Ћирилица Latinica
27.03.2018.
Politika

Lokalni preči od predsjedničkih izbora: Raičević, Cakan i Šofranac za sada nosioci lista

Autor: Redakcija 8 Ostavite komentar

Zahuktava se kampanja za lokalne izbore u Baru koji će se održati 27.maja.

Nakon što je postalo jasno da će listu Demokratske partije socijalista (DPS) predvoditi Dušan Raičević, predstavnik „mlađe garde“ u toj stranci, i aktuelni predsjednik SO Bar Radomir Cakan Novaković je objelodanio da će biti prvi na listi „Biram Bar“.

Riječ je o nevladinoj organizaciji formiranoj prije par mjeseci, koja je u javnosti od starta prepoznata kao subjekt koji je i osnovan u političke svrhe, odnosno za potrebe kandidature i kampanje aktuelnog predsjednika barskog parlamenta. 

Novaković je na mjesto predsjednika SO Bar došao izdajom opozicionih birača od strane  Pozitivne Crne Gore (čiju listu je predvodio na zadnjim lokalnim izborima) i ulaskom u koaliciju sa DPS-om i manjinskim partijama. Građansku listu „REFORMA“, predvodiće abiciozna Aleksandra Šofranac.

Još jedna grupa građana najavljuje učešće na lokalnim izborima, i to pod nazivom „BARSKA LISTA  - I TO ČISTA“.

Za sada nije izvjesno ko će je predvoditi, a kako „Barski portal“ saznaje, na njoj će biti lokalni intelektualci i sportisti koji do sada nisu bili politički aktivni, ali i jedan broj bivših funkcionera opozicionih partija.

Demokratski front kao najveći opozicioni subjekt nezvanično pregovara sa lokalnim SNP-om o koalicionom nastupu, a postoji interesovanje i Ujedinjene Crne Gore da bude na istoj listi okupljenoj oko DF-a.

URA, Demokrate i Demos, mogli bi takođe biti dio iste liste, dok će SDP  i SD najvjerovatnije ići samostalno pred birače u Baru, jednako kao i Bošnjačka stranka i Demokratski savez Albanaca.

 

 

 

Komentari
Gebels
Gebels: Ovo troje od lošeg oca i još grđe majke... jedino ova šofranac što je dobra milf
27.03.2018 14:29
Tanja
Tanja: Smijurija. Namjestate te se ovim cetnicima iz Fronta da nas pociste. Ujedinimo se svi na jednu listu koji smo za Crnu Goru protiv Fronta koji je placen iz Srbije i mrzne Rusije da nas pokopaju i da postanemo rusko-srpska pokrajina.
27.03.2018 14:44
Caja
Caja: Znaci BARSKA LISTA I TO CISTA ide na izbore. Uvazeni profesori ipak prelomili. Pa lijepo. Mada opozicija treba da se ujedinjuje a ne u kolone. Moze to biti i dobro na kraju.
27.03.2018 15:49
CONTE
CONTE: ZNA LI KO DA MI KAZE KO SU OVI IZ BARSKE LISTE? JEL TO ONA ISTA STO JE BILA NA PROSLIM IZBORIMA? . I
27.03.2018 17:06
drago djurovic barski
drago djurovic barski: Glasajte opet Barani ovog "humanitarca", da bi komplekse lijecio foteljom, glasali ste tako i za opozicionu pozitivnu, pa na taj racun ovaj vrsi funkciju predsjednika Skupstine.
27.03.2018 17:40
Makedonsko
Makedonsko: Kakvi prevaranti na čelu sa cakanom, i svi podržavaoci dpsssa
27.03.2018 17:44
Лауфер
Лауфер: Комуниста нема реденика, нема љепше војске од Четника, са вјером у Бога за краља и отаџбину!
27.03.2018 18:27
Bice guzve
Bice guzve : Zaustsvite zemlju silazim......
28.03.2018 07:44
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar