Ћирилица Latinica
25.05.2018.
Politika

DEMOS: Progledao „ćoravi“ semafor

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

„Barski portal“ prenosi saoopštenje Liste „DEMOS – Čistim rukama za budućnost Bara“

************************************************

Odavno smo navikli da su izbori jedna od najboljih prilika da građaniriješe neke od gorućih problema u svojim gradovima, ili naseljima. Nekada smo se takvim običajima vladajućih partija smijali.

Međutim, vremenom su predizborne akcije postale uobičajena praksa u kojoj svi učestvuju i dobijaju.

Građani tu priliku koriste da kandiduju što više neriješenih problema, a vlasti se trude da želje ispune i za uzvrat dobiju glasove!

Hiljadu bi se priča moglo ispričati na ove teme. Nekada su to ozbiljni projekti, a nekada „sitniš“ na koji i naivni teže nasjedaju.

Ilustrativni primjeri su naselje Ilino i plaža Žukotrlica.
Jedna od najpoznatijih i najvećih barskih plaža vapi za detaljnim čišćenjem i održavanjem osnovnog reda, a da ne spominjemo ozbiljnije poslove.

Barani i gosti Bara koji šetaju uz more svjedoci su da šuma, najveća prednost ovog mjesta, lagano nestaje. Što od nevremena, što od starosti i nebrige, što zbog vandala koji lome mlada stabla jelki, auta parkiraju preko malih, prije par godina posađenih palmi, pale vatre, ostavljaju gomile smeća.

Zakupci plaža se mnogo ne potresaju, a ni „Morsko dobro“, koje nas svremena na vrijeme podsjeti da zakupci moraju da čiste „svoju“ plažu i zamoli ih da to čine. Bilo bi dobro ga „Gazda“ ima i neki ozbiljniji argument od molbe.

Za sada, „predizborni projekat Žukotrlica“ se uspješno realizuje... Punom parom popopločava se prostor između šetališta i plaže, postavljaju se žardinjere i klupe....

Veliki su izgledi da sve bude gotovo do izbora.I to je odlično, mnogo ljepše nego što je bilo. Ali zar je za to trebalo čekati izbore? Malo ulaganje i mali posao mogao je biti davno završen!

Još drastičniji, i za građane mnogo opasniji, primjer je pružni prelaz u naselju Ilino. Godinama, čak decenijama, ovaj prelaz je „crna tačka“.

Mjesto čestih incidenata, među kojima nije malo onih sa tragičnim ishodom. Dugo na taj problem ukazuju mještani ovog naselja.

Povremeno se oglašavaju predstavnici Opštine i Željeznice, ali rješenja nije bilo. Kao da se radi o nekoj kapitalnoj investicije za koju su potrebni milioni!

Prije dvadesetak dana, baš u vrijeme kad je kampanja počela da se zahuktava, izgledalo je da je problem riješen. Da će oni koji ovim putem često prolaze konačno odahnuti i blagosiljati majske lokalne izbore!
Naime, 29. aprila mediji su objavili da je toliko željeni i pominjani semafor u Ilinu najzad postavljen...

Postavljen jeste, ali u funkciji do juče nije bio! Sa semafora nije bila skinuta ni zaštitna folija.

Tako je bilo, ali više nije. Ako je neko mislio da su nadležni neodgovorni, vara se. Riječ je o strategiji.

Proradio semafor! Tačno na vrijeme.

Čudimo se da „svečani čin“ nisu upriličili u subotu predveče, pa da ozareni žitelji Ilina u nedjelju porane i zaokruže „spasioce“!

Možda bi tako i bilo da nije izborne tišine. A kad nema u medijima, džaba su se mučili!

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar