Ћирилица Latinica
24.12.2022.
Politika

DF traži nove izbore u Baru zbog teškog kršenja zakona od strane gradonačelnika

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Izbor predsjednika SO Bar je bio nezakonit jer je za Branislava Nenezića ruku podigao i Dušan Raičević koji kao predsjednik opštine nije imao pravo da glasa, već je bio u obavezi da podnese ostavku na odborničku funkciju, saopšteno je iz Demokratskog fronta Bar.

"Iako Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i njihovi koalicioni partneri mjesecima već pokušavaju da ubijede javnost kako su zaštitnici Ustava i pravnog poretka u Crnoj Gori, njihovo neustavno djelovanje svakog dana dobija novu potvrdu, a posljedice njihovog ponašanja osjetiće građani Crne Gore.

Svima je poznata činjenica da je izmijenjeni Zakon o lokalnoj samoupravi omogućio predsjednicima opština iz redova DPS da tokom ljeta dobiju nove mandate, pa je tako predsjednik opštine Bar dobio novi četvorogodišnji mandat koji je počeo 4. avgusta.

Dušan Raičević je nakon lokalnih izbora u oktobru izabran i za odbornika u SO Bar i kao odbornik je glasao za izbor predsjednika Skupštine iz redova SD, čime je taj izbor nezakonit, jer je funkcija predsjednika opštine nespojiva sa odborničkom.

Raičević nije imao pravo da glasa, već je bio u obavezi da podnese ostavku na odborničku funkciju.

Podsjećamo da je njegov glas bio presudan, jer se predsjednik Skupštine bira glasovima većine od ukupnog broja odbornika"- kazali su iz iz DF-a Bar.

U Demokratskom frontu su, vele, demokratski nakon izbora prihvatili činjenicu da su liste DPS i SD zajedno dobile većinu glasova.

"Čelnici tih partija su imali više nego dovoljno vremena da se dogovore i da na valjan način izaberu predsjednika SO Bar.

Neodgovornim ponašanjem ne samo da su tu odluku učinili nezakonitom, nego i sve odluke koje su važne, a koje treba da se donesu u narednom periodu" -dodaju iz barskog DF-a.

Kako ističu, Demokratski front će narednih dana pokrenuti postupak pred Upravnim sudom, kako bi se provjerila odluka o izboru predsjednika SO Bar.

"S obzirom na rokove i činjenicu da se vrijeme ne može vratiti, jedino logično je da se raspusti SO Bar i da se raspišu novi izbori, pa tako pozivamo i Ministarstvo javne uprave da se pozabavi novonastalom situacijom u Baru.

Takođe očekujemo i da Agencija za sprečavanje korupcije i po ovom pitanju bude efikasna, kao u nekim skorijim slučajevima" -zaključuje se u saopštenju DF Bar.

Komentari
Xyz
Xyz: Bagra milogorska
24.12.2022 20:46
Dzoni
Dzoni: SAMO DEMOKRATSKI FRONT ❤❤❤
25.12.2022 00:20
NETKO
NETKO: BAGRA LOPOVSKA
25.12.2022 14:31
Bastro St Bar
Bastro St Bar: Polakote,sve će doći na svoje
25.12.2022 22:05
Bar
Bar: Uzeli ste vatrogascima sto su otisli u penziju zimnicu koja ih sleduje jer su radili do oktobra .Dali ste mizernu otpremninu a sad dajete 15000 e.Sramota za opstinsko rukovodstvo na velikoj brizi o radnicima sluzbe koja je za primjer jednog grada.
26.12.2022 14:49
Spuz ceka😎
Spuz ceka😎: Ova slika sve govori-bijede ljudske bez mozga,koje su obicne sluge najveceg lupeza u istoriji CG!
26.12.2022 22:17
BAR.CG BASTILJA
BAR.CG BASTILJA: Srbadija na aparate neka navikli ste vi na to 4 godine vjezbajte ma mi se cini bice vam opet uzalud.
28.12.2022 11:18
Sasa
Sasa: Govorite svi govorom mrznje ,jesu vas tome ucili roditelji...
01.01.2023 08:47
Insta
Insta: G-dinu gore dodat sliku sa Haradinajem...
02.01.2023 17:22
Kajnak
Kajnak: Dušabe ti si KRALj
04.01.2023 15:31
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar