Ћирилица Latinica
03.11.2021.
Politika

Krivokapić iz Beograda poručio: Crna Gora jedino slijepo crijevo na Balkanu

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić upriličila je danas svečani doček za premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji.

Premijerka je dočekala Krivokapića ispred Palate Srbija, uz počasnu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himni dvije zemlje.

Brnabić i Krivokapić razgovaraće najprije u četiri oka, a zatim će uslijediti plenarni sastanak delegacija dvije vlade.

Brnabić je na konferenciji za medije kazala da je sa crnogorskim premijerom uvijek imala otvoren i konstruktivan razgovor o svim temama.

“Mnoge stvari vezuju Crnu Gori i Srbiju i po prirodi stvari nadam se da je početak nove faze odnosa sa Vladom Crne Gore i obnove političkog dijaloga na najvišem nivou”, istakla je Brnabić.

Navodi da je Crna Gora jedan od najvažniji ekonomskih partnera Srbije.

“Cilj nam je milijardu eura robne razmjene između Srbije i Crne Gora”, istakla je Brnabić.

Ona je poručila da Srbija snažno podržava evropske integracije Crne Gore, te da su razgovarali o mogućnosti održavanja prve zajedničke sjednice dvije vlade.

“Nastavićemo razgovore i nadam se da ćemo naći termin”, navela je Brnabić.

Ona je crnogorskog premijera pozvala da razmisli o inicijativi “Otvoreni Balkan”, a takođe je poručila da će Crna Gora u Beogradu uvijek imati pouzdanog partnera.

Zdravko Krivokapić ističe da je dočekan na najvišem nivou.

On se onda osvrnuo na izgradnju autoputa.

“Crna Gora je jedina država Zapadnog Balkana koja je ostala slijepo crijevo povezivanja ključnih koridora. Mi ćemo sve učiniti da u decemembru 2027. godine dođemo do kontrolne tačke sa autoputem koji gradi Srbija”, istakao je crnogorski premijer.

Kaže da su iz medija dolazile otrovne strijele koje ne trebaju ni jednoj ni drugoj strani.

“Mi treba da zaboravimo šta je bilo i tražimo mjesta koja nas spajaju i obezbijedimo prosperitet državama”, navodi Krivokapić.

Krivokapić se prethodno sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić je u razgovoru sa predsednikom Vlade Crne istakao da intenzivan i kontinuiran dijalog na visokom nivou predstavlja glavni preduslov za stvaranje klime boljeg razumevanja i lakšeg prevazilaženja eventualnih razlika između dve zemlje.

On je dodao i da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik je posebno naglasio da su dobri odnosi između Srbije i Crne Gore od izuzetnog značaja za stabilnost čitavog regiona.

Premijer Crne Gore je izrazio spremnost da se odnosi između dve države unaprede u svim aspektima od obostranog interesa i dodao da „Crna Gora pozdravlja strategiju odmerenih koraka za obostrano korisne odnose dve zemlje“.

Govoreći o evrointegracijama, predsednik Vučić je istakao da Srbija snažno podržava sve zemlje regiona na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, te da je u tom smislu uzajamna podrška od izuzetnog značaja.

Premijer Crne Gore boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, a juče ga je na aerodromu dočekao potpredsjednik vlade Srbije Branislav Nedimović.

Komentari
MILOŠ
MILOŠ: To krivi legendo, samo nemoj ništa da piješ i potpisuješ...
03.11.2021 13:38
Draško
Draško: Legendarni postkumunistički premjer CG g.Zdravko Nikad vise dps
03.11.2021 13:54
Bolero
Bolero: Neka si otisao da se malo sprdaju stobom za drugo i nisi .Ima li dje kakav pop da se pricestis i da ljubis ruke ,a valjda bude i kakva brlja da se nazdravi.Obecavaj sve ne potpisuj nista.
03.11.2021 17:21
Kaco St Bar
Kaco St Bar: Samo da ostane trijezan i da nas ne sramoti.To što radi je velika blamaža za nas.
03.11.2021 20:05
Za KRIVOKAPICA
Za KRIVOKAPICA: Ti ces ga "operisati" doktore😷😷😷😷
03.11.2021 21:40
TVRD JE ORAH VOCKA CUDNOVATA......
TVRD JE ORAH VOCKA CUDNOVATA......: Izglda mu vucko crta veliku srbiju i srpski svet cim su izbacili kartu na sto ajde Zdravinjo preveslaj ih zedne preko vode ka prosli put kad podje da potpises pa nista ne potpisa 2 : 0 u goste bravo premijeru ne postojece vlade.
04.11.2021 02:29
Nole
Nole: Treba taj autoput što prije krenuti u izgradnju, gubimo dragoceno vreme i razvoj
05.11.2021 11:07
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar