Ћирилица Latinica
11.05.2018.
Politika

Doda: Zulum je što DPS traži glasove Albanaca

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Jučerašnja debata (na TVCG)  predstavnika 11 izbornih lista koje će se nadmetati 27.maja u Baru za povjerenje sugrađana, protekla je u znaku kritike opoziconih kandidata na račun lokalne vlasti, na koju Vido Dabanović, predstavnik liste  “Za dobro građana Bara Pobjednički! DPS – Milo Đukanović”, uglavnom nije imao odgovore.

Na konstatacije opozicionara o propalim privrednim gigantima poput "Primorke", Rumijetrans", "Prekookeanske plovidbe", "ZIB-a" i drugih, Dabanović je repliciranjem u jednom trenutku rekao da su "neke privatizacije sprovedene uspješno, a neke ne".

Debatu je značajnim dijelom obilježio i nastup dr Ismaila Dode, nosioca liste "Albanci za Bar".

On je najdirektnije optužio vladajući DPS za neispunjenja obećanja prema području Krajine, koje naseljavaju Albanci.

"Pet godina je prošlo otkako je gotov projekat za rješavanje problema vodosnabdijevanja Ostrosa i okolnih sela, ali do njegove realizacije nije došlo zahvaljujući lokalnoj vlasti" - kazao je Doda.

Putna infrastruktura, kako je rekao, za isto područje, gdje je najprije donijeta odluka da se uloži 800.000 evra,  a potom to smanjeno na 150, pa na 100 hiljada evra, takođe je u haotičnom stanju, i u njenu sanaciju nije uložen ni cent.

"Zulum je što DPS traži glasove Albanaca ako se zna šta im je sve uradio, odnosno što nije ispunio nijedno obećanje prema njima i kraju koji dominantno naseljavaju" - naglasio je Doda.

Nosilac liste "DF-SNP, Za grad koji volimo", Dejan Đurović, kazao je da koalicija koju predvodi ima jasan plan oporavka grada, naročito kada je riječ o turizmu kao grani privrede od koje se s pravom u Baru najviše očekuje, ali i u dijelu koji se tiče infrastrukturnog uređenja opštine, te revitalizacije zapuštenih proizvodnih resursa koje Bar ima, a čija kvalitetna iskorišćenost će dovesti do smanjenja nezaposlenosti i povećanja standarda građana.

Savo Vujošević, nosilac liste DEMOS-a  -"Čistim rukama za budućnost Bara", nazvao je aktulenu većinu u barskom parlamentu "smućkanom koalicijom", objasnivši da je istupanjem SDP-a 2016.godine iz vlasti  u istu političkom korupcijom iz redova opozicione Pozitivne CG "preletio" aktuelni predsjednik Skupštine Radomir Cakan Novaković.

Vujošević je zamjerio Dabanoviću što makar javnosti ne odgovore on i DPS na brojna pitanja koja im je DEMOS postavio poslednjih dana i nedjelja u vezi sa njihovom (ne)odgovornošću u odnosu na aktuelno, veoma alarmantno stanje u opštini, posebno kada je riječ o privrednom trenutku i bznađu u koje su doveli građane.

Aleksandra Šofranac iz liste GG "Reforma za Bar" govorila je o idejama kako reformisati lokalnu upravu i učiniti je efikasnijom i pristupačnijom za građane, navodeći pored ostalog da ne vidi veliku razliku između vlasti i opozicije u Baru.

Munib Ličina iz Bošnjačke stranke potencirao je međukonfesionalni sklad u Baru i suživot na koji su, kako je rekao, ponosni u toj stranci.

Pravu Crnu Goru predstavljao je njen politički direktor Boško Čarmak, listu "Aleksa Bečić – Dritan Abazović – Bar za 21. vijek – Demokrate – URA", nosilac liste u Baru Dragan Tufegdžić, Milena Božović je govorila ispred GG "Radomir Novaković Cakan - Biram Bar", a Osman Subašić ispred "SDP Bar - za promjene - dr Draginja Vuksanović"

 

"DF - SNP, Za grad koji volimo" broj 1 na glasačkom listiću

 

Podsjećamo, na glasačkom listiću u Baru redsled prijavljenih lista za koje se glasa 27.maja je sledeći: 

1. Koalicija “DF – SNP, Za grad koji volimo”

2. Marko Milačić – Prava Crna Gora – za pravi Bar

3. GG “Radomir Cakan Novaković – Biram Bar”

4. “Za dobro građana Bara Pobjednički! DPS – Milo Đukanović”

5. GG “Reforma za Bar”

6. Albanci za Bar 

7. Bošnjačka stranka

8. Socijaldemokrate – Mićo Orlandić – Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara

9. Aleksa Bečić – Dritan Abazović – Bar za 21. vijek – Demokrate – URA

10. SDP Bar za promjene – dr Draginja Vuksanović

11. DEMOS – Čistim rukama za budućnost Bara

Komentari
Rejhan
Rejhan: E moj Doda, jadni su ti tvoji Albanci kad pored albanskih nacionalnih partija glasaju ove kriminalce koji ih interno kada pricaju nazivaju glibavim Siptarima. To to radi DPS i SD. Od opozicije nikome majka nije zakukala u Crnu Gori od njih jeste. Da ne pominjem sto su u Bosnu radili a neki Milovi i po Kosovu, a sad glume kao da smo im zaboravili.
11.05.2018 08:36
DA DA
DA DA : Vi Albanci ste jadovi jadni kada svaki put dajete glasove velikome gospodaru koji vam obecava vec 30 godina brda i doline! Ovce za sisanje! Ali njemu svaka cast kad vas kupuje jeftinije nego ove dukljane! NJima daje po 30-40 evra a vama samo pricu..
11.05.2018 08:45
za da, da
za da, da: E sto bi tek Albance ocekivalo da im vi cetnici i veljesrbi dodjete na vlast.
11.05.2018 10:17
Milo
Milo: Kad bi Srbi preuzeli vlast u Crnoj Gori, svojom humanšću prema Abancima proizašlo bi da bi za 10 g. bila opšta bežanija Srblja za užu Srbiju a Crna Gora bi postala Zapadna Albanija. Zato, ne hvala, već viđeno na Kosovo.
11.05.2018 13:36
DF Čanj
DF Čanj: Dps je inace siptarska stranka !
11.05.2018 13:42
ZA DF CANJ
ZA DF CANJ: A po cemu to df iz Canja, kad Albanaca ima 5 posto a glasaju i za svoje Albanske stranke, logika t je ocito jaca strana HAAAAAAAAAAAAA
11.05.2018 15:00
List Crne Gore
List Crne Gore: Jos treba da porastete: u cetnicima je bilo i muslimana iz Bara i Albanaca. I znate svi zajedno imali su besu. Zali Boze sto i njih pokupovaste i postase- NIKO. Bez korijena i bez kicme, magla za dugogodisnja obecanja, otirac za noge. Pih
11.05.2018 18:51
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar