Ћирилица Latinica
14.02.2018.
Politika

ODT otvorio istragu, saslušaće Mila Đukanovića i Branku Nikezić

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Osnovni državni tužilac u Baru  Radmila Gačević otvorila je izviđajni postupak po krivičnoj prijavi koju je podnio urednik „Barskog portala“ Milenko Jovanović protiv predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i šefice barskog odbora te stranke Branke Nikezić zbog prijetnje „Nećete dugo“, koja u formi zvaničnog akta upućena našoj redakciji  od strane vladajuće stranke.

ODT je juče, neposredno pošto je zaprimljena krivična prijava, saslušala Jovanovića u svojstvu građanina. Očekuje se da će narednih dana biti saslušan Đukanović, koji je pred zakonom odgovorno lice u ime DPS-a, kao i Nikezićeva, iz čijeg opštinskog odbora je upućeno reagovanje sa prijetećom porukom, zbog koje je reagovalo i Udruženje novinara Crne Gore, političke partije i novinari i mediji iz zemlje i regiona.

Jovanović je pred ODT  ponovio da je prijetnjom vladajuće stranke ugrožena bezbjednost i rad članova redakcije „Barskog portala".

Kazao je da se utoliko više ne osjeća bezbjedno  „jer je DPS stranka koja svoje prijetnje dokazano zna da ostvari.

Podvukao je da je poruka koja je kroz saopštenje dostavljena Barskom portalu- "Nećete dugo" usmjerena na ugrožavanje fizičkog  integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i kao prijetnja gašenjem tog medija po svaku cijenu".

Jovanović je podsjetio da je i Udruženje novinara Crne Gore kao krovna novinarska asocijacija u državi u vezi sa istim slučajem javno zatražilo da ODT u Baru ispita prijetnju DPS-a.

Od tužilaštva je zatražio da izvrši pravnu kvalifikaciju učinjenog krivičnog djela, i nakon toga protiv Đukanovića i Nikezićeve podigne optužni predlog u skladu sa zakonom.

Služba za informisanje DPS-a Bara spornu prijeteću poruku uputila je „Barskom portalu“ 9.februara reagovanjem koje je stiglo ekektronskom poštom i dan kasnije objavljeno u našem mediju http://barskiportal.com/lat/politika/opasna-prijetnja-dps-a-uredni%C5%A1tvu-barskog-portala-ne%C4%87ete-dugo.php  .

DPS je time reagovao  na tekst uredništva portala kojim je kritikovana predsjednica barske filijale Đukanovićeve stranke Branka Nikezić http://barskiportal.com/lat/politika/barski-portal-trn-u-oku-predjsednici-dps-a.php  .

 

Komentari
Ljilja
Ljilja: Ma ajde,molim vas,ne zanosite se.Kakav Jovanovic?Sta ste se toliko okomili na Branku?
14.02.2018 02:08
svjetlana
svjetlana: I ja mislim da se previse zanose, postade taj Jovanovic mesija.
14.02.2018 09:12
gdin
gdin: Gospođe bre, Ljiljo i svjetlana, ne svijetlilo vam više. Imate li oči i uši, koje rabotajete bre, bre. Jovanović je ljudska i moralna gromada za ove koje vi branite i podržavate.
14.02.2018 09:20
svjetlanaza gospodina
svjetlanaza gospodina: Gospodine to je samo vase misljenje o gospodinu Jovanovicu , uz svo postovanje, on je ipak covjek, a ljudi su vrlo grijesni i skloni svemu, tako da reci za nekoga da je moralna gromada je teska rijec i vrlo diskutabilna, jer mozda jeon za vas to, ali za druge nije.
14.02.2018 12:00
Паја
Паја: Навуче Бранка Мила. Радмила је за све крива и статиста Зјага...
15.02.2018 12:52
Zmaj
Zmaj: Branka je jedna divna gospodja,samo sto cesto zaobilazi istinu!!!
16.02.2018 10:29
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar