Ћирилица Latinica
16.11.2020.
Kultura

Udruženje iz Bara objavilo četiri knjige Vojina Trivunovića

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

U Međunarodnom udruženjuknjiževnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” sa sjedištem u Baru ne sjede skrštenih ruku ni u doba korone. Naime, oni su u saradnji sa Književnom zajednicom “Vaso Pelagić” iz Banja Luke, objavili  četiri knjige Vojina Trivunovića, autora iz Banja Luke.

Riječ je o zbirci aforizama ”Bombe i upaljači”, zbirke “Vršaj” i “Čitači tragova”, te knjiga priloga za kritiku političke ekonomije društva u tranziciji “Proleteri svih zemalja, raziđite se”.

Povodi za ova izdanja su 45 godina pojavljivanja u književnosti i 35 godina književnog stvaralaštva Trivunovića koji je lani u kripti Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru imao svoje književno veče, u organizaciji “Nekazanog” čiji je počasni član.

"Izuzetno mi je drago da je i "Nekazano" izdavač ovih mojih izabranih književnih radova u četiri knjige. Zahvalan sam izdavaču "Nekazano", Labudu N. Lončaru i njegovim saradnicima koji su imali sluha za ovaj projekat i nesebično se trudili da se sve završi na najbolji način.

Udruženje Nekazano je već izraslo u ozbiljnog izdavača. Činite sve što možete da pomognete mladim stvaraocima, ali i afirmisanim piscima. Vjerujem u vašu budućnost. i želim najbolje rezultate u radu i pisanju-opisao je saradnju sa “Nekazanim” Trivunović, uz žal što zbog pandemije neće biti promocije u Baru i drugim crnogorskim mjestima.

Književnik i predsjednik udruženja “Nekazano” Labud N. Lončar zahvalio je autoru na lijepim riječima i istakao da će Književna zajednica”Vaso Pelagić”i u budućnosti “biti prijateljska kuća, ovo je tek početak jedne lijepe saradnje”.

"Izražavam naše zadovoljstvo što smo baš mi suizdavači u ovom jubilarnom projektu, posebno kada je riječ o stvaraocu takvog kalibra kakav je Vojin Trivunović.

Mi smo već prešli brojku od 50 izdatih naslova, i raduje nas činjenica da smo prepoznati u regionu kao ozbiljno udruženje i izdavač, te da smo uvijek spremni na saradnju, sve iz želje za širenjem lijepe pisane riječi.

Nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti u sličnom angažmanu objaviti djelo i nekih autora iz Crne Gore" -zaključio je Lončar.

Komentari
Baranka
Baranka: Ko ste vi i odakle ste došli
16.11.2020 11:17
Za Branku
Za Branku : Izgleda irvasi neki. Oće da skrajnu vas Crmičane i starosjedioce. Branka stopiraj ovo odma... Ne daj Banjo da se šire došljaci...
17.11.2020 17:42
Љутко
Љутко: Одговорно тврдим да су ови дошљаци дошли из Доње Локне. Као и ова „Baranka". Схватите да вас је свијет пронашао и једини нсчин да останете „своји" је да понађете неко пусто острво. Ако га данас има у читавом свијету. А било би стварно пожељно да изађете мало вани и видите да има још неког осим вас на овом бијелом Свијету. Малограђани...
18.11.2020 12:40
Baranka
Baranka: Hahahaha Ljutko ne vidimo vas niste za nas ćao
18.11.2020 20:09
За Baranka
За Baranka: Vidim. Samo Vi izgleda morate posjetit očnog ljekara. Ćao...
21.11.2020 00:07
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar