Ћирилица Latinica
17.03.2023.
Politika

Miraš Dedeić iz NVO "CPC": Hvala Jakovu Milatoviću, neka ga Bog poživi!

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Samozvani mitropolit tzv. CPC Mihailo Miraš Dedeić izrazio je zahvalnost predsjedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću zato što je na javnoj debati na RTCG-u izjavio da poštuje tzv. CPC.

Podsjetimo, Milatović je, odgovarajući na pitanje Draginje Vuksanović Stanković, saopštio da poštuje kanonski nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu na čijem čelu se nalazi raščinjeni sveštenik Miraš Dedeić.

"Što se vjerskih zajednica tiče, poštujem svaku vjersku zajednicu u Crnoj Gori uključujući i Crnogorsku pravoslavnu crkvu" – naveo je Milatović.

U osvrtu na Milatovićevu izjavu, Dedeić je poručio da je predsjednički kandidat Evrope sad napravio dobar i važan korak prema CPC-u, što pokazuje da Milatović zna da crnogorske države nema bez autokefalne crnogorske crkve.

"To što je rekao gospodin Milatović je tačno i tako treba da bude za crnogorsku crkvu. Zna i on da ako nema crnogorske crkve, nema ni crnogorske države. Svaki Crnogorac mora da izjavi da poštuje crnogorsku crkvu. On je kao čovjek to rekao. Ako stvarno tako misli, neka ga Bog poživi i hvala mu – kratko je prokomentarisao Dedeić za podgorički portal 24Inform.me 

Pozdravljajući Milatovićev potonji stav prema CPC-u, Dedeić je dodao da su mnogi mladi političari u Crnoj Gori, počeli da uviđaju značaj CPC-a za državu Crnu Goru.

"Navijam za svaku političku partiju koja je za crnogorsku crkvu i državu. To su mladi ljudi, i možda oni dobro ne znaju tematiku oko crnogorske crkve. Sigurno su u poslednje vrijeme uvidjeli i naučili neke stvari nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa srpskom crkvom od strane Vlade Crne Gore. To je ugovor koji se mora poništiti u budućnosti" – poručio je Dedeić, izrazivši nadu da Milatovićevo poštovanje prema CPC-u nije iskazano isključivo u predizborne svrhe.

Redakcija portala 24Inform.me je u posjedu snimka audio razgovora sa liderom tzv. CPC Mirašem Dedeićem.

Komentari
Ja
Ja: Covjek evropskih svatanja svakog treba. Postovati a ne moras ga voljeti
18.03.2023 09:42
Imer pulja
Imer pulja: Samo da navlast dođu i guzici će svoju dati. (vlast je slast).
18.03.2023 09:48
Радоје
Радоје: Два смрада
18.03.2023 09:58
Kalimero
Kalimero: Becic ili Milatovic ostali na cekanje mladi su ima vremena za njih 😁😆🤣😂
18.03.2023 12:43
Crmnicanin
Crmnicanin : Sad ce da ga krene 😂😂samo nek se pazi da mu kakva tenda ne pane na glavu .
18.03.2023 16:04
Za Imera kokosku
Za Imera kokosku: Jesi li i ti pozadinac a kokoska djavoljane jedan pazi bulju
18.03.2023 21:29
Za Mirasa
Za Mirasa: Bravo, tako zborio pravi OTAC💓💓💓🏩🏩🏩CPC 🇲🇪
19.03.2023 14:11
Dzoni
Dzoni: On neka zivi a ti crko prije zore sotono
19.03.2023 22:57
Saucesce za Dzonija
Saucesce za Dzonija: Dzoni sta bi ovo sa Mandom pregazise ga i sad ti navijas za ovog pedercica brzo li zaboravi Mandu ko svaka vasa rabota.
20.03.2023 09:51
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar