Ћирилица Latinica
23.10.2018.
Politika

Kovačević (NSD): Krenuo Đukanovićev juriš na Rumiju i SPC preko Albanaca

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Nakon što su predstavnici albanskih političkih partija u Crnoj Gori zatražili uklanjanje crkve Svete Trojice sa Rumije, pritom zaprijetivši da će, u suprotnom, „preduzeti mjere zaštite“, portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević kazao je da Albanci nastavljaju kontinuitet antisrpskog djelovanja u Crnoj Gori.

"Oni, u stvari, traže od Vlade Crne Gore da samo nastavi kontinuitet one političke organizacije iz koje je Demokratska partija socijalista nastala, odnosno iz Komunističke partije Jugoslavije. I da nastave sa praksom rušenje pravoslavnih svetinja na vrhovima naših planina, kao što je to sedamdesetih godina bio slučaj sa Lovćenom i kapelom Sv. Petra Cetinjskog u kojoj je počivao vladika Rade Njegoš, istakao je Kovačević za IN4S.


Dodaje da je ta praksa nastavljena sa novim slučajem za crkvu na Rumiji.

"Albanci od ove vlasti samo traže da slobodno nastave kontinuitet antipravoslavnog, antisrpskog djelovanja u Crnoj Gori na račun njihovog širenja, kako teritorijalnog, tako i svakog drugog, na ovim prostorima. To smo imali priliku da vidimo na Kosovu i Metohiji, Albanaca koji su pokušali separaciju", kazao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, sve ide istom utabanom stazom i to nije ništa  neočekivano i čudno, na šta nijesmo navikli i što već nijesmo vidjeli.

"Samo je pitanje hoćemo li mi biti istinske patriote, da li mi istinski volimo Crnu Goru, odnosno ono što je ona sada, što je u njenoj istoriji", naglašava Kovačević.

Na pitanje da li su predstavnici albanskih vlasti dobili polet za ovakve zahtjeve, nakon izjave predsjednika Mila Đukanovića o navodnom „agresivnom svetosavlju“ Kovačević kaže: „Vjerovatno je to bio signal na koji su reagovali Nik Đeljošaj i Mehmed Bardhi, kao predstavnici albanskog naroda, da krenu da atakuju na Srpsku pravoslavnu crkvu“.

Dodaje da je Đukanović čovjek koji je izdao sve nacionalne interese – i Crne Gore i naroda koji živi u Crnoj Gori.

"Tako da sad ne sumnjam da oni zajedno odrađuju neki posao za one za koje su to oduvijek odrađivali. Da li su to oni koji su Kosovo* pokušali i pokušavaju da otcijepe od Srbije ili one koji su Crnu Goru odvojili od Srbije ili neko treći. Uglavnom, to je uvijek bilo protiv srpskih interesa i pravoslavlja na ovim prostorima, što je mnogo važnije kao jedne kohezione sile, koja je šira od same srpske nacije", zaključio je Kovačević.

IN4S

Komentari
Цоби
Цоби: Ја Мила у суштини жалим. Њим је овладала сатана, он се собом болесни не пита. Треба му помоћи хитно, не влада собом. Да није тако не би болесник хулио на Бога и јуришао на крст који је љубио у рукама митрополита. Претешко је његово духовно стање. Претешко. Помоћ му треба, сатана да изађе из његовог тијела. Молите се људи...
23.10.2018 14:24
Drndoje
Drndoje: Istina ziva.Milo je pshicki otisao u ofsajd, djavolja rabota.
23.10.2018 15:59
Prc
Prc: Milo turcine napudis se k.....!
23.10.2018 16:07
Srecko
Srecko: Koliko je jada u one Beciceve gejeve, niko da reaguje samo NOVA i DF.
23.10.2018 18:51
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar