Ћирилица Latinica
17.02.2021.
Politika

DF dosljedno: Prekidamo izjašnjavanje u parlamentu dok se ne vrate zakoni o tužilaštvu na dnevni red

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Poslanički klub Demokratskog fronta (DF) neće učestvovati u izjašnjavanjima o nijednom propisu dok se tužilački zakoni ne vrate na dnevni red, saopštio je danas predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Poslanici Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, SNP, Demosa, Prave Crne Gore i Civisa odustali su juče od zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine 18. februara.

Na toj sjednici trebalo je da se razmatra Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu i Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju.

"Sinoć je jedan broj poslanika parlamentarne većine odlučio da povuče zakone za koje smo se mukotrpno borili. Kada smo dogovarali tekstove tih zakona znali smo da će biti pritisaka od strane organizovanog kriminala i tužilaštva, da će raditi sve u njihovoj moći da ostanu na pozicijama. Prva linija fronta koja je popustila je premijer i članovi Vlade.

Povlačenjem tih potpisa izazvana je kriza parlamentarne većine. Donijeli smo odluku da naš poslanički klub, odnosno apsolutna većina u novoj većini u Skupštini, neće učestvovati u izjašnjavanjima o nijednom propisu dok se tužilački zakoni ne vrate na dnevni red", istakao je Mandić na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore.

Knežević: Neka kažu ko im je prijetio, spremni smo da ih odbranimo

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je da poziva premijera Zdravka Krivokapića i kolege koje su povukle potpis da kažu ko im je prijetio iz Evropske unije (EU) i ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Velike Britanije.

"Neka kažu ko im je prijetio klauzulom balansa i ko vrši pritisak na njih i mi smo spremni da ih odbranimo. Ovo nije izmislio DF niti je ovo naša želja za obračunom sa Milivojem Katnićem i Milom Đukanovićem. Nije problem pritisak iz zapadnih ambasada, ovdje je problem jer je Katnić sinoc rekao da u fiokama ima na stotine stranica protiv članova parlamentarne većine. Meni ga je žao sinoć poslije emisije, ali ću podnijeti krivične prijave protiv njega jer je rekao da smo vršili pritisak na Vladu zbog presude protiv nas. Pitam ga da li je bio u Vijeću Apelacionog suda kada je 2007. donijeta oslobađajuća presuda Branu Mićunoviću za ubistvo Radovana Kovačevića ispred Kliničkog centra", kazao je Knežević. On je poručio i da poslanici DF-a sigurno neće dati pozitivno mišljenje na odluku premijera oko izbora direktora Uprave policije ukoliko se konkurs ne poništi ili prihvate prigovori Dražena Medojevića i Predraga Šuškavčevića, čije su kandidature odbijene nezakonito.

Medojević: Dobili smo prijetnje

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera DF Nebojša Medojević je rekao da su sva trojica lidera DF dobili prijetnje opasne po život od kriminalnih organizacija.

"Ja sam tražio procjenu bezbjednosti, još mi nije odgovoreno. Dobio sam prijetnje prije mjesec, a Mandić i Knežvić prije nekoliko dana", kazao je Medojević

Komentari
Radmilo
Radmilo: Bravo za DF. Jedini imate muda u toj skupstini. One pizde prepao Brano Micunovic sa svojim krimosima
17.02.2021 13:03
Велизар
Велизар: Каква је трања пичкаста онај Кривокапић. Пи, брабоњку, да се тако укењаш од страха од Милове мафије а нијеси ни почео да трошиш мандат. Све у име ЕУ. Каква лаж, каква превара Срба!!!
17.02.2021 13:04
Lola BD
Lola BD: Lijepo ste uradili. Ne može dritan šiptar da bude čestit, sve se radi po njegovom diktatu. Marionetska vlada antisrba i antipravoslavaca
17.02.2021 13:52
Aco
Aco: Xaxa Xaxa o cetnici xaxa xaxa xaxa xaxa kako vas driblamo oooo posrbice xaxaxa uiiiiip
17.02.2021 15:19
Нина
Нина: Каква експертска Влада,какви бакрачи.Од самог почетка је онај Дритан коло водио.По први пут навијам да на свим будућим изборима Мило побеђује јер за боље и нисмо какав смо народ!Како је Кривокапић изиграо Митрополита,изиграо поверење народа... Превише је о себи рекао за кратко време.Поверење,поверење...
17.02.2021 16:45
Ojha
Ojha: Tako je bre,rusi govna prodata
17.02.2021 17:08
Pero
Pero: Nesto Vas Joanikije iskulira I podrza SNP Zdravka Demokrate u vezi ovoga. Samo vi sa Medom svirajte, vidjecete sad u NK bez koliko ste glasaca ostali
17.02.2021 18:54
Za lolu
Za lolu: Pravoslavni jesam, srbin "NE" 🇲🇪💓
17.02.2021 21:29
BANJO
BANJO: NAJVEĆA PREVARA, POSLIJE ŠĆEPENA MALOG, S TIM ŠTO JE ŠĆEPAN U TEŠKIM VREMENIMA, IMAO REZULTATA U VOĐENJU CG. PREVARI ZDRAVKO NAROD. IZIGRAVAO JE MAJKU TEREZU, SRBIN, DOK SE NE DOHVATI VLASTI. POSLIJE IZBORA 200%CRNOGORAC!?ONI (DF), KOJI DADOŠE NAJVIŠE U BORBI PROTIV REŽIMA I OČUVANJA SPC, POZICIONO ODOŠE U ZAPEĆAK. NO SVE SE MIJENJA. KAD MEDO GOVORAŠE O ZDRAVKU I DRITANU, KRENUŠE SALVE UVREDA. SAD, KAD JE NAROD U VIDIO, DA OVA VLADA TONE, ZBOG LOŠE POLITIKE, SHVATA DA SU MEDO I DF U PRAVU. OVAKO NEĆE DUGO. EVO I NAŠ POŠTOVANI VLADIKA JOANIKIJE, DADE VJETAR U LEĐA ZDRAVKU, IZJAVOM, DA SE MORA SARAĐIVATI SA EVROPOM, ZABORAVLJAJUĆI, DA JE TA ISTA EVROPA ŽMURILA, DOK JE NAROD BRANEĆI SVETINJE, PRAVIO LITIJE, NEVIĐENE U ISTORIJI. MILUTIN MIĆOVIĆ, BRAT VLADIKE JOANIKIJA, POSLIJE IZBORA U TEXTU, KOJI NIKADA NIJE UPUTIO NA TAJ NAČIN DPS_u, O ZNAČI DF, KAO ATROFIRANO TIJELO. DA LI JE SVE OVO SLUČAJNO!?
18.02.2021 07:50
Spičanin
Spičanin: Kakvi ste vi bolesnici da vam je znati.Oćete li ikad otić u penziju, osim Kneževića koji bar ima more humora u sebi.
18.02.2021 08:19
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar