Ћирилица Latinica
14.11.2020.
Politika

Krivokapić bijesan na Bečića: Neozbiljno je što je sjednica Skupštine odložena!

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

"Izražavam naročitu zabrinutost time što je došlo do odgađanja sjednice parlamenta na kojoj treba ustanoviti prvu demokratasku vladu Crne Gore. Međutim, ono što zabrinjava jeste da je dopisom ostavljenja mogućnost ponovnog pomjerenja, za šta ne želim da mislim da predstavlja samo neki pokušaj pritiska, već uz određene inpute i jednu dozu neozbiljnosti u pristupu. Nadam se da novog odgađanja sjednice neće biti, jer bi to bilo poigravanje sa strpljenjem građana koji su napokon dočekali željenu slobodu", navodi se u pismu Krivokapića.

*************

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je šefove poslaničkih klubova parlamentarne većine da formiraju radnu grupu koja bi predložila odgovarajuće kadrove „po dubini“.

“Poštujući autonomiju ministra, oni zadržavaju pravo izbora kabineta i najbližih saradnika, bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost potencijalnih kandidata. Preporuka je da prilikom predlaganja potencijalnih kadrovskih rješenja vodite računa o njihovoj kompetentnosti i stručnosti, kao i činjenici da je izbor kvalitetniji i pravedniji ukoliko više kandidata konkuriše na jedno mjesto”, navodi se u odgovoru Krivokapića.

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su pismo mandataru u kome traže od mandatara da precizno izvrši raspodjelu “po dubini“, odnosno da se postigne pisni sporazum po kojem bi svakoj stranci na osnovu broja poslanika pripao odgovarajući procenat kadrova.

Pismo su prema saznanjima "Pobjede" potpisali šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović, predsjednik kluba Demokrata Boris Bogdanović, šef poslanika GP URA Miloš Konatar, šef poslaničkog kluba PzP Branko Radulović i potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović.

U pismu-odgovoru Krivokapić sugeriše da se „datoj problematici” pristupi sa punom savješću i znanjem o svim pravnim aspektima kadriranjima u državnoj upravi, te da imaju na umu neophodnost konkursnog načina realizacije i proceduru pred Upravom za kadrove.

“Svaki drug put rješavanja bio bi kontinuitet veoma loše prakse odlazećeg režima. Posljednje, i ne manje važno, neophodno je da kandidat nije korumpiran, da ima reference i da ni na koji način nije povezan sa kriminalnim aktivnostima”, navodi se u odgovoru Krivokapića.

 Mandatar u pismu i podsjeća da bi djelovanjem takve radne grupe kreirali „pul“ kadrova koje bi imali na raspolaganju kao stručnjake koji bi doprinijeli radu nove administracije.

U pismu mandatar ne krije da je nezadovoljan odgađanjem sjednice parlamenta za 2. decembar na kojoj će biti govora o izboru vlade, o čemu je odluku donio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

"Izražavam naročitu zabrinutost time što je došlo do odgađanja sjednice parlamenta na kojoj treba ustanoviti prvu demokratasku vladu Crne Gore. Međutim, ono što zabrinjava jeste da je dopisom ostavljenja mogućnost ponovnog pomjerenja, za šta ne želim da mislim da predstavlja samo neki pokušaj pritiska, već uz određene inpute i jednu dozu neozbiljnosti u pristupu. Nadam se da novog odgađanja sjednice neće biti, jer bi to bilo poigravanje sa strpljenjem građana koji su napokon dočekali željenu slobodu", navodi se u pismu Krivokapića.

Komentari
Драгомир
Драгомир: Искрено, не зна се ко је неозбиљнији, ти Кривокапићу или Бечић ! Прво немаш подршку за то што радиш већине посланика са своје листе, па те откачи Терзић, сад је питање ко ће следећи да те откачи јер секташи из НВО и усташе из Друге фамилије на челу са Мишко Перовићем и Жељком дерпе Ивановићем врше притисак на Братићку, па не знаш је ли влада орочена или није. Нијеси за политику, предај тај посланички мандат који си украо на кварно и бјежи одакле си дошао. Не подржавам ни ово што Бечић одлаже сједницу по наредби америчке амбасаде и НАТО пакта
14.11.2020 09:32
Miloš
Miloš: Krivokapiću drži se ti Alekse i ne brini... Pazi se Mandića, Medojevića i Kneževića... Svakog su izdali izdaće i tebe... Milo sa njima vlada...
14.11.2020 09:32
Сања
Сања: Виђи овог Милоша Демократу. Хахха. Да бре, Мандић и остали из ДФ-а издали, које су хапсили, прогањали им фамилије, осудили их јер су имали муда да бране изборну вољу, а шпијун Бечић који никад није био на протесте против Мила је патриЈОТА. А то само стока, само тешки мајмуни и полтрони могу да напишу. А такви сте ви шпијуни Бечићеви и Дританови којима смета православље и Црна Гора српска земља. Олошу један издајнички, удбашка гњидо ништавна.
14.11.2020 09:36
Miloš Sutomore
Miloš Sutomore: NIKADA NIJE BILO LAKO BITI ČOVIJEK MEĐU LjUDIMA
14.11.2020 09:39
Katarina
Katarina: Taj Krivokapic je javno priznao da je uvijek do sada glasao za DPS i SDP, tako da su od njega gori samo ovi koji ga brane. Nema tu ni covjeka, ni vjernika, sve je to uzasna maska ispod koje se krije kukavicje jaje.
14.11.2020 09:41
Za Sanju
Za Sanju: A šta pričaš o ambasadi. Kad ove tri blese ko retardirani svaki dan trče u sve ambasade i plaču i kukaju... Sve što su radili radili su za debeli interes i velike pare... manipulišu sa ovim izmorenim i gladnim narodom... Provaljeni su... Aleksa, Krivokapić, Dritan... Budućnost Crne Gore..
14.11.2020 10:01
Гоца
Гоца: ДФ једина доследна политичка опција. Свака част момци. Ово све друго одвратна издајнички боранија којом владају владари из сјенке. Пи багро
14.11.2020 12:52
BANJO
BANJO : NEMAMO IZBORA, INAČE BI TREBALO BJEŽATI, KAO OD KUGE, OD OVE DVOJICE. BEČIĆ NEĆE DA SE ZAMJERA, ALI SE DODVORAVA DPS_u I ODLAŽE SJEDNICU PARLAMENTA ZA DRUGI DECEMBAR. NE REČE, KOJE GODINE. ČOVJEK, KOJI JOŠ NE REČE, KOJE JE VJERE I NACIJE. NIJE SE GODINAMA VIDIO, DO LITIJA. TADA JE PROCIJENIO DA JE VRIJEME DA SE PROBUDI. KRIVOKAPIĆ SE POJAVI NIOTKUDA, A POSTAVI, KAO MESIJA. SAD TREBA DA VJERUJEM NJIMA SA DRITANOM, A DA ZABORAVIM NA DF. NIKADA, PA DA STE KA RUMIJA. DF JE 2013 GOD., MOGAO DA UĐE U MILOVU VLADU, ALI JE LAGANO ODBIO. KO BI JOŠ TO URADIO SA POLITIČKE SCENE G!? PITAM, A ODGOVOR ZNAM. NIKO. SAD SU ONI BREME, A OVI SPASIOCI. BRUKA. KRIVOKAPIĆU, ZAVRŠIĆEŠ NA KRAJU, KAO LEKIĆ MIODRAG. STATISTIČKA GREŠKA. NIJESI DOŠAO U ŠTAB, POSLIJE IZBORNE NOĆI. TAMO SU TE ČEKALI DF, SA LIDERIMA, ČIJI SU AKTIVISTI, ODRADILI SAV POSAO, ZA ČOVJEKA, BEZ INFRASTRUKTURE, A EVO IZGLEDA I BEZ OBRAZA. PONAŠAŠ SE, KAO PRIPADNIK STRANKE, CRNO PA RUŽNO. SVE RADIŠ ISPOD ŽITA. NIJE SE ZA TEBE GLASALI, DA BI PRIMAO DIREKTIVE OD AM. AMBASADE I KONCERNA LAŽI. MNOGO SI SE ZAIGRAO. NEMATE VI NI VOLJE, NI HRABROSTI, DA SE UHVATITE U KOŠTAC, SA OVIM IZAZOVOM. TO JE JASNO, KAO DAN. KO BUDE SUPROTNO, DUBOKO ĆU SE IZVINI. TO MI NIJE STRANO. VI NAMA NEĆETE, TO SAM SIGURAN. DF, SNAGO NAŠA. NE POSUSTAJTE. S NADOM U BOGA I VAS.
14.11.2020 18:19
Palj Vasa
Palj Vasa: E zaludni Banjo opet si poceo redovno da se javljas i da sa oprostenjem palamudis i branis lik i djelo DF pa to su Banjo ispusene lule isto ko i ti oni bar jednom nedeljno idu u BGD po instrukcije i da napune budjelare a ti i tebi slicni lajte na zvijezde. Pa njih uopste ne interesuje da udju u vlast jer onda se mora raditi a oni su navikli da budu opozija plata od CG plata od Vucka i ljepota bozja. Kad im je volja dodju malo u skupstinu da toboze brane srpstvo izduvaju se i Ti Banjo mislis ja patrijota majko moja a to su Banjo obicni foliranti kako to ne ukapira za svo ovo vrijeme crni Banjo.
15.11.2020 11:05
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar