Ћирилица Latinica
13.09.2021.
Politika

Medojević: Ustoličenje mitropolita se desilo isključivo zahvaljujući patrijarhu

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević komentarišući večeras ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju rekavši da je nova Vlada Crne Gore odgovorna za sukobe koji su se odigrali na Cetinju, i da je samo istrajnost patrijarha Porfirija dovela do toga da se održi ustoličenje.

"Došli smo su situaciju da je aktuelna Vlada Crne Gore odgovorna za dešavanja na Cetinju. Očigledno je da je bio dogovor Mila Đukanovića i bezbjednosnog sektora da se donose tu gume, da se prave barikade i uzurpura ustoličenje i poziva javnost za sukobe" - rekao je Medojević u emisiji Hit Tvit TV Pink.

Gosti emisije Hit Tvit su Aleksandar Martinović iz SNS, jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević iz Pokreta za promene i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

"Globalna država u Crnoj Gori je svoje pipke imala i u crkvi, posle pobjede 30. avgusta i upravo ti djelovi crkve sa predstavnicima duboke države su formirali vladu Zdravka Krivokapića", objašnjava Medojević.

On je istakao da su patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije trebalo da budu obaviješteni da na Cetinju nije bilo bezbjednosnih mogućnosti da se ustoličenje održi.

"Za to je bio zadužen bivši direktor policije Veselin Veljović koji je danima urgirao da policijski pripadnici napuste policiju i pređu na stranu Mila Đukanovića. Oni su već bili pripremljeni da ustoličenja neće biti. Đukanović je danima govorio da ustoličenja neće biti a to mu je garantovao Abazović i aktuelni premijer" - rekao je on.

-"Krivokapić jednostavno nije znao šta da radi. Direktor policije je odbio naređene Vlade da obezbijedi ustoličenje mitropolita. Jedini koji je to spriječio bio je patrijarh koji je na višesatno ubjeđivanje Abazovića i drugih odbio da ne ode na ustoličenje. To je potom postalo pitanje bezbjednosti patrijarha SPC koji je odlučio da ide" - dodao je Medojević.

Komentari
Nole
Nole: Divno je što smo mitropolita ustoličili ali više novih hramova nije bilo a manje đece i morala u društvu. Nestajemo.okrenite se temama razvoja
15.09.2021 14:13
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar