Ћирилица Latinica
19.11.2019.
Politika

Lalošević o budžetu Opštine Bar: Potrebno više sredstava za Crveni krst i sanaciju Doma kulture

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Na jučerašnjoj  javnoj raspravi oko donošenja budžeta Opštine Bar za 2020.godinu, odbornik SNP Vasilije Lalošević govorio je o nekim značajnim temama za razvoj grada, saopšteno je iz te partije.

Neophodno je,vkazao je on, finiširati ideju o izgradnji Doma za djecu sa posebnim potrebama, podržavši najavu da se ovaj projekat započne u idućoj godini i da se za to opredijeli oko 150. 000 evra.

Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta potrebno je povećati sredstva zato jer je to krovna organizacija iz oblasti socijalne i zdravstveno- humanitarne zaštite, potencirao je Lalošević.

Na taj način bi se pokazala briga i odgovornost lokalne samouprave jer je ova organizacija kroz svoje preventivne programe u funkciji zaštite svih građana.

Ovu ideju podržali su takođe svi učesnici javne rasprave, stoji u saopštenju SNP-a.

Lalošević je govorio i o neophodnosti podrške lokalne samouprave sanaciji puta Bar -Virpazar, preko Sutormana, kao alternativnog pravca ka Podgorici, što bi značajno doprinijelo smanjenju saobraćajnih gužvi tokom ljeta.

Potencirao je povećanje stavki u budžetu za sanaciju Doma kulture, pogotovo što se tiče adaptacije bioskopske sale koja je ovom gradu neophodna.

"Bar se nekada prepoznavao po TV festivalu i trebalo bi sve učiniti da se ovaj festival revitalizuje. Potrebno je aktivnije raditi na korišćenju tzv.IPA programa i projekata prekogranične saradnje" - kazao je Lalošević, koji je podržao i najavu izgradnje azila za napuštene životinje.

Komentari
Goran
Goran: Vasko, što ćemo s ovom maslinom iz Berata, daj predloži da se uvrsti u budzet da je otkupimo i presadimo na Topolicu, da opet imamo najstariju maslinu na Balkan. Aj, obraza ti, poslušaće te Dule dudule.
19.11.2019 13:04
slama
slama: A Vala čeka penziju i boli ga .. za sve oko njega.Mlati praznu slamu i od kad mu ode Joničica, tuzi njegovoj nema kraja.
22.11.2019 08:27
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar