Ћирилица Latinica
05.04.2021.
Politika

Izdaja izdaju sustiže: Krivokapić i DPS smjenjuju Leposavića zbog Srebrenice

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Prdsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smjene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, što je izazvalo kolektivno negodovanje i osude od strane građana i predstavnika subjekata čiju je listu aktuelni premijer predvodio na izborima 30.avgusta.

Krivokapić je rekao da su Leposaviću „progledali kroz prste“ kada je u pitanju bio istup u vezi Zakona o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona.


“Ovu Vladu ruše svi, i opozicija i pozicija. Ovu Vladu niko ne doživljava kao svoju Vladu. Najvažniji mi je interes svih građana. Ovo su porođajne muke jer još dječije bolesti nijesmo prebolovali”, naveo je Krivokapić.

Kazao je i da je ulje na vatru dolila izjava Leposavića o „genocidu u Srebrenici koji je Leposavić relativizovao u Skupštini Crne Gore“.

„Najteža odluka koju sam donio u životu. Rukovođen jasnim stavovima iz sporazuma sa liderima pobjedničkih koalicija i stavovima iz ekspozea, do detalja sam upoznat sa dešavanjima i radom ministara. Dao sam slobodu svakom ministru vjerujući u njegovu biografiju i stručnost. Možda se nikad u istoriji nije desilo ali se mora desiti smjenjivost. Niko nije u poziciji da ostane četiri godine na funkciji“, istakao je Krivokapić.

On je kazao da je obaveza Leposavića bila da na poslaničko pitanje odgovori u duhu politike ove Vlade, a ne u duhu akademske rasprave.

„U nedjelju sam mu poslao poruku da se sam vadi iz onoga što je zakuvao. Ali je njegova izjava u ponedjeljak bila na istom fonu. Tražio sam mu ostavku jer je najbolje da ličnim činom pokažemo odgovornost, to sam uradio u petak i danas. Pošto je Leposavić ostao pri svome stavu ja sam donio Predlog za razrješenje člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je Leposavić čovjek izuzetne inteligencije i znanja, ali je nedopustivo da iznosi svoje privatne stavove.

Predsjednik opozicionog SDP-a Raško Konjević najavio je da će poslanici njegove partije u Skupštini glasati za smjenu Leposavića kako je premijer predložio.

Očekuje se da će se na isti način oglasiti i iz DPS-a, LP, SD-a i manjinskih partija, s kojima je, kako se može čuti, Krivokapić sve unaprijed i dogovorio, što je najava formiranja nove skupštinske većine.

Komentari
Stanoje
Stanoje: Kako je malo vremena trebalo ovom Judi koji je vec vise puta izdao mitropolita Amfilohija i vladiku Joanikija da i formalno pokaze svu svoju izdajnicku "velicinu". Jadnik, ode u istoriju ko najveće smeće izdajničko. Protuva američke i britanske ambasade. Iskreno, nikad nisam gotivio bukačije iz Fronta, ali sad jedva čekam da Mandić, Knežević i Medojević preuzmu državu i zavedu red. Sad jedino njima vjerujem, jer vidim da nisu ni milimetar ništa slagali no nas na vrijeme sve upozorili jebo nas otac sve đe nismo prepoznali ko priča istinu.
05.04.2021 13:03
Bogdan C
Bogdan C : O kukavno Srpstvo ugašeno još Vas samo Dritan nije izdao Samo Dritan Srbina Spašava.Ovo će najljepša Majska zora da svane.
05.04.2021 13:20
Savo
Savo: po jedan krivomozgic ne fali crnoj gori nikad
05.04.2021 13:21
Acko
Acko: Tek smo poceli,sad je na redu 4/1 ministarka,pa onda plasticna doktorka....redom....dps I ura sve cemo vas smjeniti.....dosta je bilo pola godine,I to vam je mnogo
05.04.2021 14:50
За ACKO
За ACKO: Ацко Дритан ти сестри сису мљацко! Ђе сте почели - ту сте и завршили! Маске су спале!
05.04.2021 15:50
Нина
Нина: Срам те и стид било Кривокапићу!!!Издао си Митрополита,издао си све нас што смо за тебе гласали,ђубре продано!!!Блаженопочивши Митрополит Амфилохије се преврће у гробу јер ти је вјеровао 😔 Ти си неки вјерник...Ма све си живо издао,гори си се показао за пар мјесеци него Мило за свих ових година!!!
05.04.2021 15:55
Dzoni
Dzoni: Izdaajnici u paklu gorjeli
05.04.2021 19:47
Za ninu
Za ninu: Kako "prevrce"??? Nijesu ga valjda "zivoga" sahranili🤔🤔🤔🤔🤔
05.04.2021 21:45
Љутко
Љутко: И Јуда је у Гетсиманском врту пољубио Исуса. Сад ме то у долазеће празниле подсјећа на оно кад Кривокапић пољуби Митрополита Амфилохија на вијест о проглашењу побједе на изборима. Побједе коју је донио Србски народ. Не он и Дритан! Тридест сребрњака звецкаку Кривокапићу!!! Занио си се у Бару на католички Ускрс!
06.04.2021 01:23
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar