Ћирилица Latinica
09.05.2018.
Politika

DEMOS: Da li licemjeri iz barske vlasti poznaju uopšte Žarka Pavićevića?

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

 

Saopštenjem za javnost, uz dosta pitanja i konstatacija na račun i adresu lokalne vlasti u Baru, oglasio se Opštinski odbor DEMOS-a.

Tekst saopštenja "Barski portal" prenosi integralno.

*************************************************

U proteklom četvorogodišnjem mandate Skupštineopštine Bar, bukvalno od prve do posljednje sjednice, odbornici DEMOS-a postavljali su pitanja od najvećeg značaja za Opštinu i njene građane.

Nikada nismo udostojeni odgovorom. Izvinjavamo se na smetnji, ali ovo je možda jedina, koliko toliko izgledna prilika da još jednom pitamo i da se nadamo odgovoru.

Možda vladajuća većina na kraju mandata ipak odluči da nešto odgovori građanima, kad već nije odgovorila kolegama iz opozicionih redova.

Ako slučajno znate, molimo vas budite ljubazni i recite Baranima podatke iz “završnog računa” Opštine.

Kakvo je stanje u Budžetu? Kako su ostvarivani prihodi i kako je novac trošen? Sigurni smo da bi građane zanimalo kome i koliko Opština duguje i kako namjeravate da dug platite? Građani imaju pravo da znaju precizan podatak – koliko je Opština dužna?

Kad smo kod novca i dugova, podsjećamo vas da se minulim radom prethodnog gradonačelnika iz vaših redova bave sudovi, što je svojevrsni skandal za opštinu Bar i njene građane.

Pritom od rukovodstva opštine ni glasa. Izvinite što vas podsjećamo, ali još uvijek važeći predsjednik Opštine u inauguracionom govoru se srdačno zahvalio svom prethodniku “i njegovoj ekipi” na velikom doprinosu u razvoju Opštine…

Zatim muk. Nijedna “desna ruka” bivšeg gradonačelnika nije saopštila makar malu odgovornost za korupcionaške skandale grada Bara,kojim se sada bave sudovi i tužilaštva.

Zato kompletirajte licemjerstvo i odgovorite građanima - da li vi uopšte poznajete bivšeg gradonačelnika,gospodina Pavićevića?

Sigurni smo da bi mnogi, naročito radnici koji su ostali bez posla, otišlina biro rada, u privremene penzije, ili od nevolje pristali na šikaniranje novih gazda, veoma voljeli da znaju osjećate li makar mrvicu odgovornosti što ste, mirno i bez riječi protivljenja,gledali kao državni vladari života i smrti uništavaju Luku, “Prekookeansku plovidbu”, “Primorku”, “Izbor”, “Rumijutrans”…? Ili ni o tome ništa ne znate?

Turistička sezona uveliko je počela, a niko ne govori o planovima i poslovima. Turistički i opštinski poslenici zabavili su se personalnim i finansijskim temama.

Višedecenijska direktorka Turističke organizacije je bez jasnih objašnjenja sišla sa direktorskog trona organizacije, u uslovima nove misterije.

Za početak nas zanima gdje se izgubilo 120 hiljada evra iz turističke kase. Jeste da da su za vas to mala sredstva, ali građani bi vam bili zahvalni da ih informišete kako je šest hiljada evra turističkih para završilo u DPS-u?

Možda to ima neke veze sa činjenicom da je gradonačelnik Srzentić i predsjednik Skupštine Turističke organizacije?

Ne zamjerite što vas zamaramo, priznajemo da smo vas u protekle četiri godine baš gnjavili Maljevikom.

Skoro u svim predlozima dnevnog reda insistirali smo da predsjednik Opštine podnese izvještaj o realizaciji zaključaka o DUP-u Maljevik, koji su donijeti još 2012.godine. Dva puta je ova tema bila uvrštena u dnevni red, pa joj se na volšeban način gubio trag. Odgovor, naravno, nismo dobili.

Ako niste rekli nama, recite građanima. Znači li vam nešto Maljevik, taj biser našeg opštinskog prostora? Imate li makar neku, malu ideju šta ćete da radite? Ili smatrate da je ta tema neslavno završena. Ipak, dužni ste da saopštite građanima gdje su isparili milioni uplaćeni za Maljevik?

Možda su na sigurnom, u Prvoj banci?

Znate dobro da govrimo o ozbiljnim temama. Ovo je bio samo dio pitanja koja se odnose na ekonomski slom i opšte nazadovanje naše Opštine, nekada i ne tako davno simbola ekonomskog i drugog prosperiteta u CrnojGori. Danas je nažalost najpoznatija kao duboko kriminalizovana sredina.

Na kraju vašeg mandata, dužni ste da građanima odgovorite na ova pitanja. To je obaveza u svim demokratskim društvima u kojima postoji kontrolisana vlast.
Zajedno sa građanima čekamo vaše odgovore.

Komentari
Matija
Matija: Časni Savo Vujosevic i Demos su jedini za koje možeš da garantujes da bi opština kod njih bila u čistim rukama. Velika većina ostalih prvih na listi su ljudi upitnog moralnog kredibiliteta koji misle samo na svoj interes i novčanik. Dpsovci, Cakan, Mićo Orlandić i još neki su zla kob Bara. Zato, u pamet se Barani. ..
09.05.2018 10:45
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar