Ћирилица Latinica
10.05.2018.
Politika

DPS: "Kružnom ekonomijom" stvorićemo nova radna mjesta

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Iz OO Demokratske partije socijalista Bar sapštavaju da je "skladan viševjekovni suživot građana Bara za tu partiju oduvijek predstavljao inspiraciju da pobjeđuje i da, na bazi osvojenog povjerenja, vodi skladnu i građanski odgovornu politiku".

„Naša politička ponuda je danas, za korak dalje, i razvojna i moderna. Najslikovitija potvrda toga je izborna lista kojom smo legitimisali naš politički program a koju čine ugledne Baranke i Barani, spremni da svojim pravnim, ekonomskim, menadžerskim i mnogim drugim znanjima, ali prije svega entuzijazmom i ljubavlju prema svom gradu, doprinesu da naš Bar postane još bolje i udobnije mjesto za život“ – navode iz barskog DPS-a.

U narednom četvorogodištu, kako kažu, nastaviće sa ubrzanim unaprijeđivanjem lokalne infrastrukture kao preduslova ubrzane transformacije Bara u visokokvalitetnu turističku destinaciju.

„Svjesni činjenice da novo vrijeme nameće nove izazove, i da u globalnoj tržišnoj utakmici nije dovoljno tek učestvovati, riješeni smo da upravljamo sopstvenim razvojem. Zato ćemo, pored napora da povećamo atraktivnost Bara za nove investicije, posebno razvijati komparativne prednosti - raznolikost teritorije prije svih.

Učinićemo sve kako bismo iskoristili razvojnu šansu - da bogato zaleđe "snabdijeva" urbano jezgro, da poljoprivreda "hrani" turizam, ali i da turisti posjećuju i borave na poljoprivrednim gazdinstvima“ – stoji u saopštenju vladajuće partije.

Iz DPS-a obećavaju da će takvim budućim modelom - "kružne ekonomije", za koji, vele, u Baru postoje izglednije šanse nego drugdje u Crnoj Gori, otvoriti i nova radna mjesta i nove mogućnosti za porodični biznis, „dok će budući menadžment Opštine istovremeno biti u mogućnosti da sa više posvećenosti i stručnosti brine o infrastrukturi, poslovnom ambijentu, kulturi i drugim prioritetima iz razvojne agende“.

Kako poručuju, 27. maj je datum početka ostvarivanja vizije Bara kao prepoznatljivog centra na Mediteranu.

„Moderno, pobjednički, za dobrobit građana Bara“ - stoji na kraju saopštenja DPS Bar koje je dostavljeno „Barskom portalu“.

 

Komentari
comfortable_numb
comfortable_numb: A niste u stanju da izaberete direktora TO. Ne sprdajte se s narodom! Imali ste vremena dosta no balavite 30 godina istu priču. Blago tome ko vama vjeruje...
10.05.2018 10:30
1918.
1918.: Кружна мафија а не кружна економија. Бандо лоповска
10.05.2018 12:32
3- B
3- B: Zaokružili ste vi Barsku ekonomiju oko vrata i udavili i sahranili foliranti i neznalice
10.05.2018 13:38
Mundo
Mundo: IMali ste kad za 28 godina, do duse jrali ste i trpali u dzepive vrhunski. Najveci vas doprinos ekonomiji bio bi da vratite pomradeno. Ali zato treba smjena vlasti da vas pricesuira i konfiskuje pokradeno. Vi ste lazni multikonfesionakisti. Vi ste obicni pokvareni ateisti. Lazovi, preveranti i lupezi
10.05.2018 14:38
Mundo
Mundo: Kruznim tokom u dzepove
11.05.2018 15:20
List Crne Gore
List Crne Gore: Zaboravili ste i Marksovu - ciklicnost. Ostali neka umru.
11.05.2018 18:54
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar