Ћирилица Latinica
30.07.2022.
Politika

I Abazović jasan: Temeljni ugovor je završena priča, idemo dalje!

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Crnogorski premijer Dritan Abazović ponovio je sinoć  da će Temeljni ugovor sa Srpskom pravcoslavnom crkvom(SPC) biti potpisan bez obzira na najave Demokratske partije socijalista da će tražiti glasanje i nepovjerenju Vladi i skraćenje mandata Skupštini.

Abazović je rekao da "pitanja koja i dalje izazivaju neku nedoumicu treba sklanjati sa dnevnog reda na način da se svim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori omogući potpuno adekvatan i isti tretman".

On je to kazao komentarišući stav predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da "ukoliko bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC kakav je sada pokrenuće inicijativu za smjenu Vlade".

Premijer je kazao da "razumije politički kontekst te izjave i nije za varijante da se uslovljava Vlada".

"Vlada ima svoj programa rada, svi su bili upoznati kada su iskazali podršku Vladi šta će biti zadaci, ovaj zadatak moramo da završimo da bi mogli da se bavimo drugim stvarima. Čeka nas jako teška jesen, čekaju nas problemi koji nisu generisani u Crnoj Gori nego van i mi moramo da rešavamo životni standard građana", rekao je Abazović Televiziji Crne Gore.

Dodao je da "pitanja koja i dalje izazivaju neku nedoumicu treba sklanjati sa dnevnog reda na način da se svim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori omogući potpuno adekvatan i isti tretman".

"Tako da će se to definitivno desiti, u ovoj ili onoj formi, ali ukoliko neko poslije toga povuče politički potez, ništa, svi ćemo snositi odgovornost za ono što će biti", rekao je Abazović.

 

Komentari
Татјана
Татјана: Браво мали!
30.07.2022 10:17
Aka47
Aka47: Ahahahahahahqhahahahahah
30.07.2022 10:31
Bastro
Bastro: Tako je.Dosta je bilo samovolje jednog čovjeka.Svako mora da plati za svoje grijehe.Treba tražiti kredit od EU kako bi se povećali kapaciteti u Spuž.Mališa bravo tako se to radi
30.07.2022 12:00
Ojha mne
Ojha mne: Aj sa srecom vise,da ove povampirene dukljanske bubasvabe olade svoje prazne glave!
30.07.2022 14:59
Barski
Barski: Avetne Vraginja i Spicanka na aparatima,prc,prc
30.07.2022 15:00
DZO JE BIO LEGENDA
DZO JE BIO LEGENDA: Mnogo si se prcko zaigrao i prodajes vjeru za veceru razmisljaj sta ce biti poslije kad te Vucko i Portfirije odbace ko maramicu za jednokratnu upotrebu kuda poslije tamo te nece ovamo te ne volje obrukao si cuvenog DZOA ABAZOVICA pokolenja ce da te se stide nema ti druge vec da se zamonasis promijenis ime ko Kusturica i pravac Drvengrad kod Nemanje.
30.07.2022 17:31
Edo
Edo: Bravo Dritan. Svaka tebi cast sto si kosmopolita ko tvoj casni otac Dzo. Ko je njega znao zna da si njegovim casnim stopama krenuo. Boli ove soviniste i fasiste i ustase sto nisi pokleknuo i sto su ti svi u Crnoj Gori isti, sto te nijedna nacija ne opterecuje. Prodao te Becic , on je izdao i Srbe a ne tebe, sad je sluga Zagreba i Pristine, a ti casno, kako i treba samo sluga narodu Crne i Gore
30.07.2022 23:39
Seaman
Seaman: Slazem se sa premijerom Abazovicem da prilikom potpisivanja ugovora sa Svetom Stolicom i Islamskom Zajednicom CG apsulutno niko nije opterecen ni gradjanstvo ni politicari ni akademska zajednica pa ne vidim ni ovoliku galamu oko temeljnog ugovora sa MCP SPC kao najvece vjerske zajednice u CG. Poslednji covjek koji o religiji i crkvi moze pricati je agnostik Milo Djukanovic pored toga on je nemoralan covjek blago receno kriminalac. A takvim ljudima nosta nije sveto osim pohlepa i pljacka.
30.07.2022 23:41
Mino
Mino: Edmute,istine radi da ti kažem, mali ne radi ni za Prištini ni za Zagreb.Rahmetli Džo je bio bekrija što se nebi reklo za Dritka.Ko zna možda i on bude igrao šotu jer je genetika u pitanju.Bečića ne treba ni spominjati jer ne zaslužuje.on se isključivo bori za svoju fotelju na krivi način.Dritko samo naprijed u nove pobjede
31.07.2022 05:59
Barski
Barski: Zivjela nasa jedna jedina svetosavska apostolska crkva, stvoritelj Crne Gore!
03.08.2022 15:43
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar