Ћирилица Latinica
05.04.2021.
Politika

Bečićeve Demokrate: Priznajemo genocid, nećemo braniti Leposavića!

Autor: Redakcija 13 Ostavite komentar

"Dakle, jasno je da su za genocid u Srebrenici odgovorni pojedinci, a ne čitav jedan narod kako se to želi spočitati i inputirati", navodi se u saopštenju koje potpisuje poslanik Demokrata Boris Bogdanović.

***

Demokratska Crna Gora poručila je da neće smjenjivati ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zajedno sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine.

Premijer Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smjene Leposavića.

"Ministar Leposavić je napravio veliku grešku svojom izjavom o Srebrenici, zato što nije jasno saopštio u odgovoru na poslaničko pitanje da se saglasno presudi međunarodnog suda pravde u Srebrenici desio genocid, pri čemu je utvrđena pojedinačna, a ne kolektivna odgovornost. Dakle, jasno je da su za genocid u Srebrenici odgovorni pojedinci, a ne čitav jedan narod kako se to želi spočitati i inputirati", navodi se u saopštenju koje potpisuje poslanik Demokrata Boris Bogdanović.

Dodao je da neće braniti ministra od nesporne greške, "niti ćemo ga smjenjivati sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine".

"U konačnom, još nije ni prošlo traženih 200 dana za malo cjelovitije sagledavanje rada Vlade i njenih ministara. Ministar Leposavić, ako misli dobro parlamentarnoj većini i Vladi, trebao bi znati da niti jedan pojedinac ne smije biti iznad potrebe striktnog čuvanja izborne volje građana i partnerskih odnosa Vlade i parlamentarne većine. Niti Leposavić, niti nesloga unutar parlamentarne većine, niti bilo koji drugi pojedinac, pa makar to bio i Aleksa Bečić ne smije dovesti do pada Vlade. To bi bila pogubna greška. Niti jedan pojedinac nije toliko bitan koliko je važna Crna Gora i izborna volja građana Crne Gore. I svaka žrtva je toga vrijedna", istakao je Bogdanović.

Navodi i da je "sramno koliko nas jedna strana već šest godina optužuje za izdaju i antisrpstvo".

"A mi punih šest godina čuvamo izbornu volju građana Crne Gore u svim opštinama u kojima smo pobjeđivali i ljude svih vjera i nacija. Sramno je koliko nas druga strana lažno optužuje da smo četnička organizacija i velikosrbi i anticrnogorci, a mi dostojanstveno i dostojno čuvamo izbornu volju građana i svakog građanina ma koje vjere bio i ma kako se nacionalno opredjeljivao", zaključio je Bogdanović.

Komentari
Miki
Miki: Foliranti!!
05.04.2021 15:49
Рашко
Рашко: Какве су тек ово фуњаре шпијунске. Нит смрде нит миришу, нит вино нити вода. Најгора фела међу људе и политичаре. Јебо вам геноцид матер. Посрани издајници. Коме су све Срби дали гласове. Пи.
05.04.2021 15:50
Acko
Acko: Ocete ,ocete...samo da vam stigne poziv....polako ave ce doci kako treba,ima jos 3 ministra da lete....tek je pocelo
05.04.2021 15:55
Strahinja
Strahinja: Nije čudo što ih je juče napustilo više od 3.5 hiljade članova kad su siptarski mediji sa Kosova objelodanili da je Bečić čestitao onom teroristi iz Skupštine Kosova izbor za predsjednika. Plaćenička ološ komunistička, izdajnička, baljegarska.
05.04.2021 16:00
Capo
Capo: U pamet se Srbi, pa opet ove glasajte.
05.04.2021 16:00
Љутко
Љутко: Нека Ацко...
05.04.2021 16:09
Dzoni
Dzoni: Tteba mac ta ...ovna samo DEMOKRATSKI FRONT
05.04.2021 17:41
Cavez
Cavez: Dzaba ste krecili🐑🐏🐑
05.04.2021 19:10
Andrej
Andrej: Što učini pritisak sa strane, pa ljudi postanu takvi da ne gledaju narod već sopstvene interese. Jednom smo se opekli sa Milom, sa ovima više nikad. Nije ni čudo što mu članovi lome članske karte i vraćaju ih nazad.
05.04.2021 19:39
Dzoni
Dzoni: SPREMTE SE SPREMTE
05.04.2021 19:48
Stari Crnogorac
Stari Crnogorac: DPS Gori pod nogama.Hag ih ceka. Napraviti nerede pomutnju sve na stetu Crnogorskih Srba.Mi smo zrtveno jagnje Zapada i Domacih izdajnika. Ruka bratska boli najvise.Svevisnji ce Vam vratiti ako prije njega to ne uradi Okupatori sa zapada sa tricama koje vam nude.Imateli Pameti.Razorili si cijeli Bliski istok.Pomutili svijet Tako ga najlakse okupirati.Kad vam stave omcu oko vrata Vec jesu .Sanjacete Dedovinu i njhove svete Grobove.No izgleda kasno je za ove nase Prodane duse.Nikad Vise One Crne Gore.A izgleda moze nestati sa Mape Svijeta. Sram Nas Bilo Sto Dozvolismo
06.04.2021 02:08
Za staro crnogorca
Za staro crnogorca: Danu ispjevaj nesto uz "🎻 gusle" srpski instrument 😜😜😜
06.04.2021 20:00
rolls royce
rolls royce: Dzoni, Mi smo spremni!
08.04.2021 22:19
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar