Ћирилица Latinica
02.02.2018.
Politika

Odjeci sjednice SO Bar: “Smućkana koalicija” namijenila pašnjak za penzionere, za NVO jednoglasna podrška

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Odbornici barskog lokalnog parlamenta usvojili su juče ( u nastavku  21.sjednice)  glasovima vladajuće većine Odluku o prodaji katastarske parcele broj 64617 KO Novi Bar, Odluku o auto taksi prevozu i Odluku o javnom linijskom prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji ove opštine.

Sa 23 glasa za (bez glasa protiv i sudržanog)  usvojen je i predlog Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama. Najveću pozornost izazvala je rasprava odbornika o Predlogu Odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Udruženju penzionera Bara, u vezi sa čime je na predlog predsjedavajućeg Radomira Novakovića, odlučeno da se odloži izjašnjavanje izabranih predstavnika građana dok ne stigne saglasnost Vlade o prenosu prava svojine.

Šef kluba odbornika Demokratskog fronta (DF) mr Dejan Đurović, kazao je da vlast deklarativnim  ispoljavanjem navodne volje da penzionerima izađe u susret zapravo najstarijoj populaciji Bara baca maglu u oči.

“Ovo je bacanje magle u oči penzionerima. Odlukom koju predlažete Udruženju penzionera Bara pokušavate da poklonite parcelu koja nije urbanistički riješena. Radi se o zemljištu koje je po kulturi pašnjak, i prema važećem zakonu koji reguliše prostorno-plansko planiranje, više se ne mogu donositi DUP-ovi, pa tako ova parcela ne može biti urbanistička i na njoj se ne može graditi.

Demokratski front se zalaže da se penzionerima za rješavanje stambenih pitanja dodijeli urbanistička parcela, a ne livada kako to vi pokušavate da uradite, glumeći raspoloženje da izađete u susret ovoj populaciji naših građana. Ovo je čisti predizborni trik i manipulacija – kazao je Đurović, obraćajući se odbornicima vladajuće većine i predlagaču.

Odbornik Demosa Savo Vujošević, nazvao je trenutnu većinu u barskom parlamentu “smućkanom koalicijom”. On se kao i Đurović usprotivio namjeri da se na predloženi način dodijeli parcela Udruženju penzionera, pozivajući na poštovanje zakona.

“Predlog odluke je predizborni pamflet, kako bi se pred penzionerima pokazali kao dušebrižnici za njihovo stanje i rješavanje njihovih problema. Da su to htjeli, bila je prilika da to riješe sa 72 stana, koji su opljačkani i oteti opštini. Ova odluka je nestručna i neprofesionalno odrađena kako bi se navodno zadovoljile potrebe penzionera, i zato je ne treba usvojiti” – kazao je Vujošević.

Branka Nikezić (DPS), zamjerila je Đuroviću i Vujoševiću na kvalifikacijama i primjedbama.Ona je kazala da je potreba da se stambeno nezbrinuti penzioneri zbrinu opravdana, navodeći da od oko 7.000 pripadnika najstarije populacije na teritoriji Bara njih oko stotinu nema riješeno stambeno pitanje.

“ Nije mi jasno zašto kažete da je naša priča magla i da je u pitanju laž? Zašto ne saslušate obrazloženje i sačekate da na red dođe odluka koju ćemo samo pomjeriti sa dnevnog reda jer čekamo formalnost koja se zove saglasnost od strane Ministarstva?”, istakla je Nikezić.
U ime predlagača odluke, sekretar Sekretarijata za investicije i imovinu Vido Dabanović naveo je kako je očekivao  da se prvo dobije prethodna saglasnost, i da se otvorim raspravu po ovom pitanju.

 “Da pojasnim: ,Mi po DUP-u nismo imali parcelu po zahtjevu penzionera da bi se udovoljilo njihovim potrebama. Pokrenuta je izrada DUP- a Bjeliši i postupak izrade tog plana je u toku. Predmetna katastarska parcela upravo se nalazi u zahvatu tog plana”, naveo je  Dabanović.

Nastavak 21.sjednice zakazan je za 8.februar.

 

 

 

Komentari
Ratkovic
Ratkovic: Sram vas bilo za taj pasnjak. Prodane duse. Mislite da smo mi penzioneri marva. Za vas iz DPS-a samo marva i moze da glasa. Ne treba nam takav plac, mafijo!! Dalje od nas ruke lopovske. Sacekacemo slobodu pa da dobijemo, poslije izbora, ne treba nam od mafije nista.
02.02.2018 13:12
Nenezic
Nenezic: Bruke DPS-ovske. Pasnjak sebi dajte, otrovi lopovska, izdajnicka. Sve ste prodali i oteli od naroda sad podmecete livadu na kojoj se nikad nista nece graditi.
02.02.2018 13:43
Bjeliši
Bjeliši: Kako je ovaj Cakan brižan za penzionere oće da im dodjeli livadu da pasu
02.02.2018 19:16
Porucnik VCG
Porucnik VCG: Ta vam odluka nece proci po cijenu da zivotima odbranimo tu lokaciju koja nije vlasnistvo opstine. Od utorka drzite gace "gospodo" iz lopovske lasti.
03.02.2018 13:19
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar