Ћирилица Latinica
30.09.2021.
Politika

Leković DPS-u: Mržnja je vaša nacija

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Šef Kluba odbornika Demokrata u SO Bar odgovorio je na reagovanje lokalnog DPS-a.

U odgovoru barskoj filijali partije Mila Đukanovića Leković je naveo:

Već duže vrijeme tvrdimo da je potrebna posebna hrabrost da bi se iz pozicije DPS-a bilo kome u Crnoj Gori prigovorilo bilo šta što ima veze sa moralom, totalitarizmom, jednoumljem, poštenjem, a kako ćemo se malo kasnije osvrnuti, i sa obrazovanjem. Hrabrost da se potre zadnje zrno morala koje čovjeka tjera na stid, kajanje i preispitivanje. Baš takvom “hrabrošću” obiluje njihov pokušaj odgovora barskim Demokratama.

Zar DPS zaista misli da ih je period od samo godinu dana otkad su ih građani Crne Gore poslali u opoziciju, ili bolje reći u političku prošlost, oprao od svih onih nebrojenih političkih, kriminalnih, a bome i ljudskih nepočinstvava počinjenih za prethodne tri decenije, pa da su danas u poziciji da, dok špricaju primitivni i vulgarni nacionalšovinizam u crnogorsko društvo, nastupaju sa zamišljene pozicije pravednika koji ima pravo da prigovara? Kako rekosmo, veoma hrabro!

Da budemo krajnje koncizni: nacionalšovinizam je vaša nacija. Mržnja i podjele su vaša ideologija. A novac i kriminal su vam i misija i djelo i vizija.

Vaš moral je sav u jednoj ravni, u kojoj dominiraju lik i djelo vaših istinskih junaka: Svetozara Marovića, Zorana Lazovića, Veljka Belivuka, Veselina Veljovića, Branimira Gvozdenovića, Petra Ivanovića, Miga Stijepovića, kao i vaših nebrojenih tajkuna i tajkunčića koji su ovu zemlju opustošili i moralno i materijalno devastirali.

I sada, kada nam pokušavaju poslati poruke “u ime” velikog Milana Kundere, DPS je samo raskrinkana laž i ama baš ništa više.

Zato, ne gadite Kunderu mladima, pomisliće da je bezvrijedan čim ste ga se vi mašili. Njegovo djelo i sjećanje na njegov lik pripada svijetu morala, znanja i integriteta, a vi, dok god se javljate iza insignija organizovane kriminalne grupe, ne pripadate ni blizu.

A suština vaše priče o obrazovanju nalazi se - baš poput vašeg morala - u onoj koverti koju pred očima crnogorske javnosti u džep stavlja polupismeni, moralno i retorički nedostojni Migo Stijepović, a sva vaša estetika u njegovom napadu na pokojnog crnogorskog velikana Živka Nikolića. Ali i takav Migo je neuporedivo inteligentniji od vas, pa je i ona bruka od napada na djelo velikog režisera u stvari samo ispravna anticipacija činjenice da vama upravo iz sfere moralnog, intelektualnog, estetkog i kreativnog dolazi glavna opasnost. Zato je jedina vaša preostala šansa upravo u forsiranju vulgarnog nacionalizma. Ali ćete i tu biti zaustavljeni.

Nego, kada je u pitanju vaša omiljena barska potpredsjednica, ovoliko njeno uzdizanje i hvalospjevi sa vaše strane može značiti samo jedno; da je u trci za nosioca vaše liste postala omiljenija od glavnog favorita i glavnog i odgovornog za uništenje dvorišta gimnazije i sječu čempresa, aktuelnog predsjednika opštine, Dušana Raičevića. Vjerujemo da vam izbor između ova dva kandidata nije bio nimalo lak, da vam je stvarao nervozu ali i da je omiljena potpredsjednica ipak pobijedila u toj trci, jer za razliku od Raičevića koji ne podnosi čemprese, omiljena potredsjednica ne podnosi ljude koji drugačije misle, a to potpuno odgovara krajnjoj desničarskoj politici koju trenutno propagirate. Jer ipak se istina ne krije u lijepim citatima, već u djelima.

Zamislite, o prljavoj partijskoj kampanji govori partija koja upravo ovih dana u selima nadomak Bara mještanima prijeti ratom i uništenjem, ukoliko nakon 30 godina dođe do promjene vlasti u našoj opštini.

Ali znamo mi zašto je tako, jer kao što ne brani Tanja Spičanović Crnu Goru od vjerskih organizacija zato što je voli i zato što joj je na srcu, tako ni barski DPS ne izmišlja ovakve besprizorne laži da bi „spašavao građane“ od nevidljivog neprijatelja, već da bi kao i „omiljena“ barska potpredsjednica branio sve ono što je nelegalno stekao tokom 30 godina funkcionisanja. A toga ima na pretek.

Međutim, na svu sreću građane Bara više niko i ništa ne može prevariti. Vide građani ko je i kako godinama gradio u Baru multikonfesionalizam i u uz njega istovremeno gradio i izgrađivao i sopstvenu imovinu, kome je imovina rapidno rasla kako su se mijenjale funkcionerske pozicije i ko je od siromaha preko noći postajao "plemić" i bogataš. E upravo je to ono što vas „peče“ pa morate da svako malo izmišljate nevidljive neprijatelje kako bi građanima bacali dimnu zavjesu. Međutim, nema više...

Komentari
Za ovoga maloga
Za ovoga maloga: Treba jos da "rastes" da bi ti nekoga kritikovao🤐🤐🤐🤐🤐
30.09.2021 21:18
Vojo
Vojo: Lekovicu, da mozda Dpsovci ne masu srpskim zastavama i klicu srbiji. Oladi casti ti.
30.09.2021 21:29
SeDam
SeDam: Bravo Lekoviću brzo će lokalni izbori prvi JA nikad vise nebih glasao Dps prevara...nti obični
01.10.2021 09:10
Za lekovica
Za lekovica: Imas li nesto "fino" da kazes sto bi spajao narod, a ne da sijes mrznju i raskol medju narod om. Niko nije bolji od drugoga, tu smo i treba zajednicki da zivimo!!!
01.10.2021 12:58
Za .Lekasa
Za .Lekasa: Sto je bilo talibanu oces i ti srpski svet ali ne ko DF vec umotano u oblandu da nam prvo malo zamazete oci e pa na zalost to vam nece proci zato no prding radi nesto korisno a ne samo nesto pikaras .Najbolji dokaz na koju si stranu je taj sto ti ovaj srpski portal sve objavljuje.
01.10.2021 21:16
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar