Ћирилица Latinica
06.03.2021.
Politika

Panika Draginjine cenzus partije i strah od snage DF-a u Nikšiću

Autor: Redakcija 16 Ostavite komentar

Rejting Socijaledmokratske partije (SDP), prema mnogim parametrima, u strmoglavom je padu, a šanse da stranka Raška Konjevića pređe cenzus u Nikšiću gdje su lokalni izbori zakazani za 14. mart, na nivou su teorije.

To, međutim, ne smeta poslanici te partije Draginji Vuskanović - Stanković da mašta o vanrednim parlamentarnim izborima i strukturi Vlade Crne Gore u periodu nakon nikšićkih izbora. 

Sve veća popularnost koalicije "Za budućnost Nikšića" (DF- SNP-UCG, RP i drugi subjekti), koja bi prema nekim projekcijama mogla sama da osvoji vlast u gradu pod Trebjesom, očigledno je veoma zabrinula doskorašnju šeficu SDP-a.

Rezultati izbora u Nikšiću, kaže ona, odraziće se na cjelokupnu političku scenu u Crnoj Gori.

Gostujući u jednoj radio emisiji, poslanica SDP-a ocijenila je da je situacija u Nikšiću, u političkom i građanskom smislu, veoma složena, jer kako kaže, razne vršljare i organizovane grupe po naloga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ulaze u Crnu Goru i u službi Demokratskog fronta rade protiv interesa države.

"Na ovaj način narušen je legitimitet samog izbornog procesa. U krajnjoj liniji, to može dovesti do osporavanja legaliteta i legitimiteta izbornog rezultata. Tenzije u Nikšiću su na visokom nivou zbog velikog upliva osoba iz Srbije i Republike Srpske, a u igri je i veliki novac koji je uložen u izbore u Nikšiću", kazala je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, rezultati izbora u Nikšiću odraziće se na cjelokupnu političku scenu u Crnoj Gori.

"Ako Demokratski front osvoji većinu, politički je opravdano da će tražiti rekonstrukciju Vlade. Ukoliko premijer Krvokapić ne pristane na to, u izgledu su vanredni parlamentarni izbori", smatra Vuksanović Stanković.

Odluka da se zaključaju gradovi u Crnoj Gori, a granice ostanu otvorene, po mišljenju poslanice Vuksanović Stanković, politički je motivisana i ima izrazito politički cilj.

"Vjerujem da će Vlada donijeti odluku da zaključaju čitavu Crnu Goru kada prođu izbori u Nikšiću.U međuvremenu, nije ih briga za zdravlje građana i sve veći broj mrtvih. Ministarka je pokazala da je nesposobna da vodi zdravstveni sistem i da je na svoja leđa primila više nego što može da podnese.U ovako alarmantnoj zdravstvenoj situaciji, kada zdravstvenom sistemu prijeti kolaps, ministarki je izgleda važnije da se bavi time šta sam ja željela da upišem kad sam bila dijete", ističe Vuksanović Stanković.

Komentari
Baranka
Baranka: Vraginja, sto ti cini,klimaks...
06.03.2021 10:15
Edo
Edo: Zbog nje i Raška nam se partija u Bar raspala, nećemo imati ni u ovdje više cenzus a nekad smo bili najjači
06.03.2021 10:17
Dzoni
Dzoni: Ovo je ona sto se prci🤣
06.03.2021 10:42
za Eda
za Eda: E moj edo kako si naivan, Omer vam je odbornik a glavni je š.... DPS-a zato su ga i zaposlili u Vodovod...
06.03.2021 11:03
emro
emro : Zali boze one partije Ranko je po malo urusavao ali je ova nasa baranka skroz unistila mislim da u bar vise nemaju nikoga ili vrlo mali broj steta a o cenzusa nista nidje
06.03.2021 11:51
Васо
Васо: Како те није срамота несретна политичарко.Ви који имате патолошку мржњу према србима говорите о грађанској опцији.Ви који толико црногорчите заговарате грађанску државу.Ви који сте барска предузећа ,која сте водили,напунили вашим члановима,ви говорите о праведном друштву.Имате ли стида? Ви сте не мања пошаст од дпс- а у Црној Гори.Ви сте клицу мржње први засадили у политички живот Црне Горе.Како имаш образа да изађеш на улицу а не да јавно иступаш и својим ступидним изјавама изазиваш колективни смијех по Црној Гори? Жалим те пропала политичарко.ж
06.03.2021 12:47
Dino
Dino: Zna Draginja kako se dobijaju izbori i ko sve glasa i okle 😎
06.03.2021 13:39
STOJAN
STOJAN: Kakva je ovo Isfrustrirana Bakica , mici se vrano nadji nesto mladje da te smiri inace Dobrota ti ne gine.
06.03.2021 14:01
Prc
Prc: Dosta vise sa ovom smetenom dukljanskom metlom!
06.03.2021 16:06
Nole
Nole : Ne morate biti DF propaganda. Sdp Dps, SD su zlo ali i ovi nisu cveće.
06.03.2021 22:09
Sale U.bar
Sale U.bar: Sta čini Draginja dotujće je Nikšić tu padaju 100% uz Božiju pomoć ode Milo u istoriju Draginja i Branka Purulije treće nema mukice
06.03.2021 22:17
Djuro Palica
Djuro Palica: Zanimljivo mi je to kako sada po svim portalima u komentarima pojedoni muslimani i vjerovatno do skorasnji clanovi ili samo simpatizeri DPSa, SDPa, SDa, napadaju sadasnju opoziciju, tj iste one koje su do 'juce' strastveno podrzavali na bilo koji nacin. A da vidi mene ludog oni su uvijek bili za DEMOKRATE i Dritana 😁
07.03.2021 02:57
godinjanin za vasa posrbicu
godinjanin za vasa posrbicu: Vaso, svi oni koji su Crnogorci i samo se tako os'ecaju su vama mrzitelji srba, to apsolutno nije tacno, moras shvatiti da postoji ogroman broj nas Crnogoraca koji se smatramo samo Crnogorcima, jer nasa CG je stara drzava, visevjekovna i uvijek slobodna, srbija je padom Smedereva 1459 prestala da p[ostoji i njena crkva sve do kraja 19 vijeka, Stara CG sa 4 nahije je uvijek bila slobodna, i dozvoli nam da budemo samo Crnogorci i da imamo samo nasu jeddinu otadzbinu CG, za razliku od vas koji imate i ;; rezervnu '' otadzbinu
07.03.2021 09:39
Za godinjanina
Za godinjanina: Pravo u 🎯🎯🎯brate🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪✌️✌️✌️
07.03.2021 22:03
Za dzonija
Za dzonija : DRAGINJA JE PONOS 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪KI!!! 🤫 🤫 🤫
08.03.2021 19:20
Mir
Mir: Vidji ovu..Srpkinja je mene majka rodila!
20.03.2021 09:48
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar