Ћирилица Latinica
31.10.2019.
Politika

DPS: Kuća maslina još jedno realizovano obećanje građanima

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Postavljanje kamena temeljca za izgradnju Kuće maslina u Baru, predstavlja jednu u nizu realizacija izbornih obećanja i vizija razvoja sa kojima je Demokratska partija socijalista u Baru izašla pred građane u prethodnoj izbornoj kampanji.

Kuća maslina je projekat koji je od izuzetnog značaja za grad Bar, ali i za cijelu Crnu Goru, jer će biti kuća svih crnogorskih maslinara, saopštava barski Opštinski odbor DPS-a.

"Prepoznatljivi turistički i privredni imidž, i našeg grada i države, između ostalog, gradimo i na maslinarstvu. Vizija naše ekonomske politike koju, kao Partija koja je nosilac vlasti, godinama gradimo, uvijek je podrazumijevala isticanje u prvi plan tradicinalnih crnogorskih proizvoda. Obećali smo građanima Bara, a postavljanjem kamena temeljca i krenuli u ispunjavanje tog obećanja, da će se u Kući maslina ulje pakovati po evropskim standardima i da će se na tom mjestu održavati obuke, seminari, susreti maslinara i ugostitelja" - navode iz barske filijale partije Mila Đukanovića.

Oni, kako kažu, imaju sigurnu viziju Bara kao turističkog centra, "koji osim prelijepih plaža, turistima ima mnogo toga da ponudi i u zaleđu, i shodno tome, smatramo da Bar ima kapacitete da privlači turiste tokom cijele godine".

Realizuju, vele,  investicije i projekte, a Kuća maslina je svakako jedna od onih, koje imaju i turističku i privrednu dimenziju.

"Kada u svom političkom Programu i svojim izbornim obećanjima kažemo da ćemo podsticati preduzetnički duh kod mladih ljudi, onda smo dužni i da im pružimo pomoć i da ih usmjerimo u tom pravcu. Tako su za mlade maslinare Vlada Crne Gore i Ministarstvo poljoprivrede raznim podsticajnim mjerama i programima u prethodnom periodu učinili mnogo, a izgradnja Kuće maslina biće kruna te uspješne saradnje" - navodi se iz DPS Bara.

Dodaju da su jasna vizija razvoja, timski duh i mudra strategija vođenja grada, ono po čemu je mlada lokalna samouprava prepoznata od prvog dana. Projekti kao što je Kuća maslina, zaključuju, nedvosmisleno pokazuju superiornost politike koju vode.

Komentari
Milos
Milos: Trebalo je u okviru starog grada da je podignu.
31.10.2019 10:59
Kaco
Kaco: Gdje god da se napravi dobro je.
31.10.2019 16:45
neznalica
neznalica: Kad masline porastu oce li morati krov da se mice.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
01.11.2019 18:32
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar