Ћирилица Latinica
06.03.2018.
Politika

DF: Opština penzionerima dodijelila pašnjak umjesto urbanističke parcele

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Predstavnici vlasti odbili su predlog Demokratskog fronta da se Udruženju penzinera Bara dodijele dvije urbanističke parcele u neposrednoj blizini stamebnih zgrada zdravstevnih i prosvetnih radnika, za koje postoje svi preduslovi za izadavnje građevinske dozvole bez odlaganja.

Na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta vlast je „progurala“ svoj raniji predlog da se na ovo udruženje prenese pravo svojine na građevinsko zemljište koje nije u okviru Detaljnog urbanističkog plana (DUP-a), a koje je prešlo u državno vlasništvo iz vlasništva Vojske Jugoslavije odnosno Vojske Crne Gore.

Riječ je o parceli na bivšoj vojnoj ekonomiji, od 2.290 kvadratnih metara u naselju Popovići.

Dio vojnih penzionera ranije se usprotivio predlogu da se „njihovo“ zemljište dodjeljuje civilnim penzionerima, a iz opozicije je poručeno da se radi o klasičnoj, već bezbroj puta viđenoj predizbornoj manipulaciji Demokratske partije socijalista.

„Ovo je pokušaj da se penzioneri kupe u susret predsjedničkim i lokalnim izborima. DPS je na ovaj način još jednom snažno demonstrirao svoje opredjeljenje da kupuje potencijalne birače po svaku cijenu, kako bi pošto poto pokušali da opstanu na vlasti.

Čvrsto vjerujemo da se naši najstariji sugrađani neće dati prevariti i da je većina dobro shvatila suštinu ove skandalozne odluke kojom je Udruženje penzinera Bara dobilo „mačku u džaku“ – kazao je za „Barski portal“ mr Dejan Đurović, šef Kluba odbornika Demokratskog fronta u SO Bar.

On je naglasio da je DF imao sasvim konkretnu i korektnu ponudu za ovo udruženje i njegove članove koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Đurović je ponovio da parcela koju je vlast namijenila penzionerima uoči izbora nije urbanistički riješena.


„Radi se o zemljištu koje je po kulturi pašnjak, i prema važećem zakonu koji reguliše prostorno-plansko planiranje, više se ne mogu donositi DUP-ovi, pa tako ova parcela ne može biti urbanistička i na njoj se ne može graditi“ – podvukao je Đurović.

On je prije nego da se stavi na glasanje odluka za dodjelu ove parcele Udruženju penzionera Bara predložio da se predlog iste izmijeni na način što bi se penzionerskoj organizaciji poklonile dvije građevinske parcele, i to – broj 43 i 44, koje su ujedno urbanistički placevi i nalaze se u neposrednoj blizini stambenih zgrada izgrađenih za potrebe prosvetnih i medicinskih .

Kako je pojasnio, riječ je o zemljištu od 2.359 i 3016 kvadrata. Na tim parcelama je predviđena gradnja od pet do 9 etaža, maksimalne izgrađenosti šest i 7 hiljada kvadratnih metara.

„Smatramo da je ovo poštena ponuda, tim prije jer se sa gradnjom može početi bez odlaganja, a izgrađenost garantuje opštini i isplativost, uprkos tome što bi, podrazumijevano, investitori bili oslobođeni plaćanja komunalija za gradsko-građevinsko zemljište“ – kazao je Đurović. Taj predlog, međutim, nije naišao na razumijevanje odborničke većine, pa je odlučeno da se Udruženju penzionera Bara ipak dodijeli pašnjak u Popovićima.

Usvojen Program rada „Vodovoda“

Tokom jučerašnjeg zasijedanja odbornici su sa 20 glasova “za” i šest “protiv” (uzdržanih nije bilo) usvojili program rada d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” za 2018. godinu.

Sjednica se nastavlja raspravama o Programu rada i finansijskom planu JP “Kulturni centar” Bar za 2018. Godinu.

Na dnevnom redu su i Program rada d.o.o. Sportsko-rekreativni centar Bar za 2018. godinu, Program rada d.o.o. Lovstvo Bar za 2018. godinu – Plan javnih nabavki, Program rada sa finansijskim planom d.o.o. “Možura” Bar za 2018. godinu, Program rada sa programom turističke informativno-propagandne djelatnosti i finansijski plan Turističke organizacije Opštine Bar za 2018. godinu, kao i Predlozi Odbora za izbor i imenovanja.

Komentari
Zvonimir
Zvonimir: Nazalost, penzioneri su u dobroj mjeri skloni da se prodaju, kao da ce uskoro kad otputuju na onaj svijet ta sitna "zadovoljstva" u grob da ponesu. Jadno je kad ti dodju na grob pa kazu e ovo je onaj sto se u 70-oj godini prodao za šaku priganica nesojima koji uništiše tolike generacije, fabrike, državu...
06.03.2018 09:25
Maki
Maki: Nijedan predlog koji da DF goveda iz vlasti ne prihvataju jer kompleksasima tesko pada priznanje da neko od njih zna vise i bolje. Ova parcela je predizborni trik, nema od toga nista, znam provjereno. Sramno manipulisanje sa ljudima koji nemaju rijeseno pitanje stana
06.03.2018 10:19
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić: Ne možete očekivati da neko sam od sebe postane dobar, kao što se ne možete nadati da će trula jabuka „ozdraviti“ pored zrelih. Promjene sa mladim ljudima! DF DO POBJEDE!!!
06.03.2018 11:08
Potpukovnik ŠR
Potpukovnik ŠR: Postovana redakcijo portala, U jednom navratu ste pokusali da rehabilitujete vojnu penzionersku organizaciju zbog solidarisnja sa DPS-ovim Udruzenjem civilnih penzionera. U petak je ponovo "neko" u ime tog udruzenja neovlasecno predstavljao vojne penzionere na sastanku koji je organizovala sekta DPS-a, u predizborne svrhe,zajedno sa ostalim aktivistima DPS-a koji su u civilnom udruzenju penzionera. I to "neko" ko je u ostavci. Sramno da sramnije nema kud. Savrseno vas boli uvo za podstanare, penzionisane oficire. Sve ste stavili u sluzbu izdaje, u sluzbu onih koji su unistili Vojsku, vojnu imovinu iskomadali, a vojna lica i vojne penzionere ponizili. Tako ste poltronski cutali i oko NATO-a. Odvratan osjecaj, sram vas bilo po sto puta. Jedino hvala Demokratskom frontu. Iako ih nikad nisam glasao, a sad imam moralnu obavezu. Podrska Vojnih penzionera DF-u. Podrzacemo vas i javno ovih dana. Da vidimo ko ce od izdajnika da nas negira.
06.03.2018 20:42
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar