Ћирилица Latinica
26.02.2018.
Politika

Beli Mitrović: More će „progutati“ magistralu, stanje sa klizištem alarmantno

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Današnje zasijedanje barskog parlamenta obilježilo je upozorenje odbornika Demokratskog fronta (DF) Bogića Belog Mitrovića u vezi sa problemom klizišta na magistralnom putu Bar – Sutomore, u mjestu Črvanj.

„Već skoro mjesec dana situacija sa ovom dionicom puta je alarmantna. Pitanje je trenutka kada će more „progutati“ ovaj dio puta. Građani i svi učesnici saobraćaja su veoma uznemireni. Rješenje se mora naći urgentno.

Nadležni iz Opštine Bar bi morali da upute apel odgovornim ljudima iz državnih institucija kako bi se adekvatno reagovalo, i to bez odlaganja. Ponavljam, situacija je veoma ozbiljna, i predlažem da i mi, kao izabrani predstavnici građana u Skupštini opštine se organizujemo, i ako treba zakucamo na vrata odgovornih u Podgorici, jer je ovo stanje nepodnošljivo“ – poručio je Mitrović.

Inicijativu su podržali Savo Vujošević (DEMOS) i Osman Subašić (SDP). Subašić je kazao da se mora pozvati na odgovornost onaj ko je izdao dozvolu za gradnju hotela sa četiri zvjezdice na klizištu, „jer postoje ozbiljne indicije da nije ispoštovana zakonska procedura, a neophodno je ispitati i kako se uopšte sporno područje našlo u zoni gdje je dozvoljena gradnja“.

Vujošević je ustvrdio kako je siguran da  je građevinska dozvola za hotel čija izgradnja je ugrozila magistralu izdata bez odgovarajuće dokumentacije.

„Ovdje se mora vidjeti da li je bilo zakulisnih radnji. Nema logike da su poštovani standardi koji se pretpostavljaju za planska dokumenta ako je opšte poznato da se radi o trošnom zemljištu odnosno klizištu“ – kazao je Subašić.

Stevo Pejović, šef Komunalne policije, kazao je da se radi o prostoru koji je u nadležnosti JP „Morsko dobro“ a ne opštine.

 

Srzentić: Sjutra počinje sanacija ?

Reagovao je i gradonačelnik dr Zoran Srzentić. On je kazao da je u stalnoj komunikaciji sa nadležnima iz institucija Vlade Crne Gore u vezi sa problemom klizišta na Črvnju.

„Upravo za vrijeme sjednice SO Bar dobio sam informaciju da je republički inspektor za puteve Adnan Abdić dao nalog investitoru odnosno izvođaču radova da se izvrši sanacija puta. Već sjutra bi trebala da počne sanacija“ – kazao je Srzentić u obraćanju odbornicima SO.

 

DPS i partneri ostali bez većine

U jednom trenutku, a nakon što su odbornici opozicije napustili sjednicu, barski parlament ostao je juče bez kvoruma, zbog čega je predsjednik Skupštine Radomir Cakan Novaković dao pauzu. U sali je ostalo 17 odbornika DPS-a i koalicionih partnera te partije, od ukupno 37 koliko broji Skupština opštine.

Ipak, nakon što su se međusobno konsultovali, opozicioni odbornici su se vratili u parlament kako bi se sjednica nastavila. Opozicija je zauzvrat tražila da se sa dnevnog reda uklone tri tačke za koje su smatrali da nije trenutak da budu tretirane.

Jedna od njih, o kojoj se mnogo govorilo u poslednje vrijeme  jeste i predlog Odluke o prenosu vlasništva nad državnim zemljištem u korist Udruženja penzionera Bara.

Zahtjevima opozicije je udovoljeno, ali je do kraja radnog dana barski parlament uspio da raspravlja jedino o Programu rada DOO Komunalne djelatnosti za 2018. Sa 19 glasova “za”, jednim “protiv” i četiri “uzdržana” usvojen je predloženi Program rada tog preduzeća.

Komentari
Zarko
Zarko: Beli bravo covjece, niko o tome ne prica, svima je izgleda banja. Ko je pojeo pare za tu gradjevinsku dozvolu? Tako su i onom ajvanu Papanu dali nasred klizista da radi hotel s pet zvjezdica !? Razbucajte te korumpirane miseve, zadrigle.
26.02.2018 18:43
DELIJA MOMAK
DELIJA MOMAK : Srzentić je za sve vas DOKTOR!!!
26.02.2018 21:18
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić : E Beli će sve riješit 100% 😁
26.02.2018 21:34
Plavi orkestar
Plavi orkestar: Prica se da ste neku veliku zezanciju spremili za Cakana ovih dana. O cemu li sad DF radi ? Zasto ne mirujete ?
26.02.2018 21:52
conte
conte: Beli brat...KRALJ
28.02.2018 13:54
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar