Ћирилица Latinica
07.03.2021.
Politika

Leposavić o licemjerju URE: Zakon o slobodi vjeroispovjesti neoboriv!

Autor: Redakcija 8 Ostavite komentar

Novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti sadrži i djelove iz obrazloženja presuda Evropskog suda za ljudska prava, tako da je u potpunosti neoboriv, kazao je ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava dr Vladimir Leposavić.
 
On je to rekao nakon što je potvrđeno da su poslanici koalicije „Crno na bijelo“ Ustavnom sudu podnijeli inicijativu za ocjenu saglasnosti dijela članova Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica sa Ustavom Crne Gore i potvrđenim i objavljenim međunarodnim ugovorima.

Licemjerje URE, koja klasičnom političkom ucjenom učestvuje u Vladi Zdravka Krivokapića sa daleko većim uticajem nego što je osvojila glasova na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine, utoliko je veće što su poslanici te partije, iako nevoljno, čak dva puta glasali za Zakon koji sada osporavaju.

Leposavić je kazao "Danu" da svako ima pravo da predloži ili pokrene postupak za ocjenu ustavnosti opštih pravnih akta.

On je rekao da je kada je u pitanju aktuelna inicijativa, član 12 bio neustavan prije nego što su usvojene izmjene jer je smanjivao obim proceduralne zaštite korišćenja kulturnih dobara.

“Sadašnje odredbe ovog člana su usklađene sa Ustavom i pravnim poretkom Crne Gore, tako da razloga za brigu više nema. Štaviše, sve odredbe izmijenjenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti usaglašene su sa Ustavom, ali i sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima”, naveo je Leposavić.

On je dodao da novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti sadrži i djelove iz obrazloženja presuda Evropskog suda za ljudska prava, tako da je u potpunosti neoboriv.

Komentari
Александар Тополички
Александар Тополички: Браво за нашег Баранина Влада Лепосавића. Закуца ове полутане, са пуно стила!!!
07.03.2021 10:13
Neka teeee
Neka teeee: Bravo Vlado batice , a ne no ces pustit da nas ovaj Dritan Albanac zajebava ,a dosta je bilo! Ocemo nove izbore veoma brzo... Kosovo je Srbija! Ne damo svetinje!
07.03.2021 11:57
BUBULEJA
BUBULEJA: E gulanferu da nije bilo Dritana ti nikad nebi bio to sto si a dobro znas da nista neznas i sad si ti kao vazan brzo cete vi apostolcici opet ko misevi u rupe mnogo ste se vi zaigrali zahvaljujuci crkvi vucku i srbiji nicija nije do zore gorjela pa nece ni vasa ravnogorci kokardasi.
07.03.2021 20:30
Litijaš
Litijaš: Za 100 dana ništa nije uradio ovaj naš sugrađanin. Ne odvaja se od premijera. Iako su došli na tu poziciju po preporuci Gojka Perovića, mislim da se isti pokajao što ih je predložio.
08.03.2021 23:16
Dino
Dino: Bubuleja vi ste svirali 30 god.e necete vise. Mi smo sad na redu 30 god
09.03.2021 10:38
Za 🦕
Za 🦕 : Mozes da SVIRAS na🎺🎺🎺🎺🎺 onome iz "godinja" narednijeh 30"godina"😉 😉 😉 😉 🤫🤫🤫
09.03.2021 11:49
Za. Ala dina
Za. Ala dina: Pa biste svirali ali vi neznate da svirate evo svirate 100 dana sve fals zato moracete opet da igrate po nasoj svirki razumjeli mrco.
09.03.2021 13:11
Bijeli Pavle
Bijeli Pavle : Taman ka ti što si neoboriv ženetino
06.08.2021 02:28
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar