Ћирилица Latinica
14.04.2021.
Politika

Novaković: Podjele nas ne vode nigdje

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Danas je predsjednik partije Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan još jednom je apelovao na Vladu Crne Gore da počne sa pripremama za narednu sezonu, jer „ako nam ova sezona propadne kao i prošla, ostaćemo na prosjačkom štapu i u septembru će ovo biti zemlja zatvorenih malih i srednjih preduzeća, a u decembru zemlja gladnih“

„Evropska unija neće pomoći našoj zemlji da vrati kineski kredit od milijardu eura koji stiže na naplatu.“Milijardu eura kredita je mnogo novca. Posebno kada zemlja ima godišnji BDP od četiri milijarde”, piše Frankfurter algemajne cajtung o dugovima naše zemlje za auto-put. Znali smo, upozoravali smo, opominjali smo da će biti teško, ali čak ni mi nismo mogli da predvidimo ovako crn scenario… Podjele koje gledamo ovih dana nas neće odvesti nikuda osim u još veće siromaštvo. Ko će od turista doći u zemlju koja je na naslovnim stranama svjetskih medija zbog unutrašnjih sukoba, velikih brojeva zaraženih i umrlih od korone ili za koju tvrde da je u dužničkom ropstvu i da će im Kinezi sve uzeti“, stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik ove stranke.

Novaković podsjeća da iz partije Biram Crnu Goru već nedeljama upozoravaju sve relevantne faktore u našoj zemlji da se posvete ekonomskoj stabilnosti i da se „konačno krene sa razmišljem o budućoj turističkoj sezoni koja nam je pred vratima“.

„Apelujemo još jednom na Vladu Crne Gore da počnemo sa pripremama za narednu sezonu. Ako nam ova sezona propadne kao i prošla, ostaćemo na prosjačkom štapu i u septembru će ovo biti zemlja zatvorenih malih i srednjih preduzeća, a u decembru zemlja gladnih“, pocrtava Novaković, dodajući da, zabrinuti za našu zemlju, iz ove partije predlažu da Vlada Crne Gore uradi sledeće

„Predlažemo da se napravi sporazumi sa zemljama iz kojih nam tradicionalno dolazi najveći broj turista, kako bi agencije i putnici bili sigurni da će moći ući u Crnu Goru i da neće biti otkaza, da već sada Vlada propiše uslove za dolazak turista, da gradovi na primorju krenu u zajedničku pripremu za ovogodišnju sezonu, da Vlada privremeno ukine dozvole za izdavanje smještaja koje prošle godine nisu ni korišćene“, precizira Novaković.

On zaključuje da „samo ujedinjeni možemo pomoći našoj zemlji“.

„Zato mi iz Biram Crnu Goru molimo, ne više političare kojima su samo fotelje bitne – već građane – da počnemo da razmišljamo o budućnosti, poštujući prošlost i tradiciju svakoga ko živi u Crnoj Gori“, zaključio je Radomir Novaković Cakan.

Komentari
Oooo
Oooo: Smrsacemo
14.04.2021 12:25
fado
fado: URA
14.04.2021 13:41
Maki
Maki: Vidimo se na izborima, Cakani.
14.04.2021 14:48
Šapina
Šapina: Ovaj doktor Dolitl je prekapaciran.Sa takvim individuama možemo daleko stići.
14.04.2021 19:22
Iz mase
Iz mase: Druze, ti si podrzao istu tu vlast. Sjedio si sa covjekom koji je kriv za ovakvo stanje u zemlji, sa Milom. Podrzavas ih i dalje. Budi covjek, pa preuzmi odgovornost.
14.04.2021 19:54
Baranin
Baranin : Cakane izdao si sve u sto si sam verovao samo da bi sjeo u fotelju i napravio sebi poziciju prijatelje koji su te uveli u politiku mala je razlika između tebe i Mica Orlandica procitan si
14.04.2021 21:26
Iz naroda
Iz naroda: Cakan je ponovo u pravu.Sa svojom vrijednom ekipom(tu ne ubrajam predsjednicu SO)je najbolje rješenje za Bar!
15.04.2021 01:15
Nole
Nole: Treba nam zakon o porijeklu imovine. Oduzeti pljačkašima imovinu
15.04.2021 08:09
Goci
Goci: Ima li kakvoj patika za 5e iz Albanije da se prodaju za 105e
18.04.2021 09:10
Prelaz
Prelaz: Ljudi se vežu za riječ. Sjeti se Cakane!
18.04.2021 19:57
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar