Ћирилица Latinica
20.08.2019.
Politika

Funkcioneri barskog DPS-a imaju srpske pasoše, pred notarima se izjasnili kao Srbi

Autor: Redakcija 44 Ostavite komentar

Veći broj funkcionera barskog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) posjeduje srpska državljanstva i srpske putne isprave, vlasnici su nekretnina u Srbiji, a pred notarima te države potpisali su izjave u kojima navode srpsku nacionalnu pripadnost i srpski jezik kao maternji.

Među njima su pojedini aktuelni i doskorašnji odbornici, direktori nekih ovdašnjih preduzeća, škola i drugih ustanova, ali i bivši poslanici u parlamentu države. Najviše državljanstava funkcionerima DPS-a izdala je beogradska opština Stari grad, saznaje "Barski portal".

Neki od njih prilikom podnošenja zahtjeva za srpske pasoše dostavili su i članske karte pojedinih nevladinih organizacija sa srpskim prefiksom, prije svega onih iz oblasti kulture, kao dokaz pripadnosti srpskom narodu.

Portal "Borba" piše da je MUP Srbije pokrenuo  internu akciju provjere srpskih državljanstava pojedinih funkcionera DPS-a, tim prije jer se sumnja da su neki do njih došli ilegalno.

Prema navodima istog medija, uporedo sa pravljenjem spiska koji funkcioneri stranke Mila Đukanovića  imaju srpsko državljanstvo, otkrivene su i skupocjene nekretnine koje posjeduju na više lokacija u Srbiji.

U Srbiji zakonom nije zabranjeno da se posjeduje dvojno državljanstvo, dok u Crnoj Gori jeste. U praksi, međutim, to se odnosi samo za dvojna dokumenta Crne Gore i Srbije, a za sve ostale zemlje, uključujući Hrvatsku i Albaniju, to se omogućava. Izuzetak je sticanje crnogorskog državljanstva kroz brak sa crnogorskom državljankom/državljaninom.

"Pošto DPS predvodi antisrpsku histeriju, da vidimo koja sve dokumenta imaju oni koji zastupaju i podržavaju tu histeriju. Da li su oni koji imaju srpska dokumenta vlasnici pravih ili falsifikovanih dokumenta biće utvrđeno provjerom koja je naložena" - kazao je "Borbi" sagovornik iz srpskog MUP-a.

Nezvanično, namjera je da se svi podaci o funkcionerima DPS-a koji učestvuju u antisrpskoj histeriji ili je podržavaju, javno prezentuju.

 

Komentari
Sabro
Sabro: Svi su oni četnici u duši. Pa jestel vidjelo Duško Marković pjeva na ćerkinu svadbu četničke pjesme "NAD KRALJEVOM ŽIVA VATRA SEVA DA VIDIMO KOG ČETNIKA NEMA". Pametnome dosta ko je DPS. E moji bošnjaci s kim ste vi u dilu. Kratko će vam trajat to što vam daju pomije sad i što su vam dali ministarska mjesta. Milija je njima četnička cipela od vaše glave.
20.08.2019 09:57
Maljević
Maljević: Spavaš li mirno Glavanoviću Pešo ?
20.08.2019 09:59
Шоле
Шоле: А Пецу Поповићу узе Осман Субашић црногорско држављанство зато што није крио да има српско! Земљо, отвори се. А зна се и коме је Осман све дао црногорско, пола Приштине и сви пекари барски с Косова и њихове уже и шире фамилије га имају, па сад сви гласају ДПС, а ти Османе види што си чинио.
20.08.2019 10:10
Војвода Морачки
Војвода Морачки: И Мило има пасош Србије.
20.08.2019 10:14
Вук
Вук: Лијепо је чути да су опет Срби као деведесетих. Очекујем наставак ове теме, са конкретим именима, иако мање више знамо у Бару све.
20.08.2019 10:21
Sanja
Sanja: Pešoni i doktor imaju, ona direktorica škole ima i jedan njen kolega, to je poznato. Dalje ?
20.08.2019 10:23
Robin hud
Robin hud: Dobar vam je tekst ali ne dorecen imena, imena pa da vam vjerujemo i da vam se zahvalimo ovako trla baba lan da joj prodje dan. IMENA I PREZIMENA.
20.08.2019 10:31
Odza Veilji
Odza Veilji: Robin Hun, po čemu je ovo dobar text? Čemu insistiranje na imenima? Zašto dijelit, a onda i targetirat osobe/narod? Zašto ovo radite? Zar to nisu naši Barani ???? Umjesto da se imenuju kriminalci, oni koji zgrću neregularno imovinu ... vi nam ovđe ganjate Srbe !?
20.08.2019 11:17
Vehbo
Vehbo: Nema tu ništa čudno i neobično, nemaju oni nikoga bližeg od Srbije, ni Srbijanci od Crne Gore. Politika je za lakovjerne, u praksi je sve drugačije.
20.08.2019 11:35
Brankin drug odbornik
Brankin drug odbornik: Moraš Branka da sazoveš Klub odbornika da se pogledamo u oči, ima puno neiskrenih kod nas, vidiš da su spremni na izdaju. Čim nam gazdu uhapse može bit svašta
20.08.2019 11:39
za odzu
za odzu: Znaci treba imenovati one sto neregularno stecu imovinu,upravu si,Ali treba i od ovih sto je stecu"regularno"jer tu iimovinu u srbiji nidje nijesu prijavili.Sto ne ulazu tu Gdje zive,(nemaju pokrice )za kapital,ja mislim da je ovo Milovo maslo ,oce da izvrsi "cistku" u dps.u. A i neka ce.
20.08.2019 11:44
Za. Odzu
Za. Odzu: Citam stalno tvoje komentare i mogu ti reci stalno gadjas u centar do sad. A sad si promasio i centar i metu da li ti je losa terapija pa jos ovo suce zabrinut sam za tebe.Ovde se radi da ima mngo DPSovaca koji radi dobrih plata i raznih privilegija izigravaju velike Crnogorce a imaju Srpske pasose i u dusi su isi ko ovi iz Fronta. E ja sam napisao redakciji da nam da imena da se zna ko je ko. Ja uopste nisam nista napisao o srbima jer je potpuno druga tema. Tema je Odza da padnu maske u Baru pa da mi se i o bratu radi. Procitaj natenane tekst redakcije pa se uhvati ladovine pa na popravni. Pozdrav.
20.08.2019 13:11
Cobrao
Cobrao: Treba izaći sa imenima i sa konkretnim podacima o imovini istih u mrskoj im Srbiji.
20.08.2019 13:25
PODRSKA
PODRSKA: Ovo neka bude prva faza, Druga bi bila ko je sve bio clan koje partje u Srboji pocev od Srzentica, za kojeg postoji VOX POPULI da je bio clan otandzbinskog pokreta. Niko ne bi trebalo da se stidi svoje proslosti. Ali da neko proda vjeru za veceru, jer se upravo na ovom portalu neprestano prica o poturicama i muslimanima koji su promjenili vjeru. Ajde sada da pricamo malo o ovom sticung crnogorstvu. Vrhunska tema i svaka cast, e ovo je uloga Barskog portala. Samo objavite istinu i ne bojite se.
20.08.2019 14:22
BANJO
BANJO: KOLIKO LI IH SAMO IMA!?APOTEKE PRODAJU SEDATIVE,CITAVIM PORODICAMA.OVIH DANA IMENA I BOG TE VESELIO.PLJUJU PO SRBIJI,EVIVAJU SVAKI DAN,A PO SRBIJI STANOVI ,KUCE,ZEMLJA...!!!BRUKA!ZA SVE JE KRIVA SRBIJA.GODINAMA CUTI I TRPI.SVE SE NESTO CEKA.ODE JEZIK,CIRILICA.SADA JE NAPAD NA CRKVU,A VUCIC CUTI!VRIJEME CE POKAZATI ZASTO.BOJIM SE DA ZNAM!!!
20.08.2019 16:17
Fiki
Fiki: Ja znam da ce uskoro ovdje biti i imena skeniranih rjesenja o prijemu u drzavljanstvo Srbije, nece ga zaspivat mnogi
20.08.2019 17:38
Odza Veilji
Odza Veilji: Uvjek pročitam text i kimentarišem isti, a odgovor na komentar stavim ako mi se neko obrati! Tako je i moj komentar Robin Hud-u bio da kažem " kudi ćerku,prigovaraj snahi" ! Mi smo do juče bili u zajedničkoj državi! Šta je tu čudno da je neko stekao imovinu u Beogradu, a tim se on ili mu neko iz uže familije upiše kao državljanin Srbije za rad sačuvanja imovine!? Ako ste nekada uzimali tzv "tax-refund" na granici van EU odmah vam provjeravaju imate li adresu u neku drzavu clanicu EU ... tako će biti i ovamo ... Bože zdravlja ! ALI ako je to stečeno neregularno, a toga ima koliko hoćete, e onda tu ima da se objavljuje! Ovako, samo zato što je ovo ili ono ... NIKADA SELEKTIVNO !
20.08.2019 18:42
Barski
Barski: Branka Nikezić ima Srbijanski pasoš i 2 stana u Beograd..Opšte poznato..Srećno bilo.. Srzentić,Kočović,Anastazija Miranović,Raco Orlandić,itd..Provjereno..
20.08.2019 19:15
Aladin
Aladin: Kod nas u barski dps ima sve tri vjere i alban i roma i ostalih pa zasto nebi i srba bilo ne dizite tenzije ne prozivajte zla prije vremena ono ce samo doci jednog dana .ovo je nazalost prokleti balkan.
20.08.2019 21:48
Staro barski Robin hud
Staro barski Robin hud: Za. Odzu. Ti ili si clan DPSa ili simpatizer ili ti je stvarno sunce udarilo u glavu. Ja nisam clan ni DPSa ni Fronta ali vjerovatno znas da su oni do jednog trenutka bili jedna partija e u tom grmu lezi ZEC jedni su postali veliki Srbi a ovi drugi veliki Crnogorci i sta se desava ovi veliki Crnogorci postadose meleoneri zaposlise svu rodbinu stanovi avioni kamioni a Frontovci ko da su gubavi nista a sad se ispostavlja da su i ovi veliki Crnogorci normalno ne svi Srbi taman kolko i Frontovci jeli ti sad sto jasnije Odza ili da ti nacrtam a mislim da nema potrebe jer si ti ukapirao ali kruzis ko kisa oko Kragunevca. Znaci bal pod maskama se blizi kraju. Adio Odza.
20.08.2019 22:01
Mujo iz doboja
Mujo iz doboja: Ako vec zna te koji su sto ih ne imenujete da znamo pored koga sjedimo da ne sumnjamo na svakog vazda je bilo pete kolone i bice svaki dan sve vise
20.08.2019 22:04
Vasilije
Vasilije: Post nubila febum!In vino veritas!Vecina barskih pravoslavaca a neki i drugih vjeroispovijesti su ono sto su im bili djedovi. Sto Djukanovici i kumovi imovinu lociraju u Boki?Smatraju da im tamo će teze oduzeti opljačkano nego u Baru!Isto tako Srbija nije pred potonućem kao Crna Gora a posto su zakamuflirani Srbi ulazu u Srbiju!Subasic,Kalamperovic,Orlandic...su važili za kadrove po kljucu i najveće nestrucnjake. Sto nije najbolji i najstrucniji ekonomista u Baru Miloš Šuster stekao imovinu i učestvovao u privatizacijama?
21.08.2019 07:58
Tomanovic
Tomanovic: Nakon prezentovanja dokaza. slijede rivicne prijave po sili zakona, napusanje funkcija i zabrana bavljenja politikom jer se radi o krivicnom djelu koje ne dozvoljava dalje bavljenje javnim poslom gdje je poslodavac drzava. Dakle neko ko izda svoju drzavu logicno je da ne moze dalje da radi za nju. Mislim da ste ih ovaj put nagazili zestoko i da cete izazvati haos. Posebno cete njihovim glasavima prezentpvati da su obicni lazovi i prevaranti, koji su pljackali svoju drzavu a kupovali nekretnine u drugoj drzavi. Ko god je ovo oslislio svaka cast ovim cete ih dotuc ako budete pametni.
22.08.2019 12:38
Đedo
Đedo: Za Fika,neće biti nikakvih skenova.Moj brat Božo i cijela mahala imaju svog konja za trku
22.08.2019 12:51
Insajder
Insajder: Dva doktora iz DPS sekte imaju srpska drzavljanstva. A Peso i jos par katolika koji se u BG pisu kao Srbi nisu novost. Po zenama se izjasnjavaju a ovđe se dokazuju kao veci katolici od Pape
22.08.2019 23:45
Za toboznjeg insajdera
Za toboznjeg insajdera: Isto si ko one mahaluse sto pricaju traceve da im vrijeme prodje. Pa imaju li ime ta dva doktora onda ih kazi ili ne balezgaj i ne pravi se pametan.
23.08.2019 06:41
Za. Djeda
Za. Djeda: Uhvatite Boza za K.... Gnjide Staro barske. Sto ne napizes nesto pametno nego blesavis Bozo ovo Bozo ono pokusavas da budes duhovit a u stvari si glup ko K.... C.
23.08.2019 06:47
Božo
Božo: Za Đeda,sigurno da konja za trku imamo.Naša braća iz mahale: Kaco,Bastro,Mino,Duti,Kupi,Mamuti i ostali čvrsto su uz nas i naš program
23.08.2019 07:10
St. Bar
St. Bar: Slusaj Majmune jedan koji se predstavljas kao Bozo boli me kurac za tebe koji god da si oakle ti pravo splacino jedna da spominjes rahmetli Kupija koji je umro prije nekolko godina s kim ti mislis da se sprdas barabo jedna smrdljiva neka ti ovo bude prvi i poslednji put da spomenes rahmetli Kupija jesi li razumio nista robo.
23.08.2019 17:40
Gano
Gano: Za St.Bar- nemoj biti primitivniji nego jesi.Božo je naš brat i mi znamo da je pravi konj za trku.Ko se predstavlja kao Božo taj je odllepio.Ime tog kretena ne treba spominjati ni u ludilu.Pa ko normalan može spominjati tu budalu.Pazi kako se izražavaš barabo
23.08.2019 18:31
Ikota
Ikota: Za Starobaranina. Ti kretenu jedan kako se izražava. Ko može normalan koristiti ime te budaletine od Boža. Ti vrijeđaš, jer osim njega to ime niko ne koristi. Zato ako imaš nešto protiv obrati se tom pavijanu pa ga preupitaj odkud mu imena tih mahalaša.
23.08.2019 18:42
Za Gana i Ikotu
Za Gana i Ikotu: Nemogu da vjerujem da neko spominje Rahmetli Kupija i da vi njega branite a napadate moj komentar kad nesto napisete procitajte sto ste napisali pa onda posaljite moj prijatelj nemoze biti nikakakav Bozo moj prijatelj je bio rahmetli Kupi svidjelo se to vama ili ne. Cudi me da vam je Mino ako se radi o Kupijevom bratu dozvolio da pisete na ovakav nacin.
23.08.2019 19:11
Božo
Božo: Izvinjavam se, jako mi je žao što se spomenuli ime rahmetlj Kupija. Samo da vam kažem došlo je do velike greške. Izvinjavam se jer i mi iz DPSa možemo koji put pogriješiti. Samo da kažem da je rahmetli Kupi bio dobar sportista i čovjek. Još jednom jako mi je žao zbog greške
24.08.2019 13:54
Aladin
Aladin: Sto napadate pesa glav. Da ima srpsko drzav i pasos pa ako niste znali on je rimokatolicke vjere cus katolik pa srbin nemojte da mu to ovi iz dps a saznaju on je visoki kadar dps bara .doveo je cerku kao podrsku a i sin sa broda pozdravlja milaaaa pred izbore putem videobima.dze ocrnjeste tako vjecnog prezidenta m z.susnja
24.08.2019 18:46
Božo
Božo: Za Aladina,što te boli k...c ko ima kakavpasoš,koje je vjere i dr.Moja preporuka je gledaj svoja posla
25.08.2019 07:18
WXYLYQWW
WXYLYQWW: Boki saj si ga loma amervest.
25.08.2019 13:22
Prc CG
Prc CG: Sto vam smeta Peso Glavanovic,pa njemu je majka Srpkinja,žena srpkinja,sto ima loše u tome sto je on konačno svatio ko je i sto je,kako mu se zovu djeca sigurno ne Jozo,Ante Itd.....
29.08.2019 23:46
Aladin
Aladin: Šta svuda guraš nos,možeš li kretenu gledati svoj posao i da me ne diraš.Ako mi imaš nešto za reći obrati mi se lično ako imaš Jajca a ne preko raznoraznih portala
01.09.2019 19:28
Prc CG
Prc CG: Aladin@sto sam pogrešno rekao???????
05.09.2019 21:43
Prc CG
Prc CG: Za Aladin@Nesto razmišljam kretenu šušanjski,za tebe ne da imam Jajca nego jajčine,kad ćeš da te zovem da ti tu tupasti facu ispravim,prciljak jedan odvrtni.Ako već znaš ko sam ajde pozovi me ako si muško jebem te odavde!!!
06.09.2019 22:07
Prc CG
Prc CG: Evo imam Jakšić Glavanovic da ti se obratim kako Oćeš i gdje Oćeš,evo sam u Bar pa kaži gdje da se vidimo da se ne srećemo po kućama junačino.....da ti objasnim koliko si Niko i ništa majmune.
07.09.2019 00:17
Prc CG
Prc CG: Za st. Bar....jebo te kupi i taj izraz rahmetli,jebala te Saudijske Arabia i Turska,majmune jedan ovo je Crna Gora a ne dzamahirija.....jebo li te kupi ciganstura starobarska,jebem i tebe i njega...ako ti nešto nije jasno cigansturo potežući te ne brini...
07.09.2019 00:23
Bižo
Bižo: Za Prc.Cg.Nacionalizam je nešto najgore.Mi iz DPSa nemamo nikakvih predrasuda.Svi smo ljudi i trebamo poštivati jedni druge bez obzira na vjeru i nacionalnost majmune
08.09.2019 10:37
Dusko
Dusko : Dps je gradjanska partija i ima mjesta za sve
11.10.2019 13:15
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar