Ћирилица Latinica
18.05.2018.
Politika

Aručević (SDP): Za integraciju, a protiv asimilacije

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

 

Izjavom za javnost danas se oglasio Ermin Aručević, kandidat za odbornika u Skupštine opštine Bar sa izborne liste „SDP Bar za promjene - Dr Draginja Vuksanović“, koji se, kako je naveo, primarno obraća Krajinjanima.

„Krajina po svom geografskom položaju i prirodnim ljepotama i resursima spada u područja koja bi trebalo da budu prosperitetna ali na žalost u ovom trenutku to nije tako.

Ostros, kao centar Krajine, nekada je u pravom smislu bio administrativni i ekonomski centar, a na žalost sada nije tako, posebno kada je u pitanju privreda“ – navodi Aručević.

Skadarsko jezero, kao prirodni resurs, po njegovim riječima treba da bude strateška osnova za razvoj Krajine.

„Izgradnja i održavanje komunalne infrastrukture treba da bude na odgovarajućem nivou da bi se stvorili uslovi za ekonomski razvoj. Putna infrastruktura je u veoma lošem stanju, posebno dionica regionalnog puta od sela Kravari do mjesta Stegvaši.

Ukoliko bi se primjenjivali postojeći zakonski propisi ova dionica puta bi trebalo da se zabrani za odvijanje saobraćaja jer predstavlja opasanost za učesnike u saobraćaju“ – kazao je Aručević.

On će se, veli, kao odbornik SO Bar zalagati da se izvrši rekonstrukcija regionalnog puta Vladimir – Ostros - Virpazar, „a ne kao što je bio slučaj do sada, krpljenje udarnih rupa od slučaja do slučaja“.

„Izgradnja seoske infrastrukture, posebno lokalnih puteva i javne rasvjete i održavanje postojećih biće u mojim prioritetima. Za sva sela ću se zalagati na isti način, a ne samo po partijskoj podobnosti.

Priča o izgradnji vododvoda za Krajinu je veoma stara priča, ponavlja se od izbora do izbora i došlo je vrijeme da se jednom stavi tačka. Krajinjanima opštinska vlast mora reći da li ozbiljno želi da pristupi ovom pitanju, a ako neće da znamo.

Radi razvoja ovog područja neophodna je izgradnja puta obalom Skadarskog jezera. Na taj način bi se stvorili uslovi za razvoj turizma i poljoprivrede.
Kao pripadnik građanske partije, a albanac po nacionalnosti, zalagaću se za ostvarivanje svih prava koja su Ustavom, Zakonom i međunarodnim propisima zagarantovana.

Moj moto je „Integracija DA, asimilacija NE“.

Prihvatio sam da se kandidujem za odbornika ne zbog ličnih ili materijalnih interesa nego da , u okviru ovlašćenja odbornika, doprinesem razvoju Krajine i opštine Bar.“ – zaključuje Aručević

Komentari
Mensur
Mensur: Kakve su ovo promjene u uredjivackoj politici portala ? Prvo onog Ismaila Dodu, pa sad Arucevica na naslovnu stranu portala kao glavni tekst.... Promovisete odjednom multi multi kulti vrijedtnosti, a _????? Albance forsirate ?!
18.05.2018 15:48
Dragomir
Dragomir: Mensure, za razliku od vas "barskih" Rozajaca medju Albancima u Krajini ima ljudi koji razmisljaju svojom glavom i nisu uz oloski DPS. Nije ih puno ali su casni... I Doda, i Subasic i Arucevic, itd.
18.05.2018 15:50
Vesko
Vesko: Urednik vaseg portala voli cesto da kaze za Avniju Arucevica da je dobar covjek i da mu je drag, pa otuda ovo forsiranje ovog momka. Sve se zna.
18.05.2018 16:05
Ништа Острос
Ништа Острос: Остросу и Крајини треба погасити комплет инфраструктуру док не постану цивилизовани грађани и почну поштовати светињу манастира Пречиста Крајинска, а не девастирати и односити камен и њиме ограђивати торове... Међу зидинама тог, за нас светог мјеста (које смо срамотно запустили) , шиптари шишају овце, одлажу смеће и шут... Пуно пута сам и овце затекао и све изасрано... Што од оваца, а што од шиптара... Путоказа, знака, ниједног нема, годинама.. Кад год би се поставило обиљежје они би поломили... А то смо опет криви ми сами ... Толико о "братској љубави"... Када почну причати српски и поштовати нашу историју и традицију, онда треба почети, али само почети разматрати, неке интеграције са њима... До тада, марш...
18.05.2018 16:21
Meks
Meks: Precista krainska nikad nije bila vasa nit ce bit , sto se civilizacije tice daleko smo od vas po svemu i po kulturi, i po cojstvu mi nismo vaspitani da mrzimo al dok nas vi mrzite mi postojimo
21.05.2018 01:11
Kraja-1
Kraja-1: Nista ostros ako nam gasite kompletnu infrastrukturu onda cete nam napravit vise koristi , sto se tice civilizacije i kulture daleko smo ispred vas u svemu a precistu krainsku mozete da sanjate, dok nas mrzite mi postoimo
21.05.2018 01:15
Hshsh jhg
Hshsh jhg: Hhhh
21.05.2018 01:17
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar