Ћирилица Latinica
03.10.2018.
Politika

Lalošević: Red je da Javni servis konačno bude nezavisan i neutralan

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Šef Medijskog centra SNP CG i vršilac dužnosti predsjednika Opštinskog odbora te stranke u Baru, Vasilije Lalošević učestvovao je juče na okruglom stolu "Javni medijski servis u Crnoj Gori - finansiranje, upravljanje i regulacija",koji se održava u Podgorici.

Lalošević je govorio o položaju, značaju i ulozi Javnog servisa RTCG u politički podijeljenoj Crnoj Gori, saopšteno je iz SNP-a.

“Pitanje odnosa između parlamenta i televizije je vrlo često na dnevnom redu, ne samo kod nas nego i u drugim zemljama u tranziciji.

Od uvođenja pluralizma sve turbulencije u društvu su se prelamale preko RTCG, i političke krize u Crnoj Gori nastajale su zbog neobezbjeđivanja, npr.direktnih prenosa skupštinskih zasijedanja, što je dovodilo i do bojkota parlamenta.

Ova diskusija treba da inicira da se pojave stručni i konstruktivni predlozi da se riješi pitanje obezbjeđenja transparentnosti rada parlamenta" - ukazao je Lalošević, koji je i odbornik SNP-a u SO Bar.

Podsjetio je da javnom servisu ide 0,3 posto od ukupnog BDP Crne Gore, što je godišnje oko 12,5 miliona evra.

"Postavlja se pitanje, da li je to dovoljno i što nama kao građanima Javni servis nudi? U poslednje vrijeme pojavljuju se zagovornici vraćanja rtv-pretplate, ali oni moraju prije nego predlože takav model odgovoriti na pitanje, kakva je tačno pravna priroda naplate naknade, i  šta se dobija od toga. To pitanje nije nipošto samo akademske prirode" - kazao je Lalošević.

Kako je podvukao, javni servis mora biti nezavisan, neutralan, prepoznat kao pravi servis građana, koji će biti poštovan i koji će građani tretirati kao svoj”. 

Lalošević je naglasio  da bi u protivnom građani zaključili da se samo favorizuje aktuelna vlast, a ne svi segmenti društva.

Komentari
Drndoje
Drndoje: Kakva je sad ovo promocija SNP-a? Cebalovic, Lalosevic, ko je sledeci ?
03.10.2018 10:29
Bane
Bane: Sta kazes breeeeee !?
03.10.2018 12:08
Lili I.
Lili I.: Bice nezavisan ko sto je Radio Bar bio nezavisan dok si ti bio direktor i urednik. Vale, proslo je vrijeme srbovanja... Prihvati realnost, sto prije to bolje, jer mi smo NATO zemlja.
03.10.2018 12:11
St Bar
St Bar: Bice nezavisan kad na vrbu rodi grozdje i kad ovaj barski portal bude stvarno barski a ti Lalosevicu vidi sta je pisac htio reci .Drz se ti tih Azerbedzanaca mani se corava posla
03.10.2018 16:07
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar