Ћирилица Latinica
24.02.2018.
Politika

Oštre reakcije zbog uplovljavanja NATO brodova: "Idite iz Bara, ovdje ste nepoželjni"

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Jučerašnje uplovljavanje brodova NATO alijanse u Luku Bar izazvalo je ogorčenje, ali i zabrinutost kod velikog broja građana Crne Gore. Oštre osude stižu iz  političkih  partija, ali i nevladinih  organizacija.

Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije (NSD), za „Barski portal“ je kazao da se ovim činom jasno pokazuje da je vlast nesposobna da sama stvori mehanizme za odbranu teritorije i teritorijalnih voda Crne Gore.

 „Stoga,  kontrolu nad istima prepušta stranim državama koje imaju svoje interese i koje Crnu Goru ne žele da zaštite čak ni od paradržave Kosovo„ – kazao je Kovačević.

Iz „Crnogorskog otadžbinskog pokreta“ (COP) čije je sjedište u Baru,  u isto vrijeme saopštavaju da „agresorski brodovi nijesu dobrodošli u Bar i Crnu Goru, jer ne donose ništa dobro“.

„Odnarođena, izdajnička i vazalna vlast privatne države porodice Đukanović uvukla je Montenegro u zločinački NATO. Međutim, Crnu Goru i Crnogorce nije, jer za to narod nije dao dozvolu.

Zato je obaveza svih Crnogoraca koji ne prihvataju izdaju i ropstvo, da na svakom koraku i u svakom trenutku pružaju otpor fizičkom porobljavanju i zatiranju Crne Gore i njenih najvećih vrijednosti. Zato otpor i prezir pokažimo i prema dželatima koji su izvršili agresiju nad ovom zemljom 1999.godine, bez ikakvog povoda. Pokažimo im da su ovdje nepoželjni i da ih narod Crne Gore smatra masovnim ubicama i najopakijim dušmanima.

To se nikada promijeniti neće, uprkos snažnim pokušajima da se svijest Crnogoraca nasilno promijeni i nametne se nazadni, dokazano demonski sistem vrijednosti koji NATO promoviše“ – kaže se u saopštenju COP-a.

U reagovanju  NVO „Spič- Sutomore“ ističe se zabrinost zbog osionosti koju demonstrira NATO  “ne skrivajući da Luku Bar već doživljava i vidi kao svoju vojnu bazu“.

„Osvajački ratni  vojni savez koji Crnoj Gori duguje krv i koji je prvu kasetnu bombu na našu državu bacio upravo u barskoj opštini (na Crnom rtu kod Sutomora)  došao je osiono, kako se ponašao i prije 19 godina, kada je svoje milosrđe prema ovom narodu i njegovoj državi demonstrirao brutalnim nasipanjem osiromašenim uranijom i projektilima najjače razorne moći.

Ali i progonom desetina hiljada Crnogoraca sa Kosova i Metohije. Jednog jedinog Crnogorca ti naši krvnici ne ostaviše u okupiranoj Metohiji. Zato ih u ime starosjedilaca Bara, Sutomora i Crne Gore, ali i u ime svih Crnogoraca kojima je stalo do istinskog mira, pozivamo da napuste bez odlaganja Luku Bar i Crnu Goru, a svoje prijatelje iz režima u Podgorici neka primaju daleko od prostora koji na ovaj način iznova kontaminiraju“ – saopštili su iz NVO „Spič- Sutomore“.

Podsjetimo, stalna grupa NATO protivminskih brodova uplovila je juče u Luku Bar, što su mnogi prepoznali kao surovu demonstraciju sile.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, protivminska grupa pod komandom kapetana fregate Džastina Heinsa boraviće u Crnoj Gori do 1. marta.

Grupu čine osmatrački brod Kraljevske britanske mornarice i dva minolovca – turski i španski.

„Tokom boravka, posade i brodovi imaće više aktivnosti sa kolegama iz Mornarice Vojske Crne Gore”, saopštili su iz crnogorske vlade.

 

Komentari
Tomo
Tomo: dolaskom ovim zlocinaca u Crnoj Gori se uvijek ugrozava mir. Mi vas ne diramo, idite kuci, zaista. U Baru je 80 % gradjana iz urbanog dijela protiv NATO zlikovaca. Murinu vam Crnogorci nikad oprostit nece. Bog vas kleo dok je svijeta i vijeka. Za onu djecu dabogda platili sto prije. I vi i oni koji su digli ruku da MNE udje u djavolje kolo.
24.02.2018 01:06
Meho, Kambodza
Meho, Kambodza: Muslimanima i Pravoslavnima je NATO zajednicki neprijatelj,. Ako ne mozemo oko drugoga, a ja mislim da mozemo kao ljudi sve, onda moramo se ujedinit po pitanju odnosa ka NATO ubicama i sto prije dai maknemo iz nase lijepe crne Gore
24.02.2018 01:42
crmnicanin,
crmnicanin, : MA KO si ti da kazes da su nepozeljni, nepozeljni su samo za vas veljesrbe , za veliki broj nas su dobrodosli.
24.02.2018 08:50
oj Crmnice SRPSKA uzdanice
oj Crmnice SRPSKA uzdanice: Bili i Ti da ijes Talijanske Makarule ka sto su Ti jeli djedovi, izdajnicki kopiljani. Nisi Ti Cmnicanin, no izdajnik i bruka Crmnicka. Vodi NATO doma da ti Cestitaju Majku,Cerku, Zenu, Sestru, ka sto su vam Cestitali Talijan za saku Makarona. Zivi TVOJ DJED PIRCIO BIROLI
24.02.2018 11:38
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar