Ћирилица Latinica
01.10.2020.
Politika

Istraživanje među Srbima na KiM: Mandić i Knežević popularniji i od Dodika

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), najpopularniji je srpski političar iz regiona među Srbima na sjevernom Kosovu i Metohiji i u srpskim enklavama u južnoj pokrajini, dok su iza njega Milan Knežević, predsjednik DNP-a i takođe jedan od lidera DF-a, i Milorad Dodik, prvi čovjek SNSD i član Predsjedništva BiH.

To je rezultat  istraživanja Istraživačko-analitičkog centra (IAC) iz Kosovske Mitrovice, prema kojem je gradonačelnik Budve Marko Bato Carević (DF) na četvrtom mjestu po popularnosti kada je riječ o srpskim političarima iz regiona.

Na grafikonu kojim je IAC ilustrovao rezultate istraživanja, može se vidjeti da je Mandiću   povjerenje ukazalo 32.39 odsto anketiranih građana Sjevrne Kosovske Mitrovice,Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, ali i Gračanice i Goraždevca, a Kneževiću 26.11 %. Dodik je treći sa 24.20 %, a za četvrtog (Carevića) izjasnilo se 9.05 % anketiranih.

Marka Milačića (Prava CG) podržava 2.40 % anketiranih, a Draška Stanivukovića iz Republike Srpske (PDP) 2.20 %.

Za Dragoslava Šćekića (SNP) izjasnilo se 1.70 %. Slijede Goran Danilović (1.40 %) i Mladen Bosić (SDS) sa 0.40 %, a na začelju liste je Milorad Pupovac (SDSS) sa 0.15 % popularnosti među kosmetskim Srbima.

„Istraživačko – analitički centar“ (IAC) nastavio  je 20 jula. ove godine sa ranije započetim sveobuhvatnim političko – bezbjednosnim istraživanjem vezanim za srpski nacionalni korpus na prostoru Kosova i Metohije, čiji segment je  i komponenta vezana za način i uticaj kojima politički procesi u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj mogu da se odraze na političke prilike  na ovom dijelu teritorije Republike Srbije“ – saopšteno je iz ove organizacije.

Iz iste organizacije navode  da su objavljeni rezultati vezani za napredni  stadijum istraživanja na temu „Percepcije srpskog stanovništva na prostoru sjevernog dijela Kosova i Metohije naspram srpskih političara u Republici Srpskoj (Federacija BiH), Crnoj Gori i Hrvatskoj“.

Uzorkom je obuhvaćeno 1.000 građana u četiri opštine sjevernog dijela Kosmeta, enklavi Goraždevac u Peći i u Gračanici.

Komentari
Vukota
Vukota: Očekivano, 30 godina su rušili iskreno mafiju i narod srpski na srpskom mučenom Kosovu zna to da prepozna.
01.10.2020 15:07
Katunjanin
Katunjanin: Stanite, a gdje je Krivokapic? I on je Srbin, samo se sad po zadatku izjasnjava kao Crnogorac. Znaci zbog toga ga niste ni tretirali u istrazivanju kao srpskog politicara. Mada on se tek sad pojavio pa je i nepoznat i nama u CG a ne Srbima na Kosmetu.
01.10.2020 15:09
Mile
Mile: Misko ne palamudi!!!e da su oni kojim slucajem bili a bogu hvala nisu nosioci nase izborne liste...??cenzus bi prosli svakako,ali milo djukanovic i drps nebi nikad sjahali sa nas!!pusti tu pricu misko,dolje si bogu hvala u kos.mitrovici,kuca u sutomoru,sve dobro bogu hvala,ali ne preceruj!!!to su nasa braca i andrija i milan..ali??ne precijeni i nepocijeni!!!svi smo mi ljudi!!!svaka cast ali da nije bilo naseg mitropolita i prof.zdravka krivokapica dzaba bi nam sve bilo!!!
01.10.2020 20:17
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
08.02.2021.
20
Krstolomci
03.02.2021.
21
E, moj Saša...
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar