Ћирилица Latinica
21.02.2018.
Politika

Demokrate Bara: DPS ne vidi interes da riješi problem pružnog prelaza Ilino

Autor: Redakcija. 2 Ostavite komentar

Barski odbor Demokrata saopštio je da DPS nije u stanju da riješi osnovne životne probleme građana.

"Slušajući i čitajući svakodnevno o novim magla-projektima Demokratske partije socijalista vezanim za opštinu Bar, nemoguće je ostati nijem i kao građani ovog grada javno ne progovoriti o njihovom manipulisanju kroz svoju investicionu propagandu. Moramo ukazati zbog šire javnosti na ono što stanovnici grada pod Rumijom već znaju i vide – DPS nije u stanju mjesecima, godinama i decenijama da riješi osnovne životne probleme građana, odnosno da bar obezbijedi uslove za njihovo rješavanje, kao npr. u slučaju rješavanja dugogodišnjeg problema neobezbijeđenog pružnog prelaza u Ilinu koji je crna tačka ovog grada već preko 20 godina", saopštile su barske Demokrate.

U saopštenju je rečeno da rješavanje problema koji do srži pogađa sve stanovnike ovog barskog kraja, ali i sve građane u gradu pod Rumijom ne tangira Demokratsku partiju socijalista iz jednog jedinog razloga: "nepostojanja uskog partijskog interesa da se on riješi."

"A sve to zbog činjenice da je jasno i Srzentiću i Nikezićkoj da postavljanje rampe neće donijeti glasove DPS-u, da rješavanje ovog problema neće moći prisvojiti partijski. Dana 3. marta će godina od posljednje nesreće na ovom pružnom prelazu koja je podigla na noge 2445 potpisnika peticije koji su zahtijevali hitno postavljanje rampe, a uskoro će i godina otkako su se iz opštine Bar oglasili povodom ovog slučaja preko gradonačelnika Srzentića, pozivajući se na nenadležnost u ovom slučaju i zahtijevajući „hitno“ postavljanje rampe. Dodatno, uskoro će i 5 mjeseci otkako su iz ŽICG pozivajući se na Opštinu Bar i resorno ministarstvo obećali postavljanje uređaja sa polubranicima, i u konačnom uskoro će 5 mjeseci otkako su u dokumentu „Analiza stanja putnih prelaza na javnoj mreži pruga u Crnoj Gori“ iz ŽICG istakli da je u cilju trajnog rješavanja ovog putnog prelaza potrebna izrada projektne dokumentacije, uzimajući u obzir cjelokupnu lokaciju putnog prelaza citirajući: „Imajući u vidu da se radi o putu kojim upravlja Opštine Bar, bez njenog aktivnog učešća je nemoguće rješenje predmetnog putnog prelaza“. Nažalost, Opština Bar je već duže vrijeme zarobljena institucija, u potpunosti prisvojena od strane DPS-a, kojem služi kao sredstvo u ostvarivanju sopstvenog partijskog interesa, te se shodno tome od partijskih poslušnika kojima je krpljenje rupa po gradu radi dobijanja ponekog glasa trenutno prioritet, i ne može očekivati bilo kakva reakcija, iako bi gradonačelnik, kao ljekar, morao da zna koliko ljudski život vrijedi. Zato, reakciju u ovom slučaju očekujemo od drugih nadležnih institucija kojima je život građana još uvijek prioritet, ako takvih u Crnoj Gori više uopšte ima", saopšteno je iz barskog odbora Demokrata.

Izvor: Vijesti

Komentari
Паги
Паги: Ове Демократе нико не коментарише, јесу ли толико небитни у Бару ?
22.02.2018 17:47
Stajsliste Susanj
Stajsliste Susanj: S obzirom na broj stavnovnika ovog naselja koje je najvece u Baru kao i na broj zrtava i intezitet saobracaja preko pruge kao i na cinjenici da istu svakodnevno ptelazi veliki broj pejsaka i skolaraca neophodno je napraviti nadvoznjak jer u opstinsku kasu slivase veliki novac ovog naselja, sto porezima sto ostalim nametima i dazbinama!!!
11.03.2018 06:44
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar