Ћирилица Latinica
16.03.2018.
Kultura

Slikar Goran Ćetković o svojoj izložbi u Dvorcu: Jedna od mojih najboljih postavki

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

U barskom Dvorcu kralja Nikole sinoć je otvorena izložba slika „Glasovi tišine“ priznatog umjetnika Gorana Ćetkovića, u okviru zimske scene „Barskog ljetopisa“.

Kako je na otvaranju kazala istoričar umjetnost dr Anastazija Miranović, riječ je o slikama čiji centar zaposijedaju frontalno impostirane glave, koje svojom izražajnom gestikulacijom, mimikom, pogledom, krikom, jaukom prekidaju tišinu iz koje izranjaju, kao aveti i opomene, kao podsjetnici i sjećanja...

Autor nije krio impresije.

„Iskreno rečeno, meni se čini da je ovo jedna od najboljih postavki vezanih za moje izložbe. U ovom su se prostoru slike jednostavno i maksimalno dobro uklopile.

Stvarno sam prezadovoljan. Ovo je nastavak priče koja je počela prije više od pet godina, kada sam dao naziv ciklusu „Glasovi tišine“.

Tog naziva se nisam odrekao ni sada, jer maksimalno odgovara samoj ideji i postavci od prvog dana, kada sam krenuo u ovu priču.

Ovo, večeras izloženo, predstavlja najnoviju postavku radova i zadnju seriju u ciklusu „Glasovi tišine“, i ovo su bukvalno najnoviji radovi, koje premijerno predstavljam ovdje, kazao je Ćetković.

Postavka slika crnogorskog slikara Gorana Ćetkovića u Dvorcu kralja Nikole će biti do 15.aprila.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar