Ћирилица Latinica
04.10.2020.
Politika

"Kancer" pohlepe razara DPS; Fuštić i formalno napustio partiju, Tomanović ga nazvao preletačem

Autor: Redakcija 16 Ostavite komentar

Miloš Fuštić doskorašnji koordinator DPS-a za Sutomore i aktuelni odbornik u SO Bar, i definitivno nije više član partije Mila Đukanovića. On je podnio ostavku na članstvo u stranci čiji je član Opštinskog odbora bio, a za loše stanje unutar doskora vladajuće partije primarno je okrivio dugogodišnjeg koordinatora DPS-a za Bar i visokog funkcinera iste, Branimira Gvozdenovića. Još jednom je Fuštić nazvao Gvozdenovića "kancerom DPS-a" u pismu stranačkim organima koje je obavijestio da više ne pripada toj političkoj strukturi.

Fuštić, koji je glavni poreski inspektor u Baru, više puta zvanično je tražio da Gvozdenović ode iz partije, optužujući ga pored ostalog i za loš rezultat DPS-a na minulim parlamentarnim izborima na nivou Bara.

On je u ostavci naveo da su ostali bez odgovora njegovi dugogodišnji apeli i ukazivanje na nepravilnosti u radu Opštinskog odbora.

“Dopustili smo da nam Odbor i stranku u Baru vode izvjesni ljudi kojima su lični interes i dobit iznad programskih ciljeva DPS-a, što se na kraju i pokazalo na najlošiji način po nas i vratilo nam se kao bumerang. Zanemarili smo istinske članove naše stranke, koji su svoj život ugradili u njoj i borbi za našu Crnu Goru, pružajući priliku preletačima, ljudima sumnjivih biografija i mutnih poslova. Svim iskrenim članovima Odbora i mojim prijateljima se zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji, a ja ću mandat, pošto mi je mandat dat od časnih pripadnika i glasača, zadržati i nastaviti da se u lokalnom parlamentu zalažem za bolji i pravedniji Bar i Crnu Goru”, naveo je Fuštić. On je ranije predsjednika OO DPS-a Bar dr Dragoslava Tomanovića nazvao "bijednikom i jadnikom", optužujući ga da je "podlo smijenio sa mjesta koordinatora partije za Sutomore".

 

Nakon ostavke Fuštića oglasio se i dr Tomanović saopštenjem u kojem navodi da je dopis koji je uputio sada već bivpi odbornik njegove stranke prema Opštinskog odboru  "prepun  nemuštih optužbi u oblandama samopohvala i fraza o časti i patriotizmu".

Tomanović dalje u saopštenju navodi:

***

Rezultat Demokratske partije socijalista na poslednjim parlamentarnim izborima u Baru je za respekt i produkt je kontinuiranog rada na svim nivoima unutar partijskog sistema. Zahvaljujući uspješnom sinergičnom radu političkog direktora DPS-a i koordinatora za Bar, predsjednika Opštine Bar, predsjednika Opštinskog odbora, kompletne partijske infrastrukture, aktivnom učešću Savjeta mladih i mjesnih odbora, u Baru je ostvarena pobjeda naše partije.

Građani Bara su prepoznali trud, istrajnost i vrijednosti Demokratske partije socijalista i dali svoj glas i povjerenje, i dalje najjačoj partiji u Crnoj Gori. Na ovakvom izbornom rezultatu se posebno treba zah-valiti predanom radu i trudu rukovodstva i članova mjesnih odbora. U ovom specifičnom i teškom peri-odu, kako zdravstvenom, tako i ekonomskom, jasno se pokazalo ko je ostao dosljedan evropskom sis-temu vrijednosti, dosljedan Demokratskoj partiji socijalista, koja je svakog svog člana, simpatizera i građanina, uvažila i stvorila ambijent i perspektivu, bezbroj mogućnosti za napredovanje i usavršavanje, što će i ubuduće biti slučaj.

Velika partija, kakva je DPS, svjesna je da u njenim redovima ima i onih koji su svoju pripadnost stranki bazirali na karijerizmu i, najčešće, nerealnim ličnim ambicijama. Očekivati je da će takvi, sa prvim izborn-im rezultatom koji je ispod dosadašnjih, procijeniti da je vrijeme da se "spakuju" jer nijesu spremni na ljudsku, političku, niti bilo koju drugu vrstu dosljednosti.

Dopis koji je Miloš Fuštić uputio OO DPS Bar prepun je nemuštih optužbi u oblandama samopohvala i fraza o časti i patriotizmu. Ništa u takvom recitalu nije uočio što bi ga možda omelo da zadrži odbornički mandat koji je, da podsjetimo, dobio na izbornoj listi DPS. Pošteno, nema što! Dopunjava svoju "ju-načku" ostavku na članstvo u OO DPS Bar, beskrupulozno optužujući nas istaknute članove partije kojoj je do juče pripadao. Za takav karakterni i moralni sklop - logično. Naime, treba se, ako je moguće, kvalif-ikovati kod nove parlamentarne većine, ne bi li se našlo novo uhlebljenje. U redu, reći će neko, nije to novost na političkom nebu. Preletača je bilo i biće. No, takvima ne pripada pravo na moralne tirade i na etičke lekcije. Stoga, predlažem da prije svake buduće polemike pronađe u rječniku značenje riječi rad, čast i poštenje, pa kad to savlada neka piše šta god mu volja.

Da je rad u kancelariji DPS-a Bar bio na zavidnom nivou, govori izborni rezultat kome je doprinio rad svih njenih pristalica kao da su jedno. Veliko povjerenje građana Bara koje se ogleda u 9.696 osvojenih glasova govori da je Opštinski odbor DPS-a u Baru interese i težnje građana stavljao kao svoj prioritet. Slabe karike koje su postojale, povod su da sebe dalje analiziramo i nastavimo rad sa istim ciljem. Na najavljenom kongresu DPS-a će se odlučivati i o promjenama, i Fuštić o tome, sada kao bivši član partije, ne treba da brine.

Demokratska partija socijalista je Crnoj Gori vratila dostojanstvo, vodila je putem evropskih sistema vri-jednosti, putem sigurnosti i ekonomske stabilnosti i sada više nego ikada ima motivaciju i volju da dodatno ojača svoju partiju i krene u nove pobjede

Komentari
Valerija
Valerija: Ajmo lajkovima ispod ovog komentara da probamo da istrazimo mišljenje građana Bara ko je vise korumpiran - Fuštić ili Tomanović. Za Fuštića zeleni lajk, za Tomanovića crveni ! Smislićemo nagradu za pobjednika !!!
04.10.2020 11:46
Пајовић - Црмница - српска Перјаница
Пајовић - Црмница - српска Перјаница: Зборе у Бар да и један и други воле коверте опасно. Зашто Фушта не тражи да се Миго ишћера из ДПС-а, није ваљда да му је брат по ковертама !?
04.10.2020 11:51
Bato
Bato: Hoce li odgovarati nacelnik CB Magovcevic i komandir Buskovic sto im aktivni policajci rade u nocnim klubovima kao sto je ovaj Djurdjic sinoc radio sto je ranjen? A koliko ih samo ljeti radi duz cijele obale
04.10.2020 12:04
B.B.B.
B.B.B.: Sad kad bude donesen zakon o porjeklu imovine će te se opet pomiriti, pa u spuž lagano da igrate šah
04.10.2020 13:22
Za PAJOVICA SRBINA iz CRMICE
Za PAJOVICA SRBINA iz CRMICE: BRAVO Pajovicu pa ako si i ZORAN koji je napustio svoju SD partiju i koalicine PARTNERE i sad se bavi poštenim radom u svojim VINOGRADIMA u donje seoce a moda i pomazeš MICU u gornje SEOCE. Zapamti jedno za vazda da su oni svi OKG BRATIJA LOPOVSKA od kad su na vlasti zajedno sa svim svoji koalicionim PARTNERIMA MUDZAHENINIMA I USTAŠAMA koji su stalno ucjenjivali DPS da bi ih zadrzavali na VLASTI pa su i oni postali vecI ustae i mudzahedini od njih samih dokaz tome su njihova PATRIJOTSKA okupljanja po MRCNOM CETINJU I PODGORICI uz orgijanje sa TOMSONOVIM pjesmama i KRSTAŠ barjacima koje su nosili i MUDZAHEDINI iz BARA iako su znali da su njihovi preci poturice ubijani od onih koji su ratovali pod KRSTAŠEM braneci tada slavnu C. GORU a od 1945prodanu svjetskim FUKARAMA .
04.10.2020 14:35
Пинчићи
Пинчићи: Ау која разлика у корист Фуштића. Мој докторе, овај Мојковчанин те разби ко вазу од цвијећа. У парчиће те разваљује за сада.
04.10.2020 16:35
Lale
Lale: Oci povadili sram vas bilo, izdjanici Crne Gore i konvertiti. Najobicnije ste sekta, uskoro zabrana rada fastistickog DPS-a, PUra Popovic najavio...
04.10.2020 16:38
Интеграл
Интеграл: Не могу да вјерујем у ову писанију др.Томановића.Па браћа Грим су за њега аматери.Потпуно изврнута свјест.Докторе мој држи се струке.То си,за барске прилике солидно радио.Наравно,да си већи стручњак не би трунуо у барској болници,већ би радио у неком великом центру.Што си себи дозволио несретни докторе.Причаш о европским вриједностима партије која је уништила будућност твоје дјеце.Или си само себи важан.Тужно докторе.
04.10.2020 17:36
Vanja
Vanja: Tomanović pobijedi, bravo doktore 😁😁😁
04.10.2020 21:59
Andrija
Andrija: Rad, čast i poštenje su jake riječi, da zna Tomanović pravi smisao tih riječi ne bi ih napuštali, neka se doktor zapita zašto je tako
04.10.2020 22:04
Ilija
Ilija: Zašto napuštaju partiju, ko je uzrok i ko je kriv zbog toga doktore, politika Vam nije jača strana zato je bolje da se bavite svojom strukom
04.10.2020 22:27
Филомена
Филомена: ДПС оде на добош, но неће нико да купи ни за евро ту канту сплачина!!!
05.10.2020 08:42
Ilhan
Ilhan : Bravo Fusticu, Radijator ti poslao poruku da razbijate Grandov klan. Bravo za Mojkovacki klan. Bravo klovnovi mafije !!!
05.10.2020 08:43
Стојо
Стојо: Није цвјећка ни ова душкова узданица фуле-фуштић!!иста г...а ка и сви увлакачи и материјалисти,каријеристи,наравно са четири разреда школе!!!
06.10.2020 16:44
Goga
Goga: Sve bih ja ove politicare pohapsio i bacio kljuc od Célije nebitno koja su stranka a vas narode zajedno samnom dobro sa mokrim konopom premlatio sa se naucimo jednom pameti.nikako nemogu da shvatim da jednom drugima vadimo oci oko ovih bitangi,olosa,sjecikesa koji bi majku rodjenu prodali samo da se dohvate fotelje iz koje su im otvorena vrata za kradju drzave.
10.10.2020 10:35
Sonja
Sonja: Dragi moj Blecicu sto.primi tu bagru medju nama dosta ti je da mu vidis facu ogorgeni smo ako nastavite ovako od nas nema nista samo ih vi primajte do juce su nas blatuli a sad ih primate sa nama.Mnogo smo bijesni.
13.10.2020 10:53
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar