Ћирилица Latinica
06.01.2021.
Politika

Mandić: Ovaj Božić dočekujemo nakon velike pobjede hrišćana u Crnoj Gori

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, čestitao je predstojeći Božić Svetom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, mjestobljustitelju Patrijaraškog trona Mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, administratoru Mitropolije crnogorsko – primorske i Episkopu budimljansko – nikšićkom Joanikiju, Episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, Episkopu Mileševskom Atanasiju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti. 

On je istakao da ovaj Božić dočekujemo posle godine velike i veličanstvene borbe pravoslavnih hrišćana u Crnoj Gori za odbranu svojih svetinja. Ta borba je, kako je naveo, donijela veliko jedinstvo našeg naroda u Crnoj Gori kroz koje smo svi mi uzdigli svoja srca i napravili jedan korak naprijed i kao vjernici i kao ljudi.

U tom smislu su - ukazao je Mandić - i oni najbolji koji nisu više sa nama na ovom svijetu, Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit Amfilohije i Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej, zadobili carstvo nebesko predvodeći naš vjerni narod sve ove decenije, a pogotovo u poslednjoj godini kada je trebalo odbraniti svetinje u Crnoj Gori. Sigurni smo da se danas njihove duše raduju zajedno sa nama proslavljajući dan rođenja našeg Spasitelja. Kao što su oni pripremani od naših velikih duhovnika da vode Crkvu Božiju, tako su i oni sami stvorili čitavu generaciju novih arhijereja naše Crkve kao njihove dostojne naslednike koji će pravilno upravljati Riječju Istine Božije u vremenima koja nas čekaju.

Mandić je još istakao da ovih dana vidimo da neprijatelji naše Crkve ponovo pokušavaju da unesu nemir i smutnju među naš narod.

 "To su oni političari koji, dok su imali vlast, su pokušali da ukinu istorijsku, petrovićku Crnu Goru, pa su kao i mnogi drugi okupatori zbog toga prvo udarili na naš narod i našu Crkvu, Njegoša, kosovsku misao i naše vjekovne saveznike i zaštitnike. Kao što su se ti njihovi napori završili porazom koji su doživjeli na izborima 30. avgusta prošle godine tako će i sve ove opstrukcije koje ovih dana pokušavaju da naprave da bi izigrali volju naroda, pogotovo kada su izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovjesti u pitanju, da se završe njihovim političkim krahom", zaključio je Mandić.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar