Ћирилица Latinica
25.04.2021.
Kultura

Promocija časopisa "Nekazano" uz uručenje priznanja "Božidar Filipović Fićo"

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Nema predaha za pregaoce iz Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika "Nekazano" iz Bara. Oni su u ovdašnjem Dvorcu kralja Nikole priredili promociju novog broja svog časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“.

Time je istovremeno obilježen i Svjetski dan knjige i autorskih prava, poslije pauze u javnim nastupima od skoro godinu i po dana.

"Iskazujem posebnu zahvalnost našim prijateljima pjesnicima koji su za ovu priliku doputovali iz Beograda, Niša, Bijelog Polja i Podgorice, kao i svim posjetiocima, žao nam je što je ovo veče pod maskama, ali, važno je poštovati mjere zaštite Ministarstva zdravlja.

Na pomoći u realizaciji promocije i dugogodišnjoj saradnji na opšte zadovoljstvo zahvaljujem JP Kulturni centar Bar, Srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi (SEUŠ) i barskoj Školi za osnovno muzičko obrazovanje “Petar II Petrović Njegoš”-kazao je Labud N. Lončar, predsjednik udruženja “Nekazano”.

 On je podsjetio da su članovi Udruženja od posljedica pandemije izgubili mnoge svoje prijatelje, članove porodica i kolege iz udruženja, nakon čega su učesnici i posjetioci promocije minutom ćutanja odali počast svim žrtvama pandemije virusa korone.

Priznanje za doprinos književnom stvaralaštvu za 2020. “Božidar Filipović Fićo” koju je ustanovilo “Nekazano”, dodijeljeno je učenicima SEUŠ.

Ranka Filipović, supruga pokojnog Božidara, uručila je priznanje nastavnici Ivani Kecojević koja je nagradu primila u ime učenika škole.

U programu proslave i promocije učestvovali su pjesnici i pjesnikinje Slavka Vojinović Masoničić iz Niša, Gordana Srećković iz Holandije, Duško Nedović iz Bijelog Polja, iz Podgorice Anika Vuketić, Milojka Jovović, Zoran Mićović, Miluša Milošević, iz Bara Ana Spasić, Nataša Lečić, Senka Rastoder, Vasilije Janković, Marko Giljača i Ranko Vujačić.

Iz SEUŠ su nastupili nastavnica Ivana Kecojević i učenici Enesa Sukić, Marija Nikotić i Špiro Ognjenović.

Muzičku školu su predstavljale učenice IV razreda u klasi profesorice Jelene Dobrković-Anđela Nikolić koja je osvojila I mjesto na onlajn takmičenju “Piccolo Piano Talents” – Udruženja za kreativn razvoj djece “Piccolo” iz Sremske Mitrovice i Katarina Kukić koja je osvojila I mjesto u I kategoriji klavira na internacionalnom festival muzike “Primavera” u Etno selu “Stanišići” kod Bijeljine.

Poslije uručenja priznanja i zahvalnica za doprinos proslavi Danu knjige, učenicima ovih škola pjesnici su kazivali po jednu svoju pjesmu. Udruženje je poklonilo svojim gostima pedeset primjeraka časopisa Nekazano br.7 i još pedesetak primjeraka časopisa i knjiga iz svog izdavaštva.

Program je završen riječima nade da se pandemiji stalo na kraj “i da nas očekuju nova književna druženja i uspjesi”

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar