Ћирилица Latinica
29.03.2019.
Politika

Lalošević: Bar je u VD stanju godinu dana

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

"Prošla je gotovo cijela godina od završetka lokalnih izbora u Baru, a stanje u ovoj opštini je i dalje VD.Ubjedljiva većina ostvarena tada,od strane aktuelne vlasti DPS ,SD i GG“Biram Bar“, nije se otelotvorila od strane aktuelne većine. Naprotiv, stanje prijeti da bude sve gore" - ocjena je funkcionera Socijalističke narodne partije i odbornika u barskom parlamentu Vasilija Laloševića.

Po njemu, jedino čime se ova vlast “pročula“ u tih godinu dana, je bila sječa gimnazijskih čempresa, i otvoreni rat sa građanima okupljenim u tzv. Građanskoj inicijativi.

Kaže, postoji nekoliko razloga za VD stanje.

"Prvi mogu biti koalicione trzavice i pokušaj prevage tzv. starih nad mladim kadrovima unutar vladajućih partija, kao i čekanje raspleta najnovijih državnih afera.

Drugi razlog može biti neiskustvo, ponekad i bahatost pojedinih aktera društveno-političke zbilje u Baru, i pokušaj „tutorisanja“od strane nekih čelnika DPS i SD,i nametanja njihove volje.

I treći,možda i presudni je nepostojanje volje,tj nesposobnost da se razbije dugogodišnja birokratska mreža u barskim organima uprave, nastala zbog nepotizma i partijskog zapošljavanja, što umnogome otežava imenovanje čelnika javnih preduzeća i sekretarijata, ali i usporava razvojne projekte Bara" - navodi Lalošević.

Imali su, ističe on, "svu većinu i vrijeme ovog svijeta u minulom periodu ,a samo su se zamjerili građanima zbog slučaja „čempresi“, ali i lažnih predizbornih obećanja, zbog kojih su dobili glasove, a drastični slučaj za to je obećana niska cijena legalizacije".

Lalošević naglašava da će aktuelna lokalna vlast ostati upamćena po VD stanj i nedovoljnoj administrativnoj kondiciji, ali i statičnosti da se uhvati u koštac sa problemima i razvojnim potencijalima Bara.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar