Ћирилица Latinica
15.04.2021.
Politika

Leposavić: Ništa od ostavke, Vlada o(p)staje, padaju samo maske...

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Ministrar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladmir Leposavić je u intervjuu za RTS ponovio da neće podnijeti ostavku.

On je poručio da Vlada neće pasti zbog njega, ali da će istovremeno pasti mnoge maske u Crnoj Gori.

"Neću podnijeti ostavku, jer znam da je moja izjava u suštini imala pomiriteljski ton. Zbog stava i zbog onog ašto mislim neću podnijeti ostavku. Nisu me pitali u Skupštili je li bio genocid u Srebrenici, nego da li ja lično misllim da li je bio genocid u Srebrenici. Pitanje je bilo zlonamjerno, a ja sam odgovrio onako kako mislim da je jedino ispravno i rekao sam da ne negiram zločin u Srebrenici, niti da na to imam pravo.Cilj tog pitanja je stvaranje osjećaja kolektivne krivice-" kazao je Leposavić i dodao:

"O mojoj sudbini će odlučivati Skupština koja me je i izglasala na toj funkciji. Mojim razrješenjem Vlada neće pasti. Ono što bi moglo da padne su pojedinačne maske i eventualni rejtinzi pojedinih politčara i političkih grupa iz parlamentarne većine" - istakao je Leposavić.

Leposavić je kazao da je pripremio temeljni ugovor koji bi trebalo da potpišu država Crna Gora i Srpska pravoslavna crkva. On je kazao da njime nije predviđeno ko će u ime crkve potpisati ugovor sa državom i da je na samoj SPC da odluči ko će staviti potpis na taj sporazum.

Temeljnim ugovorom će se, ističe Leposavić, ispraviti nepravda prema SPC-u koja je jedina tradicionalna vjerska zajednica koja nije sklopila sa državom.

Ministar je poručio da trenutno ne razmišlja o bavljenju politikom, ni u kakvom vidu.

"Ja sam svoj čovjek, a političke lidere nikada nisam upoznao niti sam se čuo ni sa kim od tih osoba za koje me spajaju i tvrde da sam njihov čovjek. Jedino je tačno da sam bio u pravnom timu Mitropolije Crnogorsko-primorske kojoj sam pravnim savjetima pomagao u prethodne dvije, tri godine"- kazao je Leposavić.

Komentari
Sasa
Sasa: Rodjen sa maskom,ne moze je skinuti ...na zalost ,kakav razdor medju ljudima ,ne moze nam bolje ni biti.
16.04.2021 09:45
Nole
Nole: Sramno ponašanje ovog ljubitelja fotelje i privilegija.
16.04.2021 11:34
STOJAN
STOJAN: Svaka Cast Leposavicu sta imas da nesto priznajes kao da si ucestvovao u tome. Neka se zapita Djukanovic i vlada Crne Gore koji su slali gorivo i ostalo sto je trebalo. Da je srece ta ljuckota bi trebala da odgovara jer je direktan ucesnik u ratovima.
16.04.2021 13:27
Stop
Stop: Ovakvim olosima ne odgovara posten covjek u tome je problem.
16.04.2021 13:29
Za noleta
Za noleta: Druze ti si navikao da za 30God. Gledas ove neskolovane olose koji su bili partiski podobni i zato imas sada taj problem.
16.04.2021 18:06
Nole
Nole: To što je školovan ne znači da je dobar upravitelj.Nama trebaju ljudi koji će da nam isporuče rezultat a ne politički marketing. Hoćemo da se uvede porez na extra profit i da pljačkaši odgovaraju.
17.04.2021 08:45
Leposavic Rijec Istine
Leposavic Rijec Istine: Da je vise ovakvih.Svijetli obraz Istina.Stari su nam za rijec ginuli.Bog te Blagoslovio posteni covjece
18.04.2021 14:01
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar