Ћирилица Latinica
12.05.2024.
Politika

Mandić u Jasenovcu: Ujedinjeni sa crkvom uradićemo sve da osujetimo Spajića u opasnoj namjeri

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je na ceremoniji Dana sjećanja na žrtve gedocida u Jasenovcu da će učiniti sve što je u njegovoj moći da spriječi premijera Milojka Spajića i Vladu da podrže najavljenu Rezoluciju o Srebrenici u UN.

„Da vam prenesem poruku i kao predsjednik srpske političke organizacije, predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, da braćo ne sumnjate u nas, u vaše sunarodnike. Prošli smo svašta, razbili su nam zajedničku državu sa Srbijom, protjerali su nam bili srpski jezik, prijetili su nam da će nas traktorima protjerati u Srbiju. Diskriminaciju i nasilnu asimilaciju vršili nad našim narodom i u konačnom kada su udarili na našu crkvu i naše svetinje, tada se sve promijenilo“, rekao je Mandić.

On je dodao da se to nije promijenilo onako kako bi želio srpski narod nakon 30 godina, da se zauzme strana istine i pravde, ali se ipak mnogo toga promijenilo od 30. avgusta 2020.

„Mi smo podržali i podržavali do sada ovu Vladu, zato što je alternativa onima što su nas protjerivali na traktorima i onaj čovjek koji je bio simbol antisrpstva u čitavom regionu, oni bi preuzeli vlast u Crnoj Gori. Mi ovih dana vršimo pritisak na premijera Spajića i vladu da odustanu od najavljene odluke da u UN podrže Rezoluciju koja je uperena protiv srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije i nastavićemo to da radimo“, naglasio je Mandić.

Kako je dodao, „nismo vezani za bilo kakve fotelje ili bilo što, iako se vode razne prljave kampanje i od onih od kojih bi se to najmanje očekivalo.

„Ali, željeli bi da imamo vaše razumijevanje. Da imamo razumijevanje nevinih duša koje se nalaze iza nas, da znaju da mi nećemo dozvoliti da se vrati na vlast onaj koji nas je diskriminisao, uništavao srpstvo u Crnoj Gori, da je to crvena linija. Uradićemo sve što je u našoj moći, zajedno sa našom crkvom, zajedno sa našom braćom, ujedinjeni kao srpski političari, kao srpski narod da zaustavimo premijera u jednoj lošoj i opasnoj namjeri. Ali samo nećemo dozvoliti, kažem, to je ona crvena linija da onaj koji nas je tlačio, koji nas je ponižavao, koji je želio da ne živimo u Crnoj Gori da preuzme tu državu“, rekao je Mandić.

Komentari
Vaso
Vaso: Bolje rob nego grob, bolje rat nego pakt (sa demonima) !!!
12.05.2024 21:30
Саво
Саво: Мандићу, нека уђе Милојко Спајић са ДПС-ом ако смије. Иду литије, биће веће и снажније него оне прве. Народу је допижђело!!! Преко овога се неће проћи !!!
13.05.2024 08:00
Za.Sava
Za.Sava: Jadna zemlj dje se sve zavrsava litijama bog i sveti Vasilije Ostroski ( slava mu i milost ) da pomognu ovom izludjenom narodu.
13.05.2024 09:58
Milence
Milence: Vojvoda ulaže vanljudske napore kako da zakomplicira život svima nama.Uvaženi predsjedniče parlamenta kako možete biti toliko neinteligentni?Ja vas molim da preduzmete zakonske mjere i upristojite PIPUNA koji ima infantilno ponašanje..Pipun hoće glavu pokriti sa šajkačom da se zna da je srbijanac
13.05.2024 10:03
Za Sava
Za Sava: Bravo Savo ! Jace i vece..nema vise straha. Strah je prošlost.
13.05.2024 16:11
Aco
Aco: I ja kazem da nije bio genocid u jasenovac
14.05.2024 09:30
Za aca
Za aca: Suti Tovaru
15.05.2024 02:05
LOLA CG
LOLA CG: Mnogi trebaju nazad u školicu a propos " neinteligencije" da bi se edukovali i usmjerili dio male svoje inteligencije na stvarnost i veoma čist rečnik koji pažljivim slušanjem dovodi do cilja.onda bi mogli biti od koristi, ali da se obratite svjetskom igraču. Ako ne znate ko je, pitajte " infantilnog#- po Vašoj dijagnozi i uz put će Vam reći šta je šajkača, šta Crnogorska kapa sa 4 ćirilična slova S. Dakle, Rama moze da kaze u sred Grke " ovo je vaše, vi ovdje zivite, Albanci zive...) a MI sto živimo na sopstvenom tlu ne smijemo reci da smo Srbi? Kako da ne! Dhecu ste nam rasuli po Svijetu, ali i tamo su Srbi. Slijepilo demonsko vam ne da da otvorite oči i vidite sta se zapravo događa. Niste stigli ni ovog Antise da procitate komentar. Potpuno ste isti. Nick- name treba da bude za oboje: Lucifer 1 i 2. Stidite li se barem malo.
16.05.2024 14:17
za Sava
za Sava: Više je ubijeno u nekoliko dana Bošnjaka u Srebrenici, nego u sve četiri godine Srba u Jasenovcu.Ako netko ne vjeruje, neka pročita Jerusalem Post...
18.05.2024 00:10
Za.Vojvotkinju od serpa i kutlaca
Za.Vojvotkinju od serpa i kutlaca: A mici se djavoli te pozobali moras li svuda biti mirodjija vidis li da te niko za ozbilno ne shvata udaraju ti samo minuse da ako vise shvatis i prestanes da mlatis praznu slamu .Kod nas u St.Baru je bio obicaj da kokoska koja propjeva odmah ide u pinjatu jer zna se ko pjeva.
18.05.2024 10:14
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar