Ћирилица Latinica
21.05.2021.
Kultura

Specijalno izdanje časopisa "Nekazano"

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Barski stvaraoci vrijedni su i u vrijeme državnih praznika

*******

U organizaciji međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz štampe je izašlo specijalno izdanje časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“ (broj 8),  a u njemu su objavljeni radovi učenika i nastavnika Srednje ekonomsko ugostiteljske škole iz Bara.

U ovom broju objavljeni su poetski i prozni radovi, kao i umjetničke slike i crteži učenica i učenika, kao i nastavnog kadra. Tako su se sa svojim radovima predstavili sledeći učenici: Aleksandra Đurović, Dario Marstijepović, Andrea Marković, Sanela Škretović, Enesa Sukić, Anja Pavlović, Anđela Bujić, Tea Marđonović, Špiro Ognjenović, Maša Kovačević, Amina Taraniš, Bojana Đorđević i Marija Niketić.

Svoj doprinos fotografijama za  naslovne  strane dali su  Dimitrije Pavlović i Lazar Mašanović.

Svojim radovima, kada je riječ o nastavnom kadru, svoj doprinos časopisu dale su Tijana Vukčević – direktorica škole, kao i Valentina Drobnjak – profesorica. 

Govoreći o ovom specijalnom izdanju časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“  Labud N. Lončar, u ime udruženja koje je izdavač časopisa, kaže:

Zahvaljujući dugoj saradnji SEUŠ i „Nekazano“ a uz pomoć haiku pjesnika iz Kanade, Majkla Dudleya i štamparije „Grafički atelje“ iz Podgorice sproveli smo ovaj projekat do kraja.

Časopis je kao posebno, specijalno izdanje urađen u magazinskom formatu i u koloru. Time smo svoje obećanje ispunili u potpunosti. Nadam se da ćemo u budućem radu objaviti časopis sa radovima iz svih srednjih škola sa barske teritorije. Mi smo imali već takvih planova ali su se zbog aktuelne situacije sa koronavirusom odložili za neka bolje vremena tj. za vrijeme posle epidemije.

Ovo je naš znak pažnje prema mladim i neafirmisanim stvaraocima sa kojima na žalost u našem gradu niko po pitanju stvaralaštva ne radi, osim nastavnika u školi i udruženja „Nekazano“ a nadamo se da će se takav odnos u vremenu koje je pred nama u Baru ispraviti. Takvo stanje se mora popraviti a na opšte zadovoljstvo svih. Djeca su naša budućnost“!

Komentari
Радмила
Радмила: Браво Лабуде. Честитке на прегалаштву. Ваше удружење је задњих година једна од ријетких институција културе у Бару која ради конкретне пројекте. За ово треба велика воља, упорност и дар. Искрене честитке.
22.05.2021 07:35
Tomo
Tomo: Svaka čast. Srećno. Labude ne patišeš. Zaista divno.
22.05.2021 07:35
Vule
Vule: Svaka čast. Labud Lončar dobar pjesnik i veliki pregaoc. Borac za afirmaciju mladih talenata
22.05.2021 19:01
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar