Ћирилица Latinica
14.05.2019.
Politika

Draginja će zamijeniti Ranka

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Ona  bi već u junu na Kongresu partije mogla biti izabrana za novog lidera stranke, nakon što je aktuelni predsjednik Ranko Krivokapić najavio da napušta tu poziciju

**************************************************

Draginja Vuksanović Stanković će do kraja sedmice ozvaničiti kandidaturu za predsjednicu Socijaldemokratske partije SDP, saznaje portal CdM.

Prema pisanju tog medija, Baranka bi već u junu na Kongresu partije mogla biti izabrana za novog lidera stranke, nakon što je aktuelni predsjednik Ranko Krivokapić najavio da napušta tu poziciju (na čelu partije je od 2001.)

U SDP-u smatraju da je vrijeme za promjene u partiji, posebno nakon dešavanja u Kotoru, ali i brojnih loših izbornih rezultata, i to nakon izbora u Podgorici, kada nijesu uspjeli da uđu u lokalni parlament što je u stranci okarakterisano kao alarm za promjene.

Sa druge strane, Vuksanović Stanković je pokazala da ima političku snagu da ostvari dobar rezultat, kao što je to učinila na predsjedničkim izborima, kada je osvojila 27.441 glas, odnosno 8,2 odsto.

U SDP-u nezvanično kažu da žele da budu nova snaga, i to će, kako najavljuju, u djelo sprovesti sa novim, mladim kadrom koji danas čini partiju, nakon što su se “stare ekipe ove partije gotovo potpuno, čak i medijski povukle”.

Izvor CdM-a iz SDP- a tvrdi da partija treba da vodi svoju autonomnu politiku i da se ne obazire ni na vlast ni na opoziciju, što je, kako kažu, želja ogromne većine čanova.

“Bez bojazni da li smo mi sami ili ne, SDP ima politiku koja je dovoljno široka da je prihvatljiva većem broju građana Crne Gore”

U partiji vjeruju da je novo poglavlje pred njima, napominjući da su spremni da budu “nova” politička snaga u Crnoj Gori.

SDP je osnovan 1993. ujedinjenjem Socijalističke partije Crne Gore i Socijaldemokratske partije reformista, a od 1998. do 2016. godine, bila je dio vladajuće koalicije, predvođene Demokratskom partijom socijalista DPS.

Komentari
Bartula
Bartula: Ova će usrećit sve. Pi, kako gadan materijal od ljudi, strašno.
14.05.2019 11:39
Vesko.
Vesko.: Mozete ugasiti stranku,to bi bilo najbolje za sve,posto ste se ukakili u nju,ka i ovi u LS.
14.05.2019 13:05
Zvijuk
Zvijuk: Teska budaletina
14.05.2019 14:46
Samo za redakciju
Samo za redakciju: Imate u jucerasnjim vijestima dobar test za objaviti. Radi se o turistickom vozicu dje je smjesten I za koje pare ako vas interesuje.
14.05.2019 16:17
Robin hud
Robin hud: Ko je gori od ove kombi strange druga kombi stranka SDP=SD=0 a sve ovo je jednako is to sto I Darko I Azra sve veliki patriote a ustvari najveca prevara u CG politici kojih ce se potomci stidjeti ako budu imali obraz ako nebudu ko roditelji bez obraza. Manje zemlje a vecih izdajnika I basibuzuka na balkanu nema ako neko zna neka kaze.
14.05.2019 20:47
Za redakciju
Za redakciju: Aman ljudi micite vise ovu sliku ove kljusine sve me podsjeca na one prevrtace Darka I Azru veliki moralistic ko uprkno.
19.05.2019 20:11
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar