.

 Pred sam kraj večeri gošća je izrazila želju da čuje stihove svojih gostiju, čemu su domaćini izašli u susret. Po prvi put, nova članica udruženja „Nekazano“ Danijela Nela Jovanović , a na zadovoljstvo prisutnih je odrecitovala jednu svoju pjesmu. Posle nje prisutnima jednu svoju pjesmu govorila je Sanja Veličković.

 Predstavnici „Vizije“ i „Zenita“ Slavka Klikovac i Milan Rajović pozdravili su prisutne i ukratko upoznali sa svojim udruženjima.

Na kraju Labud N. Lončar se u ime „Nekazano“ zahvalio gostima i pjesnicima i poželio svima sreću i uspjeh u daljem radu.

Nakon toga je Nerandža Kostić potpisivala svoje knjige a gosti su se okrepljivali sa domaćom lozom, vinom i sokovima.

Piše: Zoran Todorović

Komentari
Љутко
Љутко: За вријеме давања представе у току Барског љетописа окупити оволику публику је успјех. Респект!!!
27.06.2018 17:17
za LJutka KKK
za LJutka KKK: A znas koliko vas je culo za tu Kosticku, 5, ali postpo je ona iz srbije onda veljesrbi navalise da prisustvuju toj velicini pjesnickoj haaaaaaaza L
30.06.2018 13:42
Љутко одговара непознатом:
Љутко одговара непознатом:: Чуло је за њу више него за тебе “анонимусе побачени” а за оне из Загреба и Рожаја који се шире на “Барском” љетопису су чули???? 3,14!!!!
20.07.2018 00:14
Љутко за ККК
Љутко за ККК: Да то преведем твоје “име”? ККК?
20.07.2018 00:16
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar