Ћирилица Latinica
17.02.2019.
Politika

DF: Krivične prijave protiv čelnika lokalne samouprave zbog kršenja DUP-a

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Nakon informacije da je prije dva dana kod gradonačelnika Dušana Raičevića održan sastanak sportskih aktivista Bara sa predsjednikom fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem, gdje su "dogovorene mnoge aktivnosti na ulagnjima u rekonsrtrukciju i modernizaciju sportskog centra u Baru u cilju priprema sportskog centra za velike manifestacije i međunarodne priredbe u narednom periodu", reagovao je Demokratski front Bar.

U ime tog političkog saveza, Zoran Tajić je podsjetio  da je u mandatu ranijeg predsjednika Opštine Bar Žarka Pavićevića donešen Detaljni Urbanistički Plan po kojem se  prostor sa igralištima u sastavu SC "Topolica" planira za izgradnju solitera, a da se sami sportski tereni "izmještaju" na drugu lokaciju.

"Demokratski front se danima u Skupštini Opštine protivio ovakvoj urbanističkoj logici, kao i mnoge NVO i građani, ali uzalud, vladajuća većina, ova ista koja danas jednoglasno mimo volje naroda gradi vrtić tamo gdje ga narod ne želi, donijela je odluku glasovima svih svojih odbornika da je taj prostor  promijenio namjenu" - podsjeća Tajić.


On se zapitao i da li je sadašnji saziv Skupštine zaboravio na ovaj DUP?

"Da li opet svjesno ulaze u kršenje zakona i planova koje su sami donijeli ? Da li će i u slučaju vrtića za par godina zaboraviti na planove koje su sami donijeli i početi da se ponašaju kako Barani žele - pita se funkcionmer DF-a.

Tajić je naglasio da je Demokratski front  i dalje pri stavu da sporski tereni trebaju ostati tu gdje jesu.

"I podržali bismo ove  aktivnosti Savićevića, ali smo u isto vrijeme i za poštovanje zakona i planova. Zato ćemo iz principijelnih razloga predati prijavu za bespravnu gradnju ukoliko radovi zaista počnu sledeće nedjelje kako je najavljeno" - poručio je Tajić.

On je istakao da se upravo iz ovog primjera, kao i aktuelnog primjera uporne gradnje vrtića gdje narod ne želi,  najbolje vidi principijelnost, dalekovidost i stručnost opštinskih vlasti i urbanista.

Komentari
Jaglika
Jaglika: Tako je, istrajete u tome gospodine Tajicu. DF je jedina principijelna opoziciona struktura. Ostali neka su zdravo, samo dobro je što se cijeli Bar diže protiv neofašista iz DPS-a i SD-a. Nego, što je sa Cakanom, zna li mi ko reći ?
17.02.2019 08:18
Fiki
Fiki: Dakle, DUP-ovi se poštuju po potrebi tajkuna DPS -SD sekte ?! Zar je to nešto novo u urbanistički unakaženom Baru? Bitno je da će se ugraditi lokalni lideri na vlasti u svaki DUP, u svaku investiciju, pa i ovu na stadionu iako je suprotna DUP-u. Znači, da budemo malo konkretniji: U slučaju vrtića se "mora poštovati DUP", a u slučaju stadiona se ne smije poštovati :...
17.02.2019 08:22
Refko
Refko: Dražin front je živ ? Nisam znao.... Pitao sam se kad je dženaza tog političkog otpada četničkog
17.02.2019 11:45
Miki
Miki: Zorane zar je moguce da i vi jos uvjek se bavite politikom i stvarate nerede u nasem Baru ??????
17.02.2019 12:57
Miki
Miki: Sto vam ne odgovara to nema u komentarima😅
17.02.2019 13:02
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar