Ћирилица Latinica
04.02.2020.
Politika

Demokrate: Snaga zajedništva i sloge Barana je vječna, sila vlasti - prolazna!

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

Grad Bar sa svim svojim građanima, bilo da su pravoslavci, katolici, muslimani, pripadnici neke druge vjere ili atesiti, znao je onda kada je najteže da zajedništvom pokaže da se u dobru ili zlu diše kao jedno i bude jedno. To je danas saopšteno iz barskog Opštinskog  odbora Demokrata.

Kada je, kakako kažu, Demokratska partija socijalista, pritisnuta izbornom reformom od strane Demokrata, po ko zna koji put odlučila da dijeli i svađa, građani svih vjera i nacija su stali u odbranu onog ugroženog.

"Kada su ugrožena prava pojedinca, ugrožena su prava svih nas, zvali se Milan, Fazlija ili Toni. Bili Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani ili Hrvati, udar na prava jednog je udar na prava svih.

Sila vlasti je trenutna i prolazana, dok je snaga zajedništva i ljubavi vječna. Silom se ne može graditi sloga, već dogovorom, zajedništvom i ljubavlju. DPS ne voli ni svoju državu ni svoje građane, voli samo vlast i ne gleda cijenu da bi je sačuvao" - ocjenjuju iz ove opozicione stranke. 

Dodaju da su Barani svih vjera i nacija "i ovih dana na litijama kroz naš grad, pokazali kako se voli i brat i komšija i prijatelj."

Pokazali su, vele, i dokazali da je Crna Gora dom i otadžbina svih nas bez obzira koje smo nacije i vjere, jer je iznad svega biti čovjek najvažnije.

"Pokazali su da nas ne mogu više dijeliti i stavljati u torove, jer su se ruku pod ruku pravoslavac, katolik i musliman pobunili protiv nepravde i podjela.

Demokrate Bara neće učestvovati na ovom nastavku sjednice SO Bar, želeći da naj taj način pošalju protest i poruku Vladi Crne Gore, patijama na vlasti, da se povuče Zakon koji dijeli. Želimo da im poručimo da izađu iz svoje partijske busije i počnu da razgovaraju i da se dogovaraju sa svojim narodom. Sila je trenutna i nije sve danas, postoji i sjutra. Ne dozvolite da se sjutra stidite svojih odluka. Mislite o tome" - zaključuje se u saopštenju barskih Demokrata.

Komentari
Ilhan
Ilhan: Odlično kazano. Podrška !
05.02.2020 00:44
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar