Ћирилица Latinica
16.03.2020.
Politika

Biram Crnu Goru pozdravlja uvođenje preventivnih mjera

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Imajući u vidu ozbiljnost situacije u kojoj se našlo čovječanstvo pred više nego objektivnim prijetnjama pojave i širenja virusa COVID – 19, kao odgovoran politički subjekat Biram Crnu Goru pozdravlja uvođenje preventivnih mjera Vlade Crne Gore, saopšteno je iz stranke na čijem je čelu Radomir Cakan Novaković.

Naime, kažu iz te stranke, ni mnogo veći i napredniji zdravstveni sistemi nemaju cjelovit i u potpunosti adekvatan odgovor kako lokalizovati i suzbiti ovaj virus, tako da su, nažalost, smtne posljedice sve češća pojava.

- Svjesni ozbiljnosti trenutka u kojem se kao društvo nalazimo, izražavamo zahvalnost prije svega naporima medicinskih radnika, ali i ostalim djelovima sistema koji svojim kontinuiranim angažovanjem u granicama mogućeg čine sve da šteta od dolaska ove pošasti novog doba bude što je moguće manja.

Biram Crnu Goru apeluje na građane da učine sve što je u njihovoj moći da dosljedno prate i poštuju zvanične medicinske instrukcije i da se odgovorno odnose prema svom, ali i životima ljudi iz svog okruženja. Imajući u vidu raspoložive informacije Svjetske zdravstvene organizacije o načinima širenja bolesti, smatramo da je sada više nego ikada neohpodna samosvjesnost pojedinca i njegovo odgovorno ponašanje.
Pojava pandemije će svakako imati negativne reperkusije po crnogorski ekonomski sistem. Vlada Crne Gore i resorno Ministarstvo moraju naći model po kojem će nastala šteta biti sanirana, u protivnom brojna tržišta, pa i tržište rada mogu biti izloženi značajnim problemima.

Na udaru će se naći sve privredne djelatnosti- što se po modelu domino efekta u krajnjoj liniji mora odraziti ne samo na standard poslodavaca već i svakog pojedinca.
Biram Crnu Goru će u danima pred nama inicirati sastanke sa državnim zvaničnicima, ali i privrednicima kako bi proaktivno došli do najboljih rješenja uz što širi društveni konsenzus, saopštili su iz Biram CG.

Komentari
Miki
Miki: Ovaj gospodin zna sve o koroni.Slušajte njegove savjete.Pametan je jako
18.03.2020 11:53
Sikter
Sikter: Sto ce ova dps rezervna klupa da palamudi?
18.03.2020 12:55
Ćazo
Ćazo: Ovaj lik glumi Čercila.Bit će od njega nešto.
18.03.2020 18:08
Anti drps
Anti drps: Kakva je ovo prevarantska kvazi stranka i obican drps privezak!
21.03.2020 13:54
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar