Ћирилица Latinica
28.02.2019.
Politika

Biram Bar: Pronašli smo nove lokacije za vrtić

Autor: Redakcija 13 Ostavite komentar

Građanska inicijativa koja se zalaže za izgradnju vrtića na novoj lokaciji u Baru nakon što su obustavljeni radovi na gradilištu kraj Gimnazije "Niko Rolović", obratila se danas političkim strankama koje participiraju u lokalnom parlamentu inicijativom za pokretanje proceudre transparentnog odabira novog mjesta za objekat koji bi služio potrebama najmlađih Barana.

Biram Bar, partija na čijem je čelu aktuelni potpredsjednik Opštine Radomir Cakan Novaković, neposredno pošto je primila dopis GI, zvanično je odgovorila, a sadržaj odgovora proslijeđen je i „Barskom portalu“.

„Danas smo dobili vaš dopis u vezi sa pokretanjem inicijative za pokretanje procedure odabira nove lokacije za izgradnju vrtića.

Biram Bar, kao stranka koja je od prvog dana bila na strani GI, a protiv izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije vas ovim putem obavještava da je već uradila nekoliko stvari. Prije svega, uvidom u katastar smo pronašli lokacije u gradu koje nisu sporne i na kojima bi mogao da se izgradi vrtić“ – stoji u odgovoru Biram Bar.

U skladu sa zahtjevom GI da procedura određivanja nove lokacije bude transparentna, svrsishodna i efikasna, iz ove stranke su uputili poziv predstavnicima te neformalne grupe građana da sami pogledaju koje su to lokacije i da organizuju sami ili zajedno sa Biram Bar javnu raspravu sa građanima oko toga.

„Odbornička grupa Biram Bar je spremna da pokrene proceduru pred SO Bar za održavanje vanredne sjednice na čijem bi dnevnom redu bila samo ova tema“ – kaže se u odgovoru koji potpisuje Novaković.

Komentari
Seki
Seki: Osvjezenje za Bar - naš brat CAKAN !!! Sve obećano uradi iz prve, uvijek uz svoje Barane. Na sljedećim izborima 15 mandata.
28.02.2019 18:29
Barski
Barski: A Cakan je strašan... Vara ljude godinama...
28.02.2019 18:50
Rodjo
Rodjo: Ti "barski" varaš i sebe i druge, Cakan je budućnost Bara
28.02.2019 18:52
www
www: Buducnost Bara su djeca koja su setala svake nedelje i branila svoje dvoriste. Ja ovoga ne vidjeh na protestima
28.02.2019 20:57
Baranin
Baranin: I na kraju koje su to lokacije ili je opet ispod zita
28.02.2019 21:33
Za WWW
Za WWW: Debeli djeluje iz ilegale. Stab mu je u MonSinjor I Paskuci. Kakav je da je bolji je od ove kombi stranke SDovaca podguznih muva I uvlakaca koji su se prodali za nekoliko mandata I sad kad Dusko stopira gradnju niko ni a od njih da kaze stray je cudo a hvali im M....
28.02.2019 23:23
Majka
Majka: Hvala, Biram Bar.
01.03.2019 00:35
Majka
Majka: Hvala, Biram Bar.
01.03.2019 01:53
klovn
klovn: Hahaha..kakav cirkus od partije Biram Bar i ovog klovna!
01.03.2019 08:02
Aleksa
Aleksa: Kad nemate argumenata onda ga vredjate. Napred se neide sa mrznjom, zlobom i podmetanjima.
01.03.2019 08:54
Vido Vidar
Vido Vidar: Da se rayumijemo da shvatite sustinu. Sva imovina koja nije privatna na teritoriji Opstine Bar je Drzave Crne Gore. Drzava teritorijalno raspolaze imovinom i moze s njom raspolagati uz prethodnu saglasnost Vlade. Tacnije Vlada na svojoj sjednici daje saglasnost na priopremljenu odluku iloi nacrt odluke Opstine Bar, koju Skupstina SO Bar ne moze staviti na dnevni red dok ne dobije saglasnost Vlade. To je Cakan marketinski nasao lokacije uvidom u katastar, prvo to je glupost i nista ne znaci. Svaka lokacija pored titulara mora biti uredjena planskim dokumentom. Samo da se ne desi na kraj da je nesto Cakan zavrsio ili uradio, jer on nema ni politicku i stvarnu moc za tako nesto. Opet da ne budemo na kraju srca ima volju i to nije lose. Dakle ako misli da ce Mico a i Dusan dozvoliti da on ovako iskace i lupeta i glumi Vezira, mislim da ce brzo dobiti packe. Ovo pisem jer ga odlicno poznajem i radi mojih Barana i onih koji su ga glasali da ne nasjedaju jer ne zna sto prica.
01.03.2019 10:12
ne biram
ne biram: Upravo za Biram Bar moze se reci da hoce naprijed sa mrznjom, zlobom i podmetanjima!
01.03.2019 13:50
Stara maslina
Stara maslina: Đe su te lokacije, treba da napišete, da javnost čuje vaše mišljenje, ali ne, Vi čekate " kao"glas naroda. Ako je sudeći po dosadašnjem ponašanju, jer ste Vi zaštitnici stabala,jedine lokacije su po Vašem stručnom mišljenju: Voluica, Kufin, Možura...Koliko znate ne bi začudilo javnost da kereći azil, vrtić i starački dom uklopite na istu parcelu, jer Vi pitate đecu kući što je najbolje, ali i ne sumljamo da su pametniji i stručniji od Vas!!
03.03.2019 11:39
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar