Ћирилица Latinica
14.07.2020.
Politika

Medojević pisao Vladi Njemačke: Sankcije za Crnogorce koji nezakonito glasaju u CG

Autor: Redakcija 16 Ostavite komentar

"Vladajuća komunistička partija DPS već decenijama, gastarbajtere sa stalnim prebivalištem u Njemačkoj, protivustavno i nezakonito zadržava u biračkom spisku i oni organizovano dolaze da glasaju, i za to im crnogorski režim isplaćuje novčanu nadoknadu", navodi predsjednik PzP-a u obraćanju Zihoferu

***
Određeni broj državljana Crne Gore koji su godinama i decenijama gastarbajteri u Njemačkoj, u organizaciji vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i dijela bezbjednosnih službi, organizovano dolazi na glasanje na predstojećim izborima u Crnoj Gori, iako na to nemaju ustavno i zakonsko pravo.

Ovo se kaže u pismu koje će predsjednik Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, kako je saopšteno iz PzP, danas kao član skupštinskog Odbora za bezbjednost uputiti ministru unutrašnjih poslova Njemačke Horstu Zihoferu.

Slično pismo će, dodaje se, uputiti i ministrima unutrašnjih poslova Švajcarske, Luksemburga i Švedske.

"Ustav reguliše biračko pravo samo za one državljane Crne Gore koji najmanje dvije godine stalno borave u zemlji. Imajući u vidu da ovi državljani Crne Gore vise od dvije godine, a većina više decenija, imaju stalno prebivalište i žive i rade u Njemačkoj, oni po crnogorskim zakonima ne mogu glasati na izborima u Crnoj Gori. Nažalost, vladajuća komunistička partija DPS već decenijama, gastarbajtere sa stalnim prebivalištem u Njemačkoj, protivustavno i nezakonito zadržava u biračkom spisku i oni organizovano dolaze da glasaju, i za to im crnogorski režim isplaćuje novčanu nadoknadu. Ja sam u više navrata upozoravao kolege u Bundestagu, Vladu Njemačke i Ured Kancelarke, na ovu očiglednu kriminalnu praksu vladajuće partije u Crnoj Gori i posebno na osnovanu sumnju da se isplate putnih troškova i korupcionaške nadoknade za glasanje obavlja u kešu i da novac potiče od šverca narkotika i cigareta, dakle od međunarodnog organizovanog kriminala", navodi Medojević u pismu.

"Koristim ovu priliku da Vas zamolim da iskoristite Vaš autoritet i mehanizme koje Vam stoje na raspolaganju da provjerite ove moje navode i da sankcionišete ovo kriminalno postupanje gastarbajtera iz Crne Gore koji direktno učestvuju u političkoj korupciji za novac crnogorske narkomafije. Mi ćemo Vam dostaviti imena i prezimena ovih lica koji budu glasali na izborima u Crnoj Gori koji se održavaju 30.08. ove godine, i koji krše zakone i Njemačke i Crne Gore. Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju", zaključuje Medojević u pismu njemačkom ministru.

Komentari
Саша
Саша: Овога пута Медо немају куд. И тако остају без посла због короне, још сад кад се дају спискови амбасадама тих земаља ко дође да гласа, најебали су начисто. Могу да остану овдје слободно. Пуко је Мило. Дијаспора не смије више да дође јер је то кривично дјело, а Мила је напустило већ доста полицајаца, већина војних лица, просвета цијела, љекари. Остао је скроз го, јадан и биједан. ГОТОВ ЈЕ !!!
14.07.2020 11:15
Tetka
Tetka: U pravi momenat pismo. Bravo Medojevicu. Glasam DF zbog tebe, Knezevica i Mandica, a ne vala zbog ovih iz Bara, tu je sve trulo, ni kuci ih ne glasaju.
14.07.2020 11:17
Radoje
Radoje: Da se razumijemo> nijedan pravoslavni gastarbajter ne glasa ovog izdajnika Mila. Samo poturice. E sad ce glasat ku...
14.07.2020 11:24
Dzoni
Dzoni: Gotovi su
14.07.2020 12:14
Šapina
Šapina: Medo je izgubio kompas, priča budalaštine. Medo, medvjed smiri strasti i prizemlji sebe i tvoje istomišljenike. Blagoslovio te sve mogući vječni bog, daj bože da pogledaš jer si u totalno mraku. Vidi kako Đoša košarka dobro prolazi, zna se snaći, pun je para a i donira. Reklamira se preko medija niko ga ne zatvara kao vas
14.07.2020 12:17
Za Radoja
Za Radoja: Moram te razočarat' ali nisi u pravu. Ima i pravoslavaca iz dijaspore koji glasaju.
14.07.2020 13:33
Metovic
Metovic: Medojevicu dobro kazes jer od tih nesreca sto utekose iz CG da nadju spas u svijet disat ne mozemo.
14.07.2020 13:43
Djuro Pucar
Djuro Pucar: Šapina,..A sto je to Medo pukao? Zato sto kaze da se provjere svi gastarbajteri koji dolaze na glasanje, to je nesto nelegitimno? Mozes samo da mrzis i da tuzno gledas kako vam se carstvo raspada pa i sa ovakvom opozicijom kakva je sad. Sram da vas bude pa se dicite sto sa 1/4 stanovnistva Crne Gore vladate, raznim podmetacinama, falsifikovanjima, namjestanjima, muci vas to sto se Srpski narod u Crnoj Gori probudio, preko 50%,..
14.07.2020 16:08
Za. Meda Brunda
Za. Meda Brunda: Zao mi je bilo kad ga onaj pejovic sutirao po aerodrumu a sad mi je opet zao sto ga nije vise istamburao. Ko bre medo tebe uzima za ozbiljno bio si za Crnu goru Liberal u SDP da bi posao da cetnicima tikve sadis i pravis cirkus po CG sa vojvodom kolenicom i zetskim pipunom i ko ce to tebi da vjeruje ajda jadan ne sprdaj se vise tvoje vrijeme je proslo medo u pamet se.
14.07.2020 17:02
Љутко
Љутко: Ало, назови демократе што са 1/4 управљате Малом.. Шта је нервоза? Долази вријеме да неспособни и наркомани који су се сакрили иза заставе одговарају и покажу своје право лице. Сипајте још то мало горива из касе Мале. Пресисали сте га ;)
15.07.2020 00:46
Pravoslavni Gastarbajter
Pravoslavni Gastarbajter : Nisu svi Gastarbajteri podmitljivi i ne stavljajte nas u isto bure sa ovima što jesu!!! Istina je da je puno "Gastarbajtera" odlazilo na glasanja za novac.Živim u Njemačkoj i Pravoslavne sam vjere.Nikada dosad nisam glasao.Sjećam se kada je aktuelna vlast davala "besplatne avionske karte" za glasače koji su već pred odlazak morali da ispune listu za glasanje, Referendum je bio u pitanju.Čovjek koji je tražio pristalice bio je Pravoslavne vjere. Takođe sam čuo da je ogroman broj glasača dolazilo iz Amerike i drugih dalekih zemalja za novac i kartu, drugačije možda nikad ne bi ni došli.Prvi put sam sad imao namjeru da dođem i glasam jer osjećam da ovog puta postoje šanse za promjene.Nažalost,zbog Covid19 zabrani putovanja,odlaska u karantin neću riskirati. Samo još nešto...u Konzulatima rade nesposobni ljudi koji su tu samo politički.Jedne prilike sam išao tamo da izvadim novi pasoš.Bio sam jedini koji sam čekao i govorio "Crnogorski ",bio je ogroman broj koji je govorio albanski a na naš jezik su jedva šta sastavili...ali su pasoš dobili. Kad sam konzulu rekao da sam izgleda pogriješio i zalutao u pogrešni konzulat ,vjerovatno albanski ili kosovarski rekao mi je da ćutim da me neko ne čuje...BRUKA.Ne mrzim ni Albance ni muslimane.Svi treba zajedno da živimo i radimo u slozi,ali je tužno bilo to da moj pokojni sada otac za života nije imao pravo na CG pasoš.Rekli mu da on može samo Srpski da izvadi.Još nisam uzeo Njemačko državljanstvo, ali sigurno hoću ako se ništa nakon izbora ne izmijeni.Za informaciju,kod nemaca mora da se polože ispiti jezika, istorije i geografije pored neophodnih minimalnih 8 godina provedenih u Njemačkoj da bi se dobilo državljanstvo. Ne pomaže političko članstvo ka kod nas. Svim svojim dragim građanim želim puno sreće na izborima, hvala.
15.07.2020 10:25
XYZ
XYZ: MEDOJEVICU, A KO PLAĆA TEBE I TEBI SLICNE? NA ČIJEM STE VI PLATNOM SPISKU, VI KOJI MRZITE CRNU GORU I SVE ŠTO JE CRNOGORSKO? KO PODRŽAVA I VELIČA RATNE ZLOČINCE, KO UNOSI RAZDOR MEĐU LJUDE POD IZGOVOROM "UGROZENOSI" I "VJERSKIH SLOBODA", KOME NE ODGOVARA SUVERENITET CRNE GORE? MILO VAM JE SAMO IZGOVOR.
15.07.2020 11:03
Za pravoslavnoga gastarbajtera
Za pravoslavnoga gastarbajtera: Valis za Njemacko drzavljanstvo ti treba ispit iz (geografije i istorije i osam godina boravka), tako i treba!!! A ovi "nasi srbi kazu" istorija=mi smo oslobodili 🇲🇪"geografija" 🇲🇪je "srpsku spara"!!! E moj druze, oni ne postuju nista 🇲🇪(ni himnu, ni barjak, ni njenu teritoriju) a samo se zale na nesto!!! DF, OVCE i ostali istomisljenici nece vam proci vasa "ideja" 🤫🤫🤫Milo je nas mi smo Milovi!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪ZAUVJEK 💞💞💞💗💗💗
15.07.2020 12:22
За Шапину
За Шапину: Јеси ли то ти Иване Шапина? Познајем те и не могу да вјерујем да си то ти.А ако ниси огласи се и кажи да се неко други потписује као ти.А ако си ти дубоко си ме разочарао,треба да чуваш своју вјеру,поштујеш све остале и не завлачиш нос гдје му мјесто није.Хоћу и даље да вјерујем да то ниси ти.
15.07.2020 14:30
Dzoni
Dzoni: Kad padne drps i kilo zavrsi u zatvoru procvijetace crna gora bice blagostanje odmah ce se povuci sramotno priznanje kosova sbete srpske zemlje
15.07.2020 23:53
za Dzonija
za Dzonija: Tesko drzavi sa vama takvima,ma kako li ce procvjetati,ne budi smjesan.
17.07.2020 16:40
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar