Ћирилица Latinica
18.11.2020.
Politika

Mandić i NSD se ogradili od Medojevića i stali uz vladiku Joanikija i SPC

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Andrija Mandić nikada nije izjavio da su vladika Joanikije, sveštenik Gojko Perović i profesor Vladimir Božović prevaranti, i to je jedini naš komentar na sve ono što se danas pojavilo u medijima, a što je vezano za tumačenje određenih privatnih prepiski na fejsbuku. Zbog toga i nijesmo odmah reagovali, vjerujući da čitava Crna Gora zna da su NSD i njen predsjednik Andrija Mandić snažno vezani za SPC, patrijarha, sve njene vladike, sveštenstvo i vjerujući narod, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

“No, kako prljava kampanja pojedinih medija i određenih lica prevazilazi granice dobrog ukusa, želimo da saopštimo ono što je već dobronamjernoj javnosti odavno poznato. Naime, vladika Joanikije, sveštenik Perović i profesor Božović su upoznali Andriju Mandića sa Zdravkom Krivokapićem i preporučili ga za čovjeka koji bi nosio izbornu listu već dogovorene velike narodne koalicije, koju je okupio DF. Nakon toga sastanka, kao što je prirodno, naš predsjednik Mandić je obavio razgovore sa predsjednicima PZP i DNP, informišući ih o ovom predlogu.

Nije nepoznato da je Nebojša Medojević bio protivnik takve ideje i da je baš predsjednik NSD prelomio da svoje mjesto na listi ustupi Zdravku Krivokapiću, a sam ode na poslednje, rizikujući tim nedogovorenim potezom pogoršanje odnosa sa predsjednikom PZP i tom strankom.

To je prvi put da je u DF-u neko od lidera povukao potez koji nije bio stvar dogovora i opšteg konsenzusa, što najbolje svjedoči o tome koliko je predsjednik NSD vrednovao predlog koji je došao od tako značajnih ljudi.

To što nedobronamjerni mediji, u privatnu prepisku Nebojše Medojevića sa fejsbuka, pokušavaju uvući NSD i Andriju Mandića i od njih napraviti nešto što oni nijesu, je svojevrsni skandal, čije bi posledice trebale da nanesu štetu najjačoj vladajućoj stranci.

Ovo je neprihvatljivo, posebno u svijetlu činjenica da je PZP nakon izbora formirao svoj posebni poslanički klub i odlučio da vodi svoju autonomnu politiku, opravdavajući taj potez jednostranom odlukom Andrije Mandića da svoje mjesto, suprotno njihovoj saglasnosti, ustupi nekome izvan DF.

Dakle, NSD i Andrija Mandić će, kao i do sada, sve svoje stavove jasno i glasno saopštiti svima, rukovodeći se samo istinom, a o posledicama političkih poteza koje smo povlačili možemo svi davati različite zaključke i ocjene, kako ko procijeni.

Na kraju, možda i zbog nekih zlih jezika, koje smo mogli čuti prethodnih sati, dobro je napomenuti da je vladika Joanikije dugogodišnji prijatelj sa Andrijom Mandićem, da mu je krstio ćerku, vjenčao brata i snahu, krstio sinovca… pa je taj pokušaj medija da traže pukotinu između predsjednika najjače vladajuće parlamentarne stranke, koja uz to, u svom imenu sa ponosom, jedina u skupštini Crne Gore nosi i ime srpska, i uglednog srpskog vladike g. Joanikija, smiješan i ispod svakog, ne samo političkog, nego i ljudskog nivoa.”

Komentari
Vujadin Cetkovic
Vujadin Cetkovic: Bilo je krajnje vrijeme. Bravo Mandicu !!!
19.11.2020 08:32
Igor
Igor: Uze Medo pet mandata srpskim glasovima na ledja Srba koji glasaju Front i na ledja Crkve pa sad lupa ko Maksim po diviziji i vraca se na fabricka podesavanja. Samo da ne ode u ustase pa je lako za ostalo.
19.11.2020 08:33
Bogdan C
Bogdan C: Srpska posla ka i vazda.Pi,pi,pi gadluka.
19.11.2020 11:18
100% CG🇲🇪🇲🇪
100% CG🇲🇪🇲🇪: Svima je poznato da crkva nama susjedne drzave sastavlja vladu zalosno ali to je stvarnost. Milo nista ti sretno ne bilo kad dozvoli da nam popovi i popadije vode drzavu onu istu koju 2006 stvorismo svi zajedno ali bez srba, veliko srba popova i raznih beckovca, mirovica koji nadjose uhleblenje po Beogradu i samo pljuju po CG
19.11.2020 11:57
Prc mne
Prc mne: Dudukljani tisinaaaaaa,mirni kvazi nacijo prodata!
19.11.2020 17:16
Za Prc mne
Za Prc mne: Prcne ti ga kvazi nacija usta.
19.11.2020 21:41
Mimo
Mimo: Mandicu nije prvi put da pljuva pa polize. Medo je bio opcinjen svo ovo vrijem svrgavanj DPS-a sa vlasti, I vjerovao u podrsku ovih placenika, a oni I njemu radili sve I svasta Iza ledja. Medo visi ti je prijatelj DPS nego ove posrbice. Ti si barem sa DPS-om nacisto, a sa ovim nemozes biti nikad.
19.11.2020 21:48
Za prc mne
Za prc mne: Gdje god "stignem" zeni ti noge"dignem"😉 😉 😉 😉 😉 💞🇲🇪💞🇲🇪
20.11.2020 09:45
Dzoni
Dzoni: Moracete da se naviknete kilogorci smrdljivi i ..ovnavi liberali siptari ovo je neka nova crna gora
21.11.2020 00:48
MIKAS
MIKAS: Moze da bude CG ovakvai onakva ali ti si smrad bio i ostaces smrad bazdis ko septicka jama. Fuj, Fuj
21.11.2020 17:16
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar